Skocz do zawartości

usuneli mnie z onetu i wp

kadet_8000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem początkujący w temacie pozycjonowania, trochę już na ten temat wyczytałem jednak nie mam w tym doświadczenia. Zrobiłem nową wersje swojej strony, stara była na tabelkach, ta jest nieco nowocześniejsza, robiłem ją z myślą o gogle. Z google na dzień dzisiejszy jest ok, czekam na update PR, dodaje do katalogów...

Problem jest z onetem i wp, usunęli mnie, a miałem tam pierwsze miejsce pod frazą z adresu: ocieplanie budynków.

Proszę napiszcie z czym przesadziłem, co robię nie tak, lub jaki inny jest powód usunięcia mnie z wyszukiwarki (w katalogach nadal jestem)

adres strony https://www.ocieplaniebudynkow.pl/

:D

Nie. Kiedyś miałem boksy, w ramach utrzymywania u nich domeny, dali "50 zł" na boksy. Ale obecnie nie mam i raczej mieć nie będę, na onecie miałem 1 miejsce jeszcze na starej stronie, onet z tego co wiem zwraca szczególną uwagę na adres, więc stąd ten wynik.

Myślę że przesadziłem z pewnymi słowami kluczowymi. Staram się właśnie to naprawić.

Dziwne jest to że jednocześnie onet i wp mnie wyrzucili, więc chyba uznali coś za spam.

Czy przy tym siedzi człowiek czy to jakiś program filtruje?

hm..nie wiem...mnie sie wydaje ze tak jak w przypadku innych osob...onet czeka na Twoja rekacje czyli np.kupisz boksy...ale to jest tak mierna szukarka ..ze odpusc sobie a skup sie na google.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

ja byłem na 5 miejscu z dzwonkami ... przez tydzien ! obecnie usuneli mnie i nei ma tej sotrny od 3 miechów

skupiam sie na G ;) a to co w onecie sie pojawia traktuje jako bonus B)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Odkurzeni

Onet :) 2 razy dzwonili do mnie w sprawie boxów - 2 razy im odmawiałem - wyniku na pozycję narazie nie widzę - powiedziałbym nawet że coraz lepiej stronki mi stoją ( a minęło już pare m-cy). Wiec z tymi karami za te boxy to chyba przesada. Choć moze jak się uprą....... ;)

Problem jest z onetem i wp, usunęli mnie, a miałem tam pierwsze miejsce pod frazą z adresu: ocieplanie budynków.

Do elementarnych umiejętności pozycjonera należy umiejętność sprawdzania czy strona jest w wyszukiwarce. Niestety nie każdy wie że żeby sprawdzić czy tam jestem słuzy polecenie "site:". I tak:

w Onecie jesteś:

https://szukaj.onet.pl/query.html?col=all&q...aniebudynkow.pl

w WP Cię nie ma

https://szukaj.wp.pl/szukaj.html?szukaj=sit...11efe&_ticrsn=5

Może po prostu spróbuj dodac stronę do wyszukiwarki ręcznie lub zlinkuj ją z innych stron...

A to, że Onet wyrzuca z szukajki tych, co nie mają boksów to już mi się nawet nie chce czytać... Filtra bym sobie założył na topiki z tym hasłem gdyby się dało. Jakby tak robili to ich indeks byłby malutki ;) A jakoś nie jest...

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności