Brat_2 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 @dominiczek100 I jak rozwój sytuacji? Odezwali się po kolejnych 14 dniach? Podjąłeś jakieś kroki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnami Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 ja to dostałem i firma wydaje się legitna, napisałem, że nie mam za co zapłacić to powiedzieli, że mogę zapłacić połowę (bo jest napisane że 340 zl to koszt zdjęcia a 340 to "odszkodowanie") więc napisali że mogą zrzec się odszkodowania. \ teraz znów dostałem to samo wezwanie na inne zdjęcie. co byście zrobili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 skoro dostałes na inne zdjecie to zmieniłbym wszystkie fotki na licke C00 i kupił je legitnie z istocka jakiegoś. skoro powiedzili zapłąć polowe to sie przyznajesz ... moze idź do prawnika bo tutaj mało kto pomoe w takiej sprawie 1 Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Polecam https://pl.freepik.com/ Tanie miesięczne plany https://pl.freepik.com/pricing HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Jest duża ilość zdjęć darmowych, do komercyjnego użytku na stokach. Co raz więcej grafik, fotek są już generowano przez sieci neuronowe. Zasysać fotki z netu bezmyślnie już nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brat_2 Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 To jest jakaś masowa nagonka. Poczytajcie tu - https://www.trustpilot.com/review/copyrightagent.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnami Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 aha czyli dałem się o**eać na 350 zł poprzednim razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efectownia Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Dołączę się do wątku, do nas napisali, bardzo podobnie, te same kwoty do zapłaty. Natomiast my mamy tę grafikę z pexels, 1w1 ta sama, jak im wskazuję, że zgodnie z licencją, są to grafiki do wykorzystania, to wg nich nie przedstawiłem licencji skąd grafikę ma pexels i nadal mam zapłacić 2 Pozdrawiam, MICHAŁ KUKLIŃSKI tel: 785 374 439 efectownia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frano_77 Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Również dołączę się do wątku. Na stronie wysłanej tutaj przez jedną osobę (https://www.trustpilot.com/review/copyrightagent.com) można przeczytać, że firma nie jest nawet wśród partnerów Reutersa. Gdy wchodzi się na stronę Reutersa, to też nie widać ich wśród partnerów. Sporo osób z zagranicy pisze, by im nie płacić i najwidoczniej tak trzeba zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belizariusz Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 To jakaś masowa nagonka teraz w Polsce. A niejaka Anna nie chce podać swoich danych podpisując się samym imieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianero12 Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Wpisz imię i nazwę firmy w Google, z łatwością znajdziesz profil na linkedin. Babka pewnie dostaje prowizję. Do mnie napisali w pierwszy raz w czerwcu 2022, najpierw maile, a potem list na adres firmy. Grozili pozwem za zdjęcie z CC0 z Wikipedii. Minął prawie rok, nie ma żadnej kontynuacji, za to dziś dostałem maila na innej stronie, której jestem właścicielem, ale już do "właściciela" (bo nie mam nigdzie danych kontaktowych na www :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belizariusz Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Ewidentnie widać, że to masową akcja teraz w Polsce. Oczywiście, że ją na linkedin znalazłem, ale ciekawi mnie fakt, dlaczego pomimo kilku próśb nie robi tego w mailu. Czyżby bała się jakiś oskarżeń o oszustwo? Może warto byśmy wszyscy wystawili im odpowiednie komentarze na google i tutaj trustpilot.com/review/copyrightagent.com Firma właśnie od 1 marca przestała być notowana na duńskiej giełdzie i wynika z danych, że ledwo zipie już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianero12 Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Z tego samego powodu dla którego boty dzwoniący z ofertą kredytów i pożyczek parabankowych na twój prywatny numer są bezimienne Tutaj masz wątek na reddit o tej sprawie, konkluzje są takie same: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariuszblues Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Mam to samo. Kilka miesięcy temu dostałem wezwanie za 1 zdjęcie (niby Reutersa), w końcu zapłaciłem 680 zł. Teraz przyszło wezwanie za inne zdjęcie, do tego samego artykułu. I już do 680 naliczają dodatkowe 30 zł. Napisałem im, że ta fotka nie jest Reutersa, tylko East News - odpisali, że to też ich klient. Wysłałem im dziś kolejne zapytania, by ich posprawdzać, bo coś mi to za bardzo śmierdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
travelmania Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Nie płaćcie im. Nie dość, że przysłali mi maila napisanego niewiadomo w jakim języku albo mieszaninie kilku języków bez składu i ładu, to jako dowód wysłali zrzut ekranu przypominający moją stronę. Problem w tym, że moja strona jest po polsku a ta, co oni wysłali, jest po angielsku. Dodatkowo na mojej stronie znajduje się zdjęcie, na które mam licencję, a na zrzucie ekranu jest całkiem inne zdjęcie. Oprócz tego, co juz było napisane dołączam screen z Jeśli wysłali wam linka do zrzutu ekranu na, którym jest logo waszej strony lub jakieś inne wasze zdjecia proponuje zgłosić naruszenie praw autorskich na abuse@joker.com. W ciągu kilku dni strona zniknie serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi