Skocz do zawartości

Katalogowanie stron > Pakiety TrustRank

Matif

Rekomendowane odpowiedzi

"kaszdy osze jak mosze" ;)

@blake: jaka tematyka ? Z ciekowści pytam, no i jak długo się utrzyma :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z ciekowści pytam, no i jak długo się utrzyma :)

pilsy, jeszcze nie zdarzyło mi się żeby jakaś domena trzymała się krócej niż 6 miesięcy. Są też takie i wcale ich mało nie jest co trzymają się od około 1,5 roku.

PS. Oczywiście nie dotyczy to przedmiotowego katalogowania o którym jest mowa w tym wątku, bo tego nie kupowałem, mam inne swoje miejscówki a przykład pozycji był podany tylko w celu pokazania, że nie ma czegoś takiego jak czekanie na zbawienie czy nabieranie "trusta" przez świeże domeny a tym bardziej śmieszne twierdzenia, że szybkie linkowanie to pewny filtr. Od 3 lat nie dostałem żadnego filtra (w sensie takim, że zacząłem linkować i spaliłem domenę po tygodniu czy dwóch). Updajty to inna sprawa, zawsze zmieniały się przy nich reguły do których trzeba było się dostosować od nowa.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Co do "blogasków", dotarł do mnie link z zapytaniem czy jadę "zatańczyć albo zaśpiewać na festiwalu" :)

https://www.silesiasem.pl/festiwal-seo-2015-katowice

Odpowiedziałem, że jak chce obejrzeć kabaret i się pośmiać to bliżej mam do Krakowa ;)

Takie "akcje" robione są właśnie dla takich jak autor tematu - opowiadanie bajek o tym jakie to wielkie umysły i algorytmy rządzą całym googlem i że tylko nieliczni byli w stanie poznać ich tajemnice (oczywiście ci, których loga będą co 2 metry na potykaczach poustawiane). No i oczywiście, że jest to taka czarna magia, że nikt oprócz nich nie ma szans tego ogarnąć i jedyne słuszne rozwiązanie to zapłacenie im odpowiedniego abonamentu a oni będą odprawiać magiczne czary nad domeną klienta. I wszystko by było fajnie, bo ktoś prowadząc swój biznes nie ma czasu na szukanie informacji o pozycjonowaniu czy linkowaniu, kupowaniu narzędzi itd. (ja też jak złapię gumę to jadę do wulkanizatora a nie łatam na ciepło gumy, nie kupuje maszyny do wyważania kół ani kompresora tylko po to żeby je 2 razy w roku dopompować). Problem w tym wszystkim jest taki, że jeżeli ktoś robi robotę dobrze to nawet nie ma czasu na takie wyjazdy, bo klienci z polecenia walą drzwiami i oknami. Jeżeli ktoś wywiesza banery na wymyślonym przez siebie jakimś "dożynkowym festiwalu" i łapie jelenii na ilość, którzy będą te banery sponsorować to o jakiej fachowości możemy tutaj rozmawiać?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

dość beztrosko możesz naparzać w domenę w okresie mniej więcej maj-październik oraz listopad-kwiecień. Trzeba się nielicho postarać żeby w tych okresach samoistnie dostać pod d...e. A w okresach tzw. update'ów (czytaj: masowego przymuszania do adwrods'a) i tak masz duże szanse po w/w d...e dostać, więc tak naprawdę... wybór należy jak zawsze do Ciebie :)

@blake: wiem że dziś pryma aprilis ale jakis chory jesteś - takie długie konkretne merytoryczne wypowiedzi ... święto ! :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

ale jakis chory jesteś

No zgadłeś, gardło boli, katar, chyba grypa będzie. Trzeba się szybko leczyć bo weekend ostre grzanie się szykuje :D

Oby :) Bo już jest 37 stopni, a wiadomo, że u faceta 37,1 to już choroba obłożna jest.

Korzystajcie z wiedzy póki Blake przeziębiony, bo sensownie pisze :D Też jestem zdania, że trzeba linkować nie czekać na zbawienie, oczywiscie wszystko z głową, wypalone śmietniki omijać z daleka. No chyba, że ktoś jest White to niech słucha wypocin Matta, mnie osobiscie mdli jak przypadko wejdę na jego przemówienie.

u faceta 37,1 to już choroba obłożna jest

No ale to nie upoważnia do takiego gadulstwa :)

Cały przemysł seło z działu ogłoszenia nam padnie.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Nie przewiduje armagedonu. Co najwyżej na allegro zabraknie aukcji z multikodami, bo sprzedający nie będą przygotowani na taką ilość :)

PS. Nie zapominajcie, że dzisiaj jest 1 kwietnia :D

chyba grypa będzie

Toż już przecież była , znowu coś w temacie przewidujesz ? :D

https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=grypa+katalog%C3%B3w

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności