Skocz do zawartości

zaplecze+strona wlasciwa

kubap10
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

nachodzi mnie takie pytanie... nie mialem okazji tego sprawdzic :)

gdy mamy zaplecze tematyczne dajmy na to "agroturystyka"

robimy 5 stronek zaplecza linkujemy je z calych sil,(odrazu)

pewnie dostanie sandbox, a jak nie to jakis filtr, no i teraz mamy te 5 stron podlinkowane mocno

jak damy na tych stronach linki do strony wlasciwej "pozycjonowanej" to moc tych linkow bedzie taka sama jak bym linkowal

zaplecze powoli ?

czy ta strona wlasciwa moze miec jakies konsekwencje

jak mozecie to zapodajcie jakies wasza opinie :)

Pozdrawiam

ja włąśnie w ten sposób robię, ale wydaje mi się, że normalne pozycjonowanie zaplecza jest lepsze

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

o ile 10-20% czy 50% a moze 90%...

W niektórych przpadkach o 100%. Często zaplecze agresywnie linkowane staje sę szybko bezużyteczne na długie miesiące. Tylko, że "agresywne linkowanie" pewnie znaczy dla każdego co innego.

Dla przykładu, w ramach testu na początku stycznia do nowo powstałej strony z oryginalną treścią dałem w jednej chwili linki z 200 stron na 4 anchory. Efekt... teoretyczne zaindeksowanie po 1 dniu lecz brak jakiejkolwiek widocznej reakcji w SERPach do tej pory dla strony, dla której powstała testowa strona + zaindexowanie testowej w postaci podstron dopiero trzeciego poziomu. Główna + drugi poziom poleciał na razie w kosmos :)

Polecam powolne linkowanie i stron zaplecza i pozycjonowanych, przecież i tak dalej można wybić się na TOP10 w 3-4 miesiące a na większosć polskich fraz.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Ciekawy topic - tematyka tez mnie zastanawia :) Ogolnie widze jak z wiekiem strony - zaplecza - rosnie sila linku wychodzacego z tej strony. Z kad wiem ? Bo podlinkowalem dawno temu jedna strone i nie linkuje od dawna a strona pnie sie w gore - jedeyny z tego moral jest taki ze po prostu z wiekiem zaplecze nabiera mocy.

Polecam powolne linkowanie i stron zaplecza i pozycjonowanych, przecież i tak dalej można wybić się na TOP10 w 3-4 miesiące a na większosć polskich fraz.

I tu tez kilku rzeczy nie rozumiem co potwierdza moja teze o losowosci - na niektorych frazach ktore obserwuje widze strony ktore:

1. Na dzien - dobry zajmuja pozycje nr 1 i sie trzymaja od roku juz, domeny niezniszczalne po prostu bo widze jak ktos w nie przywalil linkami. Jeszcze nigdy mi sie nie udalo przywalic w moje taka sila i zeby sie utrzymaly.

2. Pojawia sie w TOP 20 i w ciagu max 3 tygodni skacze do gory z pozycji na pozycje i wbija sie w TOP5 - testowo chcialem ta domene "dogonic" i zrobilem 3 testowe stronki - zadna nie wytrzymala sily - doginilem tamta i po 2 tygodniach wszystkie polecialy w kosmos :]

3. Mialem 2 domeny ktore sobie wisialy od ponad roku gdzies tam w TOP 20, zaczlem linkowac i tez polecialy w kosmos - stare domeny !

4. Tez mam domenke do ktorej przylinkowalem ledwo ledwo i wbrew jakiejkolwiek logice wbila sie w TOP 10 bedac strona do ktorej prowadzi 10 krotnie mniej linkow niz do wielu innych stron ktore znajduja sie nawet strone nizej. Pojecie wartosciowego linku nie wchodzi tu w gre bo to linki z samych qlwebow ;) Do niej prowadzi zaluzmy 30 linkow (msn) a do reszty stron w calym TOP 20 prowadzi conajmniej 300 :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

No i po co cytujesz aż tyle?

interesujące, ale jaki z tego wniosek??

minasówa sie tylko 1 - algorytm google jest jak onet :)

choć ja nic takiego nie zauwazyłem

testy przeprowadzam mniejsze ale jedna z moich stron gdy przywaliłem sporo linków polecaiła najpierw do góry, trzymała sie tam z 2 tygodnie a potem poleciała w kosmos. czyli reakcja standardowa

a strony które linkuje "spokojnie" sa pną sie do góry pomału i nie widze jakichś dziwnych reakcji...

panowie, topic jest inny.. chodzi tutaj o zaplecze , jak sie dowali sporo linkow to wiadomo ze pojdzie wgore i nagle kosmos,, ale nie oto chodzi, czy jak z tego zaplecza podlinkujesz strone pozycjonowana to czy moc tych linkow bedzie taka sama jak bys pozycjonowal zaplecze powoli...

hmmm, ok 60 % moich stron - zaplecza - jest zbyt mocno podlinkowane i samo zaplecze jest pofiltrowane. Mimo tego odnosze wrazenie ze filtr na zapleczu nie oslabia jego mocy. Moc raczej jest zalezna od wieku zaplecza i od wieku linka ktory sie na nim znajduje - link wisi miesiac - jest mocny, link wisi rok jest bardzo mocny. Analogicznie linki na zapleczu ktore ma miesiac nie daja praktycznie nic - tzn. 10 linkow z nowych stron i zaleznie od frazy linkowana strona stoi w miejscu. 10 linkow od zaplecza rocznego, z page rankiem - strona idzie w gore kilka pozycji.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ciekawy temat.Juz zadawalem podobne pytania wczesniej i wyglada na to ze nie jest istotne ze zaplecze jest zafiltrowane (wnioskuje narazie tylko na podstawie wypowiedzi intrudera2600 i Beerbanta)

pytanie 1

pytanie 2

Moze warto by przeprowadzic jakis tescik.

A dla czego covi tak twierdzisz z tymi linkami ?Co sie stanie jak umieszcze linka na swiezym zapleczu i zaczne ostro linkowac ta strone zapleczowa ?:D

Edytowane przez 5il3nt