Skocz do zawartości

Fraza kluczowa produktów w sklepie internetowym

shuffle7

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim :)

Mam pytanie odnośnie fraz kluczowych w produktach e-commerce. Wtyczka podpowiada żeby nie używać takich samych fraz kluczowych w produktach. Co w przypadku gdy mam np. 20 zestawów mebli kuchennych i fraza kluczowa której chcę użyć to "zestaw mebli kuchennych". Czy jeżeli ona się będzie powtarzać ma to jakieś duże znaczenie? Czy lepiej kombinować z cechami charakterystycznymi i do każdego produktu dodać np. Biały zestaw mebli kuchennych, zestaw mebli kuchennych 270cm itp.

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Cześć,

Skoro wtyczka tak podpowiada to znaczy że coś w tym jest. Generalnie kategoria główna będzie "zestawy mebli kuchennych" a produkty można nazwać imionami np męskimi i żeńskimi. Z tym, że w opisie produktu nie unikniesz napisania frazy kluczowej :)

Kategoria: zestawy mebli kuchennych

Produkty Wiesia, Zosia, Paweł, Jędruś

Kolorystykę mebli można ogarnąć następna kategorią.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

• 2 tygodnie później...
50 minut temu, shuffle7 napisał:

na frazę białe meble kuchenne

Stricte taka frazę na kategorie. Na produkty zostaw wszelkie odmiany typu kuchenny zestaw białych mebli.

Nie możesz przedobrzyć i mieć klika, kilkanaście stron dopasowanych stricte od jednej frazy. Google wtedy nie wie o co ci chodzi i uwala pozycje całości albo urządza ruletę raz taka stronę a raz inną pokazuje jako kluczową dla danej frazy. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Kolorystka to IMHO cecha produktu, a nie rodzaj/typ, wiec nie pakował bym tego do kategorii, bo miał by porblem z opisem - unikalnym opisem danego mebla w kategoriach kolorystycznych. 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1 minutę temu, Mion napisał:

nie pakował bym tego do kategorii

Taka moda a za moda niestety musisz iść 

k̷o̷m̷f̷o̷r̷t̷.̷p̷l̷/̷s̷/̷s̷y̷s̷t̷e̷m̷y̷-̷k̷u̷c̷h̷e̷n̷n̷e̷-̷b̷i̷a̷l̷e̷

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

11 minut temu, Grey Ronin napisał:

za moda niestety musisz iść 

Przeglądałem top 5 SERP i nie znalazłem takeigo podziału jak Sugerujesz.  ALe producenta lub jakaś ich linie

https://www.brw.pl/capital-33rd-saperavi-avenue,22121

I

Kolor korpusów - Senso Capital:
Wzory frontów - Senso Capital : 33rd_Saperavi_Avenue_Lakier
Kolory frontów - Senso Capital:
Kolory blatów K:

Ale faktycznie zestawy w kategoriach kolorystycznych też są

https://www.brw.pl/kuchnie_zestawy/odcien-koloru-czarny/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności