arve_lek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Na jakiej platformie ci mało dodaje? W komentowaniu szybkim czy powolnym ? Używasz publicznych proxy ? Odfiltrowałeś blogi dodatkiem blog analzyer ? Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur_waw Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Chciałem sobie przetestować to narzędzie i chyba jedna robię coś źle. Moim celem było znaleźć jak najwięcej polskich for opartych o skrypt phpBB. Ustawiłem: Custom Footpirnt - "Powered by phpBB" Engine - google.pl+pl Proxy - odsiane 130 proxy z wbudowanej listy. Naciskam Start Harvesting i czekam - program staje po jakichś 800 pozycjach, po odsianiu dubli zostaje ~500. Stąd moje pytanie - gdzie popełniam błąd, by chyba for opartych na phpBB jest więcej niż 500. Może uda mi się zrobić coś dobrego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoreander Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Dodaj listę keywordów. Przykadowo wyszukiwanie webmini: W footprincie dajesz "statystyki ston" w keywordsach opony kredyty pozycjonowanie ... lub inurl:"warszawa" inurl:"bydgoszcz" i tak dalej .. Scrapebox będzie mixował footprint+keyword, w ten sposób znajdziesz o wiele więcej. Czynność powtarzasz z różnymi listami keywordów, różnymi footprintami i w ten sposób zbierasz bazę. Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez zoreander ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymek91 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 A to wszystko dlatego, że google ma ograniczenie do chyba 1000 wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur_waw Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) @zoreander Dziękuję to co prawda wydłużyło czas poszukiwania ale daje znacznie lepsze efekty. Mam następne pytanie - czy mogę zadziałać wg takiego schematu: Dodać do SB linki bezpośrednio do wpisów w SEOKatalogach Wybrać opcje - Export as RSS XML list Stworzyć prostą stronę HTML (o katalogach), po czym dodać do niej ten plik jako kanał RSS Zgłosić za pomocą SB mój kanał do katalogów RSS tak żeby lepiej indeksować wpisy w katalogach Ma to jakiś sens czy znów coś przegapiłem? Edycja: zamiana SC na SB Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez artur_waw Może uda mi się zrobić coś dobrego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Tak. Ogólnie to nie musisz tworzyć strony. Możesz skorzystać np. z https://www.rssmix.com/. Wklejasz wszystkie linki z wpisami -> dostajesz jeden link, który dodajesz do katalogów rss. Ps. SB nie SC. Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danae Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) arve_lek napisał(a): Na jakiej platformie ci mało dodaje? W komentowaniu szybkim czy powolnym ? Używasz publicznych proxy ? Odfiltrowałeś blogi dodatkiem blog analzyer ? W Wordpressie, w komentowaniu powolnym (w szybkim to jeszcze gorzej), na publicznym proxy. Blogi odfiltrowane. Fakt, że ustawień w tym programie jest za dużo Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez Danae Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Pamiętasz jak filtrowałeś proxy ile miały time ms ? Ja do komentowania używam nie większych jak 1000. Dostawałeś komunikat: time out czy inny ? Ja zazwyczaj mam w szybkim komentowaniu 50% a w wolnym z 50% robi się zazwyczaj 70-90%. Gorzej mam z Blog Engine. W wolnym komentowaniu zalecane jest zaznaczenie opcji: options->slow commenter: disable name space filter oraz odznaczenie turn of loading on w okienku do powolnego komentowania. Dodatkowo jak korzystasz z publicznych proxy radzę zwiększyć time out do 1minuty. Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez arve_lek Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danae Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 arve_lek napisał(a): Pamiętasz jak filtrowałeś proxy ile miały time ms ? Ja do komentowania używam nie większych jak 1000. Dostawałeś komunikat: time out czy inny ?Ja zazwyczaj mam w szybkim komentowaniu 50% a w wolnym z 50% robi się zazwyczaj 70-90%. Gorzej mam z Blog Engine. W wolnym komentowaniu zalecane jest zaznaczenie opcji: options->slow commenter: disable name space filter oraz odznaczenie turn of loading on w okienku do powolnego komentowania. Dodatkowo jak korzystasz z publicznych proxy radzę zwiększyć time out do 1minuty. Miały 2000ms (tyle ile standard), dostaję komunikat time out, chociaż po Twoich radach coraz lepiej to idzie. Obecnie testuję. Używasz najpierw szybkiego komentowanie, a potem wolnego czy od razu wolnego?? Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Pytanie do użytkowników sb. Czy "komentowanie" podnosi pozycję czy tylko wpływa na indeksację? Czy komentowanie jest do stałej bazy czy wp czy jest wyszukiwana? blog o oszczędzaniu darmowy portal randkowy darmowe poradniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Cytat Używasz najpierw szybkiego komentowanie, a potem wolnego czy od razu wolnego?? Oczywiście najpierw używam szybkiego a dopiero potem wolnego. Cytat Czy "komentowanie" podnosi pozycję czy tylko wpływa na indeksację? Poprawia pozycję + wpływa na indeksację. Tylko trzeba umieć komentować bo bez sensu jest spamowanie tam gdzie są tysiące komentarzy z "milionem" wychodzących linków. Ostatnio znalazłem parę bardzo wartościowych blogów. Jeden .edu Pr6 a inny z końcówką .com, .net i .org. Przyczyniło się to w znacznym stopniu to tego, że znalazłem się w top10 na dość trudną frazę. Wydaje mi się, że ten link ze strony .edu przyczynił się do tego. Strona za mną posiada PR4 + 7 razy więcej linków ode mnie oraz domena z 2002roku. Moja domena ma PR N/A, 2 miesiące i jestem wyżej w wynikach Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) dziękuje za odpowiedź myślę, że dodam takie narzędzie na pozycjo.net Wyszukiwanie tematycznych wordpressów + dodawanie komentarzy scrapebox sprytnie omija "bany" google Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez Sylwin blog o oszczędzaniu darmowy portal randkowy darmowe poradniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Sylwin będzie Ci cięzko zastąpić scrapeboxa pod php - przede wszystkim wydajnosc. https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwin Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 @it_management - bany google już nie są dla nas straszne więc WP komentator jutro ujrzy światło dzienne w zakładce Narzędzia na pozycjo blog o oszczędzaniu darmowy portal randkowy darmowe poradniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Dokładnie bo wolałbym wydać 57$ i mieć SB niżeli wykupić pakiet Seo pkt. ale kto jak woli Edit: choć najlepiej mieć to i to Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez arve_lek Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi