Aleksiejs Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 U mnie jak wyżej. Jedna moja strona zapleczowa zanotowała spektakularny spadek, leciała długo, ale też już wyhamowała. Reszta stron wcześniej się zatrzymała (w górze lub dole ;)) Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moss Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Mogę potwierdzić, u mnie podobnie: było trochę zawirowań, ale już się uspokaja. Strony mniej więcej wróciły na wcześniejsze pozycje. Nie jest źle. Jestem gorszy, ja tu stale będę ... jak zuo, nigdy nie śpię.www.hatefulfive.pl - polski thrash metal, no prawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 16 minut temu, Moss napisał: Nie jest źle Powiedziałbym, że jest wręcz za********e! Później się niektórzy dziwią, że nie ma tu żadnych merytorycznych dyskusji, no ale jak mają być jeżeli w temacie o "spadkach w branży medycznej" wypowiada się gość "pozycjonujący" parawany kominkowe w taki oto sposób: Pozycja: 18 BONUS: Rozumiem, że klient płaci abonament za 18 pozycję? "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon420 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 U mnie w sierpniu poszło ostro w dół i teraz utrzymuje się na dość niskim poziomie, raz wyżej a raz niżej, powoli wróci do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksiejs Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 @leon420 jeśli do teraz jest nisko to raczej zostanie tam gdzie jest Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon420 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 17 godzin temu, Aleksiejs napisał: @leon420 jeśli do teraz jest nisko to raczej zostanie tam gdzie jest Co można zrobić ? Jakieś rady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odys Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 To co zawsze: Stwórz lepszy content, pozyskaj porządniejsze linki Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie. Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikejkrul Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 2 godziny temu, odys napisał: To co zawsze: Stwórz lepszy content, pozyskaj porządniejsze linki no właśnie - pytanie co zaważyło tym razem w algo... Content czy linki? Obserwuje jeden z tematów, gdzie jest spadek na frazach brandowych, ale też utrzymują się pozycje na frazy o średniej konkurencyjności, gdzie niemal nie ma treści (a konkurencja owszem). Firma sprzątająca CZYSTE24 - profesjonalne usługi dla firm Sklep GREEN WITCH - biżuteria z kamieni naturalnych Klinika Urody - Doświadczeni specjaliści w walce z upływem czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 najważniejsze że odpuściły filtry, jak mi moja ulubiona stronka poszła w 2016 przy wrześniowym update w p@zdu to teraz wróciła, bez żadnego starania. udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moss Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Dnia 29.08.2018 o 09:55, blake napisał: Powiedziałbym, że jest wręcz za********e! Później się niektórzy dziwią, że nie ma tu żadnych merytorycznych dyskusji, no ale jak mają być jeżeli w temacie o "spadkach w branży medycznej" wypowiada się gość "pozycjonujący" parawany kominkowe w taki oto sposób: Pozycja: 18 BONUS: Rozumiem, że klient płaci abonament za 18 pozycję? Prawdopodobnie nie ma tu już merytorycznych dyskusji właśnie przez takie zachowania, które skutecznie zniechęcają do uczestnictwa w tym forum. Dla Twojej wiadomości - mam trochę stron, które obsługuję i nikomu z niczego nie muszę spowiadać. Jeśli deklaruję, ze nie ma spadków na tych medycznych bądź graniczących ze zdrowotnymi...kurcze, nie prosimy każdego w tym temacie o pokazanie jakie strony robi, right? A ten klient to osobna dłuuugaaaa historia, a Twój atak na mnie jest zdecydowanie zbyt daleko idący na podstawie wycinka informacji Trochę mniej agresji i będzie git Jestem gorszy, ja tu stale będę ... jak zuo, nigdy nie śpię.www.hatefulfive.pl - polski thrash metal, no prawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Moss napisał: atak 1 minutę temu, Moss napisał: agresji Możesz zacytować ten fragment w którym agresywnie Cię zaatakowałem? Pisałem o ogólnym zjawisku, które zachodzi wśród "świeżaków", którym wszedł gdzieś tam jakiś hydraulik z Zamościa do top10 i myślą, że złapali boga za nogi i pozjadali wszystkie rozumy. Z biegiem czasu jednak zdają sobie sprawę z tego, że g*wno wiedzą a jeszcze mniej potrafią. "parawany kominkowe" są do tego idealnym przykładem. Pamiętam, że gdzieś kiedyś już na forum opisywałem "etapy" rozwoju w tej branży. Nie chce mi się tego szukać, ale może ktoś lubi "wykopki" i będzie mu się chciało poszukać "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moss Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Git, natomiast do mebli na wymiar, wózków widłowych i wypasu owiec w bieszczadzach na przestrzeni lat podchodziłem zupełnie inaczej - dzięki i wzrostów! poległem na biletach lotniczych onegdaj :* Jestem gorszy, ja tu stale będę ... jak zuo, nigdy nie śpię.www.hatefulfive.pl - polski thrash metal, no prawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Znalazłem Nie do końca to o czy myślałem, bo to instrukcja jak zostać "seo specjalistą": "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_matysik Opublikowano 1 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Trochę temat zszedł na bok, natomiast ja jeszcze nawiążę do update. Strona postawiona na nowej domenie na cloacku z treścią wygenerowaną, podlinkowana z mocnych PBN rankuje bez problemu w branży medycznej, więc po update nic się nie zmieniło. Ciężko wysnuć jakieś konkretne wnioski bo ten update był mocno losowy. Możliwe, że większe rotacje były w serpach branży medycznej, ale nawet strony postawione na treściach z jeszcze gorszego generatora treści i linkowane z publicznych miejscówek (obecnie już według mnie oflagowanych) utrzymały ruch, więc profile linków domen też z tego wynika nie były decydujące w tym update. Pisanie, że Google potrafi oceniać "jakość" tekstu nie jest dalej prawdą Dobra optymalizacja contentu to nadal sprawa konkretnych jego parametrów, sam tekst jaki by nie był nawet z generatora jak jest odpowiednio spreparowany pod wyszukiwarkę to działa (rankuje). [Wykonam] Szybkie i skuteczne pozycjonowanie stron za efekt - 2026 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yomas Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 U mnie co ciekawe po updacie ani słychu, ani widu aż.... do 29-30 września. Sklep (producent) z suplementami diety. Moje obserwacje: - Brak bloga na stronie - brak merytorycznych treści, poza opisami kategorii, ale to dość krótkie treści - 95% stron to strony sprzedażowe / produktowe, nie nastawione na edukacje / wiedze - treści typowo informacyjne, wg. mnie średnio rozwijające temat / zagadnienie - treści kopiowane ze strony przez innych sprzedawców - poza FB brend raczej średnio spięty z Social Media - ilości pozyskanych linków raczej śladowa - spadły produkty, których wcześniej nie linkowano / nie optymalizowano (długi ogon) - w lipcu sklep jeszcze ze sporymi wzrostami, domena leciwa Zawartość treściowa strony mocno ograniczona ze względu na przepisy prawne. www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.