bieluch Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 . W/g mnie VPS za 35zł jest nadal znacznie słabszy od tego dedyka. Mylisz się - kup sobie VPS w firmie którą podał Mion (tylko np. ten SSD VPS 2) to zobaczysz jak bardzo. Robisz reboot i zanim zdążysz putty kliknąć żeby połączyć się ponownie to cały LAMP już stoi razem z SSH i publiker już na 6 cronów naparza. I to nie jest jakaś ściema bo ja u nich już rok temu w kwietniu brałem (wtedy inne) - jakość się utrzymuje. Nie wspomnę że ping do Gdańska jest 3 do 4 razy mniejszy jak do Francji...., ale zależy co kto potrzebuje np, na wielki eFtep na pewno kimsufi będzie lepszy ze względu na "przestrzeń dyskową" jakakolwiek by ona nie była, ale szybkością nie podleci. Oczyścicie zakładam że albo mamy 2 takie kimsufi do FTP, albo nie trzymamy tam ważnych plików Bierz jeszcze pod uwagę jakość i szybkość podzespołów (tu i tu), a nie tylko same megaherce i ilość RAM bo w dzisiejszych czasach niekoniecznie przekłada się to na faktyczną szybkość serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Dokładnie. Poza tym nowoczesny serwerowy procek ma powiedzmy 10 tysięcy punktów w CPU Benchmarku a serwery często mają takie dwa. Nawet przy podziale na 40 VPSów orających non stop będzie lepiej niż na Atomie z 500 pkt . pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WI777 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 ... a świstak siedzi i zawija te serwery sreberka ... Tutaj będą zaj...iste trzy linki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Jak już kupisz daj znac.. odpalimy unixbencha u Ciebie i na moich vpsach w neteasy, virpusie, ultimahost itd. pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper82 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zadam jeszcze raz pytanie mam tego 2k za 50zł co był, zrezygnować z niego i brać za 15zł? Są jakieś różnice w sprzęcie, regulaminie? W tym swoim masz wirtaluzacje ? Ile masz IP ? może tu jest różnica IP, chyba jedno,. Jedno IP mi wystarcza wirtualizacja, chodzi o kilka systemów, żeby odpalić? Nie chce tego nie znam się tak na tym, dla mnie niczym nie różnie się nowa oferta po za mniejszą ceną. Na dedyku mam strone WWW z plikami w dziele download pliki mają po kilka, kilkanaście GB, użytkowników strony jest mała grupa 20-30 osób, więc ten stary 2k jest w zupełności wystarczający. Przekaż mi 1.5% podatku https://inik.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrotek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Wrzuciłem zrzut z lshw jakby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do sprzętu https://wrotkowski.pl/lshw.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 I jak tam serwery Dostaliście już ? HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
almafater Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 świetna oferta nawet do zabawy, trochę późno się zorientowałem, ale czekam z niecierpliwością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_ek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Chyba Nikt jeszcze nie dostał. czy już ktoś czeka dłużej niż 10dni roboczych¿ Sam jestem ciekaw 50% Taniej 30 profili z domen edu/gov lub 30 profili z domen DA80-100 15PLN 7,50PLN web4you Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 I jak tam serwery Dostaliście już ? Nie W zamówieniach w trakcie mam: "Instalacja serwera w DC GRA: Zakończone" reszta w trakcje realizacji. Ale nie wiem od kiedy to jest bo przez parę ładnych dni nie sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WI777 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Wrzuciłem zrzut z lshw jakby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do sprzętu https://wrotkowski.pl/lshw.txt Czy możesz objaśnić poniższy fragment, bo się pogubiłem *-cpu description: CPU product: Intel® Xeon® CPU E3-1225 V2 @ 3.20GHz vendor: Intel Corp. physical id: 4 bus info: cpu@0 version: Intel® Xeon® CPU E3-1225 V2 @ 3.20GHz serial: To Be Filled By O.E.M. slot: LGA1155 CPU 1 size: 1600MHz capacity: 4GHz width: 64 bits clock: 25MHz Jaki to tak naprawdę jest procek!? Przecież to nie Atom! Źle czytam? Tutaj będą zaj...iste trzy linki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Intel® Xeon® CPU E3-1225 i Atom to procesory bardzo podobne pod względem wydajnościowym - zobacz sobie na benchmarki. Np.: https://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E3-1220V2-vs-Intel-Atom-S1260 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WI777 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Obcięty do: size: 1600MHz, ale nie czyni to go Atomem jednak IMHO, już wiadomo w jakim kierunku nastapi rozwój Kimsufi Edit: Intel Xeon E3-1225 V2 @ 3.20GHz Average CPU Mark Description: Socket: LGA1155, Clockspeed: 3.2 GHz, Turbo Speed: 3.6 GHz, No of Cores: 4, Max TDP: 77 W Other names: Intel® Xeon® CPU E3-1225 V2 @ 3.20GHz CPU Launched: Q2 2012 CPUmark/$Price: NA Overall Rank: 110 Last Price Change: NA 6808 Samples: 21 ?????? Tutaj będą zaj...iste trzy linki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrotek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Wrzuciłem zrzut z lshw jakby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do sprzętu https://wrotkowski.pl/lshw.txt Czy możesz objaśnić poniższy fragment, bo się pogubiłem *-cpu description: CPU product: Intel® Xeon® CPU E3-1225 V2 @ 3.20GHz vendor: Intel Corp. physical id: 4 bus info: cpu@0 version: Intel® Xeon® CPU E3-1225 V2 @ 3.20GHz serial: To Be Filled By O.E.M. slot: LGA1155 CPU 1 size: 1600MHz capacity: 4GHz width: 64 bits clock: 25MHz Jaki to tak naprawdę jest procek!? Przecież to nie Atom! Źle czytam? Małe sprostowanie, ja zamówiłem KS 16G, w której miał być i5 Sandy Bridge. Nie jestem znawcą od hardwaru, ale Xeon to chyba inna seria Może coś źle rozumiem, ale wygląda jakby mobo miało mostek Ivy Bridge zamiast Sandy Bridge, choć to akurat na plus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WI777 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Małe sprostowanie, ja zamówiłem KS 16G, w której miał być i5 Sandy Bridge. Nie jestem znawcą od hardwaru, ale Xeon to chyba inna seria Może coś źle rozumiem, ale wygląda jakby mobo miało mostek Ivy Bridge zamiast Sandy Bridge, choć to akurat na plus. Ach! , ale i tak wygląda to świetnie Tutaj będą zaj...iste trzy linki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.