jimmi Opublikowano 14 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Ze staroci to ja mam jeszcze pod pidgina icq podłączone ( teraz to praktycznie tylko rosyjscy spamerzy używają, a ja z przerwali od pierwszej bety) A gg używam jeszcze praktycznie codziennie tak samo jak skype. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Komunikacji przez Messanger FB nie lubię i to bardzo, ja nawet tego na oczy nie widzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaIDF Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Nie pamiętam nawet kiedy ostatnio używałam GG. Teraz to głównie Messanger albo maile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivellios Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Widać, że walczą o klienta, dodają nowe funkcjonalności, jedną z nich jest np. co jakiś czas pojawiający się wielki reklamowy baner na monitorze który można zamknąć dopiero po kilku sekundach (wiadomo, trzeba zdążyć, mimo woli zapoznać się z reklamą) Ta reklama w ogóle jest cholernie upierdliwa. Nie dość że wskakuje automatycznie po załadowaniu się komunikatora, to wyskakuje ponownie gdy poruszam myszką po dłuższej chwili nicnierobienia. Pal licho jeśli ktoś korzysta tylko z jednego konta. Ja mam włączone dwa (prywatne + konto Radia Paranormalium do kontaktów ze słuchaczami), więc za każdym razem wyskakują mi dwie reklamy, najczęściej identyczne. I obydwie każą czekać kilka sekund na włączenie przycisku "zamknij". Ja rozumiem, że trzeba generować jakieś zyski, ale takie działanie to po prostu szczyt chamstwa i scoorveseynstwa. I jeszcze się dziwią, że ludzie uciekają od GG. Przecież w porównaniu z takim Messengerem czy choćby Skypem, gadulec jest nieprawdopodobnie usrany reklamami i innymi zbędnymi bzdetami. Radio Paranormalium - audycje o tematyce paranormalnej, ezoterycznej, konspiracyjnej, UFO, żywy folklor, itd. A tutaj coś o moich projektach i ogólnie o mojej aktywności w sieci. Zapraszam też do odwiedzenia serwisu kryptozoologicznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kika karol Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 GG to już staroć. Musi odejść do lamusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.kwil1 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Jedno z podstawowych narzędzi komunikacji, także biznesowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKucinski Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Wydaje mi się, że jednak jednym podstawowych narzędzi komunikacji jest telefon czy e-mail, a nie gadu-gadu, tym bardziej w komunikacji biznesowej. Specjalista SEO Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Jedno z podstawowych narzędzi komunikacji, także biznesowej. Chyba że "biznesy" prowadzisz z gimbazą. Nikt poważny nie korzysta z GG. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.kwil1 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Jedno z podstawowych narzędzi komunikacji, także biznesowej. Chyba że "biznesy" prowadzisz z gimbazą. Nikt poważny nie korzysta z GG. Zdarza się z różnymi osobami. Za tu tu miałem na myśli agencję nieruchomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Wydaje mi się, że jednak jednym podstawowych narzędzi komunikacji jest telefon czy e-mail Dokładnie, w sprawach pilnych telefon, w mniej pilnych mail. GG mam na kompie ale już go nie używałem z rok chyba. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 15 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 zamiast gg mógłby być skype, linka przesłać jest łatwiej komunikatorem niż emailem, może być skype, odkąd FB wyłączyło proxy XMPP to już jest mniej funkcjonalne IMO Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M0drzew Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Chyba że "biznesy" prowadzisz z gimbazą. Nikt poważny nie korzysta z GG. I tu się mylisz, wielu przedsiębiorców zatrzymało się na rozwoju technologii właśnie na etapie: email/GG (w moim przypadku większość to faceci 35-60 lat) i ja niestety też do tej grupy się zaliczam, że instagramy, chmury i fejsowy messendżer są już trochę poza zasięgiem. Natomiast jak to określiłeś gimbaza właśnie korzysta z nowszych technologii (projekty przygotowują w najnowszych wersjach softu - gdzie pojedyncze stanowisko to kilka tys. pln, a w firmie nie możemy sobie pozwolić na piraty, więc soft jest odświeżany co rok-dwa, a nie co kilka miesięcy) projekty wrzucają w chmury i dzwonią z pretensjami, że nie korzystamy z komunikatorów jakiś tam i że kontakt tylko tel/mail Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 On pisze tylko po to żeby pisać, nie ważne co. Mam wrażenie, że najpierw napisze a później myśli. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 I tu się mylisz, wielu przedsiębiorców zatrzymało się na rozwoju technologii właśnie na etapie: email/GG Wszystko zależy od tego kto jakie biznesy prowadzi i z kim. Natomiast jak to określiłeś gimbaza właśnie korzysta z nowszych technologii Nie wiem czy gimbazą można nazwać managerów wyższego szczebla, którzy prowadzą wideokonferencjie z osobami znajdującymi się na innym kontynencie. Pewne rzeczy usprawniają prowadzenie biznesu, więc nie widzę powodu aby nie rozwijać się. Gimbaza poprostu nie potrzebuje takich technologii. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 można nazwać managerów wyższego szczebla Menadżer wyższego szczebla @Szlafrock rozmawiający na skypie z biznesmenami z chin, którzy produkują mu tandetę. Mam ten obraz przed oczami! "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.