Skocz do zawartości

Co robić z pacjentami co "se linkują" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Na kilku forach zobaczyłem zatrważającą sytuację. Masa idiotów linkuje z SWLi swoje posty z umieszczonym linkiem i swoje profile.

Kretyni nawet nie widzą, że profile nie są indeksowane, albo, że google nie widzi ich linków..... Co by nie było w dobie pingwinów i innych wynalazków takie coś nie służy witrynie.

Co proponujecie robić? Albo co Wy u siebie robicie z takimi pacjentami ?

Czy może pomagać im linkować ich docelowe strony - 100 kilo eweba na to co sobie "pozycjonują" ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie bede podawał nazwy fora ale było sobie kiedys piekne forum, sporo ludzi sporo tematów fane rozmowy. Mozliwosc sygnaturki i dodawania linku w opisie. Pewnego dnia własciciel zdenerwował sie i zablokował sygnaturki i mozliwosc dodawannia linków. Bez powrotnie... 95% uzytkowników olało to forum ciepłym moczem bo po co by mieli pisac tam? Mieli sie dzielic tym co jedli na obiad? W kazdym forum bedziesz miał spam bo po to ludzie tam sie loguja

multikonto

jakie te reszta śmietników?

Max, nie wiem, w zeszłym roku zablokowałem jedno forum w kilku systemach. Mimo to widzę dalej linki z dyanmicznych totalnych syfów z trylionami linków.

Dostałem miłe info z googla o nienaturalnych linkach.....Google ma głęboko w D...., że to barany mnie linkują a nie ja .

W kazdym forum bedziesz miał spam bo po to ludzie tam sie loguja

nie narzekam na spam - moderatorzy kasują. Tylko co z tego jak kretyni dalej walą swlami.

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

No i wlasnie jest pingwin 2.0 ktory ma wychwytywac piramidy linkowane smieciami. Co zrobisz chyba nic. Mozesz tylko go usunac, ale jest ich masa.

Zablokowanie swli... hehe 1-2 zablokujesz a reszta? Ja probowolem i z wielu swli nikt nawet sie nie odezwie. Jedynie chyba Eweblink dziala bez zarzutu.

SWLE powinny chyba weryfikowac wlasciciela kazdej domeny przed podlaczeniem jej do systemu - obecnie mieliby od razu mniej roboty z blokowaniem domen, bo podejrzewam jest ich obecnie duzo wiecej.

Może ktoś się zna czyj tu jest SWL na tym syfie ? :

https://kazimierz-dabrowski-ur-1902.penip.info/category/polecane/

301 z podstrony na dopalaną domenę? :)

wiesz, nieraz jest ciekawa dyskusja na forum i nie da się wywalić całej strony linkowanej.

@mario1973

Pozostaje liczyć, że G się kiedyś opamięta i przestanie zachwycać nad swoim nieomylnym algorytmem i z powrotem wprowadzi w miarę normalne zasady.

Ale ja bym na to nie liczył.

M

Ps. Takie linki są naturalne, bo nie Ty je sobie dajesz :)

Nie masz wpływu na to kto i jak linkuje Twoje forum...

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Nie ma normalnych zasad bo ludzie próbują oszukiwać pozycje całe pozycjonowanie to przecież próby oszustwa pozycji naturalnych.

Z forum są te problemy że ludzie niby chcą pomóc sami sobie a robią sobie jeszcze gorzej. Kasuj idiotów i blokuj bo i tak nie ma z nich pożytku.

A jak profil ma noindex i jeszcze lepiej tez nofollow to te linki chyba ci mogą latać.

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności