cinek60 Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Napisz mi jak jest w rzeczywistosci z małymi stronami, które są niskich lotów (no wiesz, tak stronka zrobiona tylko pod system, zero wartosci dla normalnego usera), a bot G zaglada na nie z raz dziennie, albo i rzadziej.Napisz mi co sie stanie z systemem, jak takich stron będzie przybywać, przy założeniu sc-fi takim, że za jakiś czas bedą one wiekszością w systemie. Badziej przyziemne? pytalem o te strony o ktorych tu piszesz chcialbym je zobaczyc zeby wiedziec o czym mowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 A te co Ci podesłałem, to są strony z duzym site, są zrobione nie pod system, a dla ludzi i bot po nich tak szaleje, że ledwo transferu do 1 starcza i są wysokich lotów? - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 UWAGA: Mogę podać małą furtkę: Jak "legalnie" zredukować liczbę linków wychodzących które linkują miedzy subdomenami w obrębie swojej domeny czyli twoja_domena.pl auta.twoja_domena.pl newsy.twoja_domena.pl Zamiast linkować na subdomenę linkujemy na katalog w adresie czyli www.Twoja_domena.pl/jakis_katalog/index.php a w tym indexie.php można zrobić zrobić przekierowanie 301 <?php header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); header("Location: https://www.nowa-domena.pl/"); header("Connection: close"); ?> Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Łuczak Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Tak możesz też zredukować liczbę wszystkich wychodzących, niekoniecznie do subdomen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 też prawda , ale dostawałem pytania o darmowe skrypty eweblinka np: webnews które swoje zakładki mają na subdomenach wiec podaje rozwiązanie Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeden Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Niekoniecznie - nie zrobisz tego z linkami innych SWL. Eksperyment Discover.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
βασιλιάς Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 ps. zakłądając że murzyn się wybieli to będzie murzynem czy juz białasem ? No właśnie, jak system jest black hat, ale jego admin wpisze w title "wymiana reklamy kontekstowej", to będzie on black czy już white? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 @'βασιλ' - jak mi udowodnisz że linki nie jest reklamą to ci odpowiem na twoje pytanie Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screw Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Tak możesz też zredukować liczbę wszystkich wychodzących, niekoniecznie do subdomen. A jak Google traktuje takie linki? I tu rodzi się pytanie czy dla Google jest różnica między wychodzącymi a wewnętrznymi? Możliwe że nie tylko przy wewnętrznych przepływ mocy odbywa się w obrębie domeny... Biuro Rachunkowe Nowy Sącz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
βασιλιάς Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Na pewno system nie jest kontekstowy. @screw: Google obsługuje przekierowania i takie linki traktuje jak wychodzące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaun_black Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Google chyba nawet w swoich poradnikach umieszcza info na temat przekierowania 301. Ciekawe tylko czy przekierowanie z katalogu przenosi identyczną moc jak link z głównej. Wydaje mi się, że tak, bo kiedy stosuje się przekierowanie, to tak naprawdę link z głównej nie będzie prowadził do katalogu, tylko już do strony. Powinno być, więc identycznie jak z przekierowaniami 301 między domenami. Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Na pewno system nie jest kontekstowy. o coś innego się Ciebie zapytałem, czytanie ze zrozumieniem kłania się Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sleaquit Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Wydaje mi się, że tak, bo kiedy stosuje się przekierowanie, to tak naprawdę link z głównej nie będzie prowadził do katalogu, tylko już do strony. Powinno być, więc identycznie jak z przekierowaniami 301 między domenami. niesadze przekierowanie z katalogu jest takie samo jak przekierowanie z podstrony a nie ze strony glownej JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana mailiKLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
βασιλιάς Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 o coś innego się Ciebie zapytałem, czytanie ze zrozumieniem kłania się Ja też o coś innego - nie o reklamę, tylko konkretnie o wymianę reklamy kontekstowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 @'βασιλ' - najpierw wyjasnimy sobie czy linki są reklamowe a potem pujdziemy dalej, wiedzy nie masz ządnej dlatego zaczynamy od poczatku Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.