Skocz do zawartości

Narzędia dla webmasterów - aktualizacja

pianeta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W styczniu usunąłem jeden z linków do mojego sklepu, który był umieszczony w stopce pewnego forum. Dawało to 15 tys. linków do mojego serwisu. Stwierdziłem jednak, że taki link może bardziej szkodzić niż pomagać i go usunąłem dwa miesiące temu.

W narzędzia google dla webmasterów w zakładce "Linki do Twojej witryny" ten link występuje nadal i to w ilości 15 tys. Dlaczego przez dwa miesiące ta lista linków się nie zaktualizowała? Czy mam wystąpić o ponowne zaindeksowanie witryny, czy usunąć profil w narzędziach, a później dodać nowy? O co może chodzić?

Bo google tak ma - może tam wisieć jeszcze dobre kilka miesięcy. G nie aktualizuje zawartości panelu na bieżąco ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Google raczej zbyt szybko nie przeindeksuje 15k podstron, które dotychczas wyświetlały ten link. Sprawdź sobie kopie najstarszych podstron, a zobaczysz, że pewnie będą sprzed wielu miesięcy i nadal będą miały Twój link.

✅ Kursy SEO od podstaw do poz. zaawansowanego — promocja Black Weeks od 17 do 30 listopada 2025 r. 

☑️ Monitorowanie pozycji w Google (w tym AIO) - zacznij od 14-dniowego triala.

• 4 tygodnie później...

Czy wy także macie opóźnienia z aktualizacją danych w google ja mam nawet 2 miesięczne opóźnienia w niektórych tematach np mobilność strony błędy mi pokazuje np z 2 lutego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności