Skocz do zawartości

Hosting SEO - czy jeszcze warto? Czego brakuję w SEO Hostingach

lysy2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zastanawiam się nad puszczeniem SEO Hostingu, 

jakieś tam doświadczenie mam,  administruję serwery klientom, piszę oprogramowanie serwerowe, dodatki do DA itp.

Pomyślałem nad uruchomieniem usługi.

Było by zainteresowanie z waszej strony hostingiem SEO, czy już poszła do lamusa taka usługa...

Co powinien mieć taki hosting, czego nie dają już istniejące SEO Hostingi, co wam brakuję?

Moje pomysły:

- Możliwość zakupu unikalnego IP

- Dużo adresów DNS, w zależności od IP (np jak wybierzemy IP x to dns jest w domenie tylko dla tego IP, lub dla grupy)

-  IP z różnych klas, nie tylko jeden dostawca

- hurtowe działania: zmiana katalogów domen, dodawanie domen, kont mail,edycja itp.

- Własne ustawienia

- Inteligentny cache

Co jeszcze?

NGINX + Apache

Łukasz

Z pojawieniem sie usług typu cloudflare, potrzeby w seohostach bardzo male dla tego nie powstają nowe produkty, marki, usługi.

Co do IP kupić unikalne IP można w zasadzie wszędzie najbardziej korzystnie chyba teraz to dokupić do dedyka w OVH, kupujesz licencje DA i masz bardzo dobry "seo hosting".

Jeśli będziesz oferować seohosting na wspólnych IP to obecnie w seo krąży taka bajka jak "złe sąsiedctwo"  w skrócie seohostingi zapchane są zapleczami, spamami, doorami to może złe odbijać się na "wycyckamnym" zapleczu z WP + 10 artykułów z linkiem :D

Więc jak ktoś chce ukryć, że jego strony stoją na jednym hostingu - używa cloudflare jeśli chce mieć dedykowane IP kupuje tani dedyk z dodatkowymi IP w OVH a komu jest wszytko jedno korzysta z tanich seohostów co jeszcze zostały typu lokoz.

1 godzinę temu, lysy2005 napisał:

zastanawiam się nad puszczeniem SEO Hostingu, 

jakieś tam doświadczenie mam,  administruję serwery klientom, piszę oprogramowanie serwerowe, dodatki do DA itp.

myślę, że nie jest to dobry biznes w chwili obecnej.

można kupić w miarę tanio dedyki z możliwością dokupienia adresów ip. poza tym jest coś takiego jak coludflare , poniekąd nie załatwia sprawy ale w miarę się sprawdza jako zaplecze (do czasu). myślę, że czas seo hostingów już się skończył.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności