Skocz do zawartości

Ocena strony www

MJG
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Podoba mi się szlachetny minimalizm designu tej strony. Nie ma zbędnych wizualnych bajerków i ozdóbek. Dzięki temu strona jest bardzo przejrzysta, wszystkie istotne informacje są właściwie wyeksponowane, łatwo je odnaleźć.

Dobry pomysł z dwoma dużymi portretami przewodników. Człowiek zawczasu chciałby wiedzieć, kto poprowadzi go na obarczoną niemałym ryzykiem przygodę życia na Orlej Perci. Te dwa sympatyczne oblicza budzą zaufanie i zapewne pomogą w podjęciu decyzji o skorzystaniu z usługi.

Jeśli chodzi o technikalia - zwykle nie zaleca się używania fontu Comic Sans, w tym konkretnym przypadku jednak to nie razi, nadaje stronie nieco luźniejszego klimatu.

Sam blog bardzo ciekawy, posty profesjonalnie napisane i wyedytowane. Jeden z nich - Widmo Brockenau pozwolił mi zrozumieć specyficzne doświadczenie z przeszłości. Lata temu widziałem takie dziwo po wejściu na Świnicę, myślałem, że to halucynacje spowodowane rozrzedzonym powietrzem lub nadmiarem emocji (wielkie cienie na chmurach OK, ale ten świetlisty krąg a la Archiwum X?) Tymczasem okazuje się, że to zwykłe zjawisko optyczne.

• 3 tygodnie później...

W dziale kontakt do formularza i w opiniach warto dodać zabezpieczenie antyspamowe. Myślę że już odczułeś ilośc przychodzącego spamu, jeśli nie odczujesz:)

Na urządzenie mobilnych jest problem z podstronami: cennik, trasy rowerowe. Strzałka do przewijania ekranu pojawia się po prawej stronie obszaru strony, przez co np: na podstronie trasy rowerowe menu po rozwinięciu jest w ogóle nie widoczne.

• 1 miesiąc temu...
14 minut temu, Rafal B. napisał:

sprawdzicie moja stronę?

Styl tekstu do poprawy - raz duży a raz z lupą nie zobaczysz

Zasada optymalizacji  Above the Fold i to wielgachne zdjęcie - do poprawy

• 1 miesiąc temu...

strone zle sie czyta. popracowalbym nad paddingiem, marginesami i line height. ogolnie nad cssami ;)

strona nie jest zrobiona estetycznie. jezeli nie korzystales z cmsa a pisales sam od poczatku to pewnie sporo sie nauczyles ale gdybys oddal na koncu komus z poczuciem estetyki to strona bylaby milsza dla oka :)

Dentysta Mokotów który daje powody do uśmiechu | Systemy szklane - Oferujemy szeroki wybór elementów szklanych dostępnych w różnych rozmiarach | Enter-office - Sprzedaż mebli biurowych i dodatkowych elementów do aranżacji przestrzeni.

Pod kątem marketingu i sprzedaży usług ja bym dodał komentarze zadowolonych klientów. Potencjalni klienci pierwsze na co patrzą to komentarze i opinie innych. Jeżeli masz takowe  zdecydowanie warto dodać nawet anonimizując autorów. Osobiście na swoich stronach uprawiam może niezbyt chlubny proceder dodawania fakowych komentarzy i pozytywnych opinii, ale wnioski są jasne. Produkt zasypany pozytywami sprzedaje się dużo lepiej niż produkt bez żadnych opinii. 

• 3 miesiące temu...
W dniu 5.11.2020 o 13:56, MZaremb napisał:

a mogę prosić o ocenę

Ale co tu oceniać ? Strona na WP jakich miliony na jakimś tam szablonie nic więcej ....

Prędkość wczytywania na komórki:  ( 14 )  / komputery ( 61 ) .... więc bardzo słabo...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii