Skocz do zawartości

:hover dla innego elementu

LottosKolok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam mały problem z hoverem dla innego elementu niż "hoverowanego". Jestem w stanie zmienić wartość CSS dla elementu obok, ale nie mogę już dla elementu pod spodem. 

Kod HTML:

<div>
    <div1 class="t1"><a1 id="h2" href="#" >NAJNOWSZE</a1> </div1><div2><a2 href="dwl2.html">ARCHIWUM</a2></div2>

<div3 class="t2"><a11 id="h3" href="#" >Tu pojawią się najnowsze pliki</a11></div3><div4><a12 href="#">Tu pojawią sie materiały archiwalne</a12></div4>
 </div>
div1:hover + div3 {
            background-color: aqua
        }

I CSS:

Ale co to jest w ogolę za twór HTML i CSS hmmm ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli po najechaniu = hover elementu [A]  ma się zmieniać całkiem inny element , to możne też wykorzystać JS i zdarzenia związane z Mouse event i CSS.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 1 miesiąc temu...
div:hover .t2 {background-color: aqua}

DesignBox - projektowanie stron Konin w najlepszym wydaniu. Ponadto tworzenie sklepów internetowych, migracje, optymalizacja, usługi graficzne. Działalność prowadzona nieprzerwanie od ponad 9 lat. Solidnie i w normalnej cenie.

Stabilny hosting w normalnej cenie i tanie odnowienie domen *.pl - SeoHost

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności