Skocz do zawartości

Cześć

Miroslaw

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, Miroslaw napisał(a):

Proponuję 10 procent udziału w zyskach w zamian za seo.

Jakbys dał udziały w firmie to można by pomysleć a tak to ...

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria.

Cześć @Miroslaw

Jeśli narzędzie wygeneruje 1k zysku, to trzeba dopłacić do artykułu sponsorowanego :D Jeśli 10k to całkiem możliwe, że kupi się porządne 2-3 linki, a za 100k... to jak z tymi udziałami? Proponuje 50/50, bo to ty potrzebujesz seowca, a nie seowiec ciebie 🤔

Pozdrawiam

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

kliknij o tutaj, dzięki    

Właśnie to proponuję. Napisałem o 10 procentach w zyskach ponieważ w moim projekcie będą na pewno koszty. Hostingu, przedłużenia domen których mam ponad 60. Stąd stwierdzenie o udziale w zyskach.

2 minuty temu, Harry napisał(a):

Cześć @Miroslaw

Jeśli narzędzie wygeneruje 1k zysku, to trzeba dopłacić do artykułu sponsorowanego :D Jeśli 10k to całkiem możliwe, że kupi się porządne 2-3 linki, a za 100k... to jak z tymi udziałami? Proponuje 50/50, bo to ty potrzebujesz seowca, a nie seowiec ciebie 🤔

Pozdrawiam

50/50 mi się nie spina. Potrzebuję do projektu jeszcze 2 osoby. Jedna od programowania www, ewentualnie druga od zarządzania serwerem.

10 minut temu, zgred napisał(a):

Właśnie to proponuję. Napisałem o 10 procentach w zyskach ponieważ w moim projekcie będą na pewno koszty. Hostingu, przedłużenia domen których mam ponad 60. Stąd stwierdzenie o udziale w zyskach.

9 minut temu, Harry napisał(a):

Cześć @Miroslaw

Pozdrawiam

Harry, Tobie dziękuję za współpracę.

24 minuty temu, zgred napisał(a):

Co rozumiesz przez udziały w firmie?

• Haha 1

@Miroslaw podsumujmy wszystko, masz pomysł i 60 domen (samo na myśl przychodzi budowanie stron pod artykuły sponsorowane) i potrzebujesz:

• SEOwca, który zadba o strategię, ruch i ogólnie widoczność
  • programisty - warstwa techniczna
  • admina - bezpieczeństwo, wydajność, serwery

...i jak mniemam każdy ma dostać 10%. Ty zostajesz z większością udziałów za to, że miałeś pomysł i domeny wątpliwej jakości? Zarejestrowanie 60 domen to chwilunia.

Powtarzam, to ty potrzebujesz seowca, a nie seowiec ciebie. Osoba odpowiedzialna za SEO ma wykonać całą strategię, optymalizację i działania, de facto zbuduje widoczność i rozpoznawalność twojej firmy, a w zamian dostanie 10% tego, co zostanie po twoich kosztach? Przecież to startup marzeń! To nawet nie można nazwać współpracą, a szukanie jelenia bez gwarancji zysku. Jeśli projekt ma potencjał, to zapraszam do partnerskiego modelu 50/50, z jasnym podziałem obowiązków i zysków. Nikt normalny nie zgodzi się na 10%, może poszukaj juniora?

Pozdrawiam

kliknij o tutaj, dzięki    

6 minut temu, Harry napisał(a):

@Miroslaw podsumujmy wszystko, masz pomysł i 60 domen (samo na myśl przychodzi budowanie stron pod artykuły sponsorowane) i potrzebujesz:

• SEOwca, który zadba o strategię, ruch i ogólnie widoczność
  • programisty - warstwa techniczna
  • admina - bezpieczeństwo, wydajność, serwery

...i jak mniemam każdy ma dostać 10%. Ty zostajesz z większością udziałów za to, że miałeś pomysł i domeny wątpliwej jakości? Zarejestrowanie 60 domen to chwilunia.

Powtarzam, to ty potrzebujesz seowca, a nie seowiec ciebie. Osoba odpowiedzialna za SEO ma wykonać całą strategię, optymalizację i działania, de facto zbuduje widoczność i rozpoznawalność twojej firmy, a w zamian dostanie 10% tego, co zostanie po twoich kosztach? Przecież to startup marzeń! To nawet nie można nazwać współpracą, a szukanie jelenia bez gwarancji zysku. Jeśli projekt ma potencjał, to zapraszam do partnerskiego modelu 50/50, z jasnym podziałem obowiązków i zysków. Nikt normalny nie zgodzi się na 10%, może poszukaj juniora?

Pozdrawiam

Nic nie wiesz o moich domenach i piszesz coś bez oparcia na niczym. :)

36 minut temu, zgred napisał(a):

Co rozumiesz przez udziały w firmie?

Właściwie to spodziewałem się takiej defensywnej odpowiedzi :P Brak argumentów i merytorycznej rozmowy. Gdyby tylko domeny same w sobie były przekonującym argumentem.... skoro chcesz żebym "znał twoje domeny", to pokaż ich wartość - pełną listę albo 10 najlepszych według ciebie. Ocenię wszystkie przez pryzmat tych 10. W obecnej formie twoja propozycja brzmi jak "mam pomysł, zróbcie wszystko za mnie, a może coś z tego będzie" i tak samo odbiorą to inni. Chcę żebyś zrozumiał, że problem leży w twojej "propozycji biznesowej", a nie w wartości aktywów, które wnosisz. Dopóki tego nie zrozumiesz, dopóty będziesz odbijał się od ściany :) 

kliknij o tutaj, dzięki    

2 minuty temu, Harry napisał(a):

Właściwie to spodziewałem się takiej defensywnej odpowiedzi :P Brak argumentów i merytorycznej rozmowy. Gdyby tylko domeny same w sobie były przekonującym argumentem.... skoro chcesz żebym "znał twoje domeny", to pokaż ich wartość - pełną listę albo 10 najlepszych według ciebie. Ocenię wszystkie przez pryzmat tych 10. W obecnej formie twoja propozycja brzmi jak "mam pomysł, zróbcie wszystko za mnie, a może coś z tego będzie" i tak samo odbiorą to inni. Chcę żebyś zrozumiał, że problem leży w twojej "propozycji biznesowej", a nie w wartości aktywów, które wnosisz. Dopóki tego nie zrozumiesz, dopóty będziesz odbijał się od ściany :) 

Chciałbyś 🤫

W domach jestem od 15 lat, nie potrzebuję wyceny. Znam ich wartość.

Minimalną wartość domen do tego projektu szacuję na przedział od 60000-100000 zł.

Właśnie pokazałeś wszystkim czytającym ten wątek, że jedyne co ci zostało, to emotki i insynuacje o tym co ja chcę. Wcale nie chce, mam swoje strony, a do tego zarządzam 30x większą liczbą stron niż ty masz domen. To ty mi zarzucasz, że nie znam wartości twoich domen, a jak zaproponowałem ich ocenę, to jakieś dziwne insynuacje. Żebyś w swoim portfolio miał samą domenę google.pl - dopóki jest u rejestratora i niewykorzystana, to nie ma kompletnie żadnej wartości.

Merytoryki dalej brak, ale przynajmniej konsekwentnie trzymasz ten poziom. Czekam jeszcze na "nie znasz się" 🤣

Pozdrawiam serdecznie

kliknij o tutaj, dzięki    

9 godzin temu, Miroslaw napisał(a):

Minimalną wartość domen do tego projektu szacuję na przedział od 60000-100000 zł.

A taka kwota wymaga wspólnika? Nie brakuje aby dwóch zer?

11 godzin temu, Miroslaw napisał(a):

Proponuję 10 procent udziału w zyskach w zamian za seo.

Wydaje mi się, że lepiej brać 100% niż 10%, ale co ja tam wiem...

10 godzin temu, zgred napisał(a):

Jakbys dał udziały w firmie (...)

A ma firmę? Jaki kapitał?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.