Skocz do zawartości

Linki do strony widoczność w GWT

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy linki jakie prowadzą do naszej strony i są widoczne w GTW są czasami tylko widocznymi tymi jakie prowadzą do stron indeksowanych. W sensie jak macie na swojej stronie stronę X - jakiej nie indeksujecie bo ma noindex to mimo że do tej podstrony było by dużo linków nie były by one widoczne w GTW? 

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

Czy na pewno, bo jak miałem linki na kategorie jakie nie są indeksowane to nigdy ich nie widziałem w GTW ani jednego linku do tych nieindeksowanych miejsc. Robiłem nawet test taki i nie było widać dlatego moje pytanie. To jest więc pewniak czy przypuszczenie? 

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

• 4 tygodnie później...

Noindex blokuje jedynie możliwość wyświetlenia danej podstrony w wynikach wyszukiwania, ale to nie wpływa na to, czy Googlebot może wejść na stronę i podążać za linkami. 

"Robiłem nawet test taki i nie było widać dlatego moje pytanie."

Na ilu różnych podstronach? Pamiętaj, że w Search Console wyświetla się tylko część linków i to niekoniecznie tych najmocniejszych. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności