Skocz do zawartości

Problem z dodawaniem stron do google

semir444
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanie co do wyszukiwarki google

Co do stron www to juz trochę się znam na nich (sam zajmuje się ponad 4 stronami) ale jeżeli chodzi o pozycjonowanie to przyznam że tutaj leżę.

Ale znalazłem Wasze forum więc piszę...

A więc tak:

posiadam 2 własne strony a dwoma innymi się zajmuje i tutaj pytanie do was.

Jedną z własnych stronek mam w republice darmowe konto i nie musiałem dodawać jej do wyszukiwarki (pewnie portal republiki ma w tym jakiś udział aby ich serwery były popularne czy cos w tym stylu-nie wiem...)

Ale chodzi mi o pozostałe 3 strony.

Każda z nich jest na opłacanym serwerze (nie żaden darmowy) i każdą z nich dodawałem do google za pośrednictwem https://www.google.pl/intl/pl/addurl.html i jak wiadomo odczekałem jakiś tam okres czasu (miesiąc) i sprawdziłem wyniki w google.

Zaskoczyło mnie to że 1 z tych stron jest w google a dwie pozostałe nie istnieją w wyszukiwarce google-poprostu ich nie ma.

Zaskoczyło mnie to ponieważ meta tagi raczej robie na wszystkich stronach w ten sam sposób więc tutaj pomyłka raczej wypada z gry.

Ale muszę wspomnieć że właśnie te dwie pozostałe strony mają aktywne domeny zagraniczne .nl a serwer na którym stoją jest w polsce (koncówka .pl) więc może to ma jakieś znaczenie tutaj ponieważ dodawałem adresy z holenderskimi domenami (adresstrony.nl).Na tym jeszcze nie koniec ponieważ pomyślałem sobie że może jakiś błąd zrobiłem i po tym miesiącu dodałem te strony jeszcze raz do google i co sie okazało po odczekaniu kolejnego miesiąca nie doczekałem sie efektów.

Teraz pytanie co jest grane ze po mimo kilkukrotnego dodawania stron nie widzi mi ich google.....a inne dodałem tylko raz i po miesiącu adres jest zaindeksowany w google.

Możecie mi to wytłumaczyć i pomóc w tej sprawie ?

DODAM TYLE ŻE CO DO INDEKSOWANIA OPRÓCZ META TAGÓW W KODZIE HTML JESTEM ZIELONY :)

no własnie nie posiadają linków zewnętrznych

co do dodawania do katalogów google to mam pytanie jak to sie robi ?

Aha i jeszcze jedno....np czy jak dodam strone do google.pl to tak samo będzie ona dodana do google.nl czy musze robic to osobno w każdym odzwierciedleniu google w danym kraju ?

Każda z nich jest na opłacanym serwerze (nie żaden darmowy) i każdą z nich dodawałem do google za pośrednictwem www.google.pl/intl/pl/addurl.html i jak wiadomo odczekałem jakiś tam okres czasu (miesiąc) i sprawdziłem wyniki w google.

Zaskoczyło mnie to że 1 z tych stron jest w google a dwie pozostałe nie istnieją w wyszukiwarce google-poprostu ich nie ma.

Dodawanie poprzez addurl w Googlu nie działa. Przyczyn zaindeksowania tej jednej strony dopatrywałbym się gdzieś indziej.

Dodaj strony do dobrego katalogu, po jakimś czasie zaindeksuje.

Edytowane przez mkane

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

• 2 tygodnie później...

witam.

Dzieki za rady ale mam jeszcze jedno pytanie.

Dodałem strony do wielu katalogów ale z tego co widze to w google je znajduje ale w tych katalogach...

Tzn nie znajduje linku bezposrednio do strony ktora dodawałem ale do katalogu w ktorym zostala zamieszczona a nie bardzo o to mi chodzilo.

Chcialem dodac własną strone do google a dodając w katalogach widze ją w google ale link prowadzi do katalogu w ktorym ona jest i z tamtad moge przejsc do tej strony-a chciałem bezposrednio a nie przez katalog.

Mam pytanie czy kiedys ta strona dzieki katalogom pojawi sie sama (bezposredni link) do niej w google ?

Czy zawsze jak bedzie mi ją znajdywac to będzie w katalogu ?

Jak bedziesz linkowal swoja strone to pojawi sie przed katalogiem.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Przeczytaj (mojego) ostatniego posta w tym temacie - świetnie pasuje do Twojego problemu

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...32285&st=15

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Czekaj czekaj i jeszcze raz czekaj :)

Lepiej nie dodawać strony przez addurl - lepiej poczekać aż google samo Cię zobaczy :D Pozycja będzie trochę lepsza :D

Dodawaj do katalogów tak jak koledzy polecają :) Jest to bardzo ważne :) A jak nie masz czasu to skorzystaj z dodawarki do katalogów - dodanie do 3000 katalogów 20 zł

Oczywiście człowiek zrobi to lepiej niż robot :)

Lepiej nie dodawać strony przez addurl - lepiej poczekać aż google samo Cię zobaczy :) Pozycja będzie trochę lepsza :D

Skąd taka teoria?

Jak to już to ktoś z tego forum sprawdził - dodawanie strony przez formularz zgloszeniowy nie dziala.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.