Skocz do zawartości

Pytanie odnośnie katalogowania strony. Proszę o poradę.

Roooocky

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu pozycjonuję stronę ze średnim wynikiem, w związku z czym mam pytanie do Was.

Link podstrony, którą pozycjonuję wygląda w ten sposób: https://adresstrony.pl/podstrona/

Zależy mi głównie na pozycjonowaniu tej podstrony na dana frazę, na pozycji głównej strony nie zależy mi tak bardzo.

Na frazę1 strona wyswietla sie w serpie ze wskazaniem na podstronę, czyli tak jak chce.

Problem polega na tym, że nie wiem jak dobrze dodawać stronę do katalogów, bo jak wiadomo w większości nie można dodawać podstrony jako adresu. W związku z tym mam pytanie do Was w jaki sposób dodawać stronę:

Sposób 1: Jako adres podaję stronę główną, w tytule wpisuję frazę na jaką pozycjonuję podstronę. W opisie dodaje 1-2 linki z innym anchorem do podstron w tej podstronie.

Sposób 2: Tutaj również jako adres podaje stronę główną, w tytule wpisuje frazę bliskoznaczną/ kojarzącą się z treścią na stronie, natomiast frazę główną podaje w anchorze w opisie z linkiem do tej podstrony.

Pytanie 1. Który sposób będzie Waszym zdaniem skuteczniejszy?

Pytanie 2. Czy w przypadku pierwszego sposobu, google przekaże "moc" linka z katalogu na frazę kluczową w tytule na podstronę, zamiast strony głównej, zakładając, że mam dobre linkowanie wewnętrzne na stronie?

Z góry dziękuję za Wasze opinie i porady na ten temat.

Serdecznie pozdrawiam.

PS.

Stronę i tak dopalam linkami wskazując zarówno stronę główną jak i podstronę. Pytanie dotyczy jedynie katalogów.

ja bym używał 1 w 30%, 2 w 23% a resztę spożytkował na opcję 3, 4, 5 i 6..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Dziękuję za porady. Mam jeszcze jedno pytanie. A mianowicie, czy strona główna jest ważna w przypadku pozycjonowania podstron? Mój serwis jest pozycjonowany wyłącznie na podstrony, strona główna oprócz klasycznego menu z linkami do podstron nie ma nic szczególnego. Czy treść strony głównej wpływa na pozycje podstron w takim przypadku?

Przeanalizuj linkowanie kilku pierwszych lepszych stron i sam zobaczysz jak to wygląda.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

• 2 tygodnie później...

Moim zdaniem za wiele się spinacie na temat czy zrobić to tak lub inaczej. Za 2 miesiące będzie to złe dla G i tak pewnie więc teraz w tych czasach nie ma co się spinać na drobiazgu a ten problem to płotka.

Linkuj jak ci wygodnie i z dobrych stron, wszystko jeden grzyb po za tym

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności