Skocz do zawartości

Metaco

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Zainstalowałem Prestashop 1.6 i nie mogę wgrać zdjęć. Zdjęcia są potrzebne do modułu slideshow.Back office pokazuje tylko komunikat: "error occured". Co ciekawe zdjęcie produktu wgrało się normalnie, jednak zdjęcia do slideshow nie chce wgrać. Próbowałem wgrać przez klienta pft, ale wtedy również nie były widoczne. Odinstalowałem moduł i zainstalowałem ponownie, ale nie pomogło. Miał ktoś może podobny problem i mógłby pomóc ? Proszę, bo już mi ręce opadają...

Trochę tytuł tematy jest zbyt ogólny.

Rozumiem, że kwestia tyczy się modułu: Image slider for your homepage ?
Czy przy tym module nie wyświetla się czasem informacja o możliwości jego aktualizacji ?

Możesz włączyć wyświetlanie błędów aby dowiedzieć się więcej szczegółów.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Dziękuję za odpowiedź.

Faktycznie temat zbyt ogólnikowy, ale z tego, co widzę, nie mogę go już edytować.

Tak, chodzi o moduł Image slider for your homepage. Zanim zacząłem jego edycję, był przy nim napis update i update'a zrobiłem. wybierałem też disable/enable, install/unistall ale nie pomogło.

Przy ładowaniu zdjęcia Chrome wyświetla błąd o takiej treści: Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found)

Mozilla pokazuje coś takiego: Error in parsing value for 'background'. Declaration dropped./ Expected declaration but found '*'. Skipped to next declaration.

Ale niestety nic mi to nie mówi.

Wejdź w zaawansowane>ustawienia konfiguracyjne i sprawdź lista zmienionych plików. Możliwe, że wtyczka zgubiła jakieś pliki. Lub zmianie uległ folder ze zdjęciami "img" zamiast "images".

Ściągnij moduł slidera z paczki instalacyjnej 1.6 (moduł nazywa się homeslider) i nadpisz przez ftp. Powinno pomóc.

Nietuzinkowe imprezy firmowe i integracyjne dla firm Gdańsk i Trójmiasto. Best injector machine needle head for food and meat. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. 

Spróbuj zmienić w modules... -> homeslider/images/ na homeslider/img/

Aby cokolwiek więcej powiedzieć przydałby się dostęp do zaplecza ...

Po aktualizacji modułu włączyłeś na wszelki wypadek kompilację plików i wyłączyłeś cache aby przetrawił swoje ... ?

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności