Skocz do zawartości

Sunrise System mnie jednak pozwał ;)

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

trzeba przeczytać umowę, opis etc. Jeśli mamy pytania to trzeba pytać. Jeśli rodzą się wątpliwości trzeba zrezygnować i poszukać innej ofety nowego luxusa.

Pełna zgoda, ale odpowiedz na pytanie ile firm/usługodawców udziela Tobie wyczerpujących rzetelnych informacji ??

przykład wiejskich jajek:

Klient: - czy te jajka pochodzą od wiejskich kur

Farmer - tak nasze kury hodujemy na wsi, to są zdrowe wiejskie kury (oczywiście chodzi o miejsce trzymania kur niosek a nie sposób hodowli)

To takie zdroworozsądkowe podejście

Dla Ciebie :)

Stosujesz prostą metodę - przerzucania całej odpowiedzialności na klienta, zapominając, że usługa pozycjonowania jak i wiele innych usług dla klienta są "czarną magią"

Jakość to nie nowy lexus za 10k, to nie pozucjonowanie za 9,90 lub za 3 miesiące gratis itp. itd.

Tylko pytanie skąd ktoś nie zaznany w temacie ma to wiedzieć, skoro firmy ustami swoich marketerów pieją peany pochwalne na temat jakości usługi profesjonalizmu, wprowadzają w błąd pseudo analizami SWOT i tak dalej i tak dalej ??

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tylko pytanie skąd ktoś nie zaznany w temacie ma to wiedzieć, skoro firmy ustami swoich marketerów pieją peany pochwalne na temat jakości usługi profesjonalizmu, wprowadzają w błąd pseudo analizami SWOT i tak dalej i tak dalej ??

A do tego podpierają to różnymi "sprawnościami" typu rzetelna firma, przyjazna klientowi i w ogóle cacy. Temat trudny tym bardziej, że na wskutek pieprzenia Google (kolejna "rzetelna firma") o czystości pozycjonowania łatwo klienta omamić.

Moim zdaniem przeciętny Kowalski nie jest w stanie samodzielnie wybrać właściwej firmy. Wybór może być dziełem przypadku i namolnych ankieterów. Dlatego SS i Procreate mają tylu "zadowolonych" klientów i kasy.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

trzeba przeczytać umowę

Aby nie gdybać :

w umowie SS rozliczanie za pozycje odbywa się w oparciu o pozycję dla danej strony w google.pl (bez sprecyzowania geolokalizacji itp), większość biznesów internetowych dlatego nazywa się internetowym bo świadczonym jest na terenie całego naszego kraju a czasem i świata.

Teraz klient sprawdza pozycje bo dostaje FV (płatność za wynik) i go nie ma a dostaje screeny że jest w TOP5 gdzie wiarygodnością niby ma być IP komputera z którego sprawdzany jest wynik (oczywiście klient nie jest informowany dlaczego on siebie nie widzi nawet w TOP100)

Oczywiście informacja wyjaśniająca jest że są to wyniki z google.pl ...

To taki przykład pierwszy z brzegu wykorzystywania niewiedzy po drugiej stronie ....

Dla Ciebie jest to oczywiste, że klient musi się znać na geolokalizacji, różnicy w wyświetlaniu wyników, trafności doboru słów i fraz kluczowych, konieczności pozycjonowania "fraz dodatkowych" i tak dalej i tak dalej.

Zakładając, że nie znasz się na samochodach, nie masz czasu i możliwości zasięgnięcia porady, wierzysz kolesiowi "mechanikowi" , nawala żarówka w reflektorze w Twoim aucie i okazuje się, że dodatkowo wcisneli Tobie wymianę całego reflektora, wymianę akumulatora, wymiane przewodów, wymianę stacyjki (bo przecież te wszystkie elementy są pomocnicze i związane z tematem) :D

No i oczywiście w umowie masz , że podejmują się doprowadzenia do sprawnego działania reflektora prawego przedniego uwzgledniającego światła długi i krótkie :P

Potem inny mechanik wyjaśnia Tobie , że wystarczyło wymienić żarówkę :P.

Oczywiście po naprawie "się świeci" :)

Jak sie czujesz ?

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Nie jest tak, że każdy zna się na wszystkim. Aby rozwiać wszelkie wątpliwości przed podpisaniem umowy należy pytać o niejasne zapisy i wymagać zmian na jasne dla obu stron.

Nie można podpisywać umowy, która jest niejasna i budzi wątpliwości.

To tyczy się do każdej z usług.

Jeśli w dalszym ciągu są wątpliwości a usługodawca nie chce zmienić warunków umowy to szukamy innej firmy.

Problem jest taki, że klient chce aby było najtaniej i najlepiej. Tak się nie da.

80% firm pozycjonerskich rąbie kilentów, wiem bo mnie też atakowano. Dlatego nie piszcie, że tylko ss jest złe. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

80% firm pozycjonerskich rąbie kilentów, wiem bo mnie też atakowano. Dlatego nie piszcie, że tylko ss jest złe.

Pełna zgoda ;) - w moim akurat przypadku "na nich" dysponuje dowodami dostarczonymi przez ich klientów bo to oni chcą mi "zamknąć twarz" - po prostu w ich przypadku i w przypadku Procreate tych klientów jest najwięcej ...

Problem jest taki, że klient chce aby było najtaniej i najlepiej. Tak się nie da.

Głównym problemem jak już wcześniej pisałem jest wprowadzanie klienta w błąd poprzez czy to zatajanie specyfiki usługi lub poprzez manipulację faktami.

Tak sobie przypomniałem, że kiedyś ta firma wysłała mi propozycję współpracy, wiadomo że chodzi o teksty, ale wymagania były źle sprecyzowane (gdyby się zapytali "Umiesz?" odpowiedziałbym "Umiem" ;)

no i jeszcze

https://www.strefabiz...ikow-humanistow

https://bydgoszcz.gaz...120894.html?i=3

Zdjęcie nr 4, jak w takich warunkach pracować ?

https://www.pracadoki...-system-opinie/

oczywiście to nie moja opinia, a znaleziona w sieci, zresztą oni młodszych "copy" poszukiwali ( a ja już za stary do takiego grona;), i to filologów nie mój kierunek ;)

Miłego dnia

Dodam tylko, że odezwali się na adres z tego miejsca, a więc czujne oko prezesa nie śpi :P

Ale nieźle kuszą 2250 :D hahaha.

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Masz rację praca jako ochroniarz jest 100 razy lepsza.

Bez licencji płaca 4.50 - 6 zł/h. Jakby ktoś reflektował to w Warszawie mam "wejścia" w kilku agencjach ochrony. ;) Przyjmują także z grupą inwalidzką.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przyjmują także z grupą inwalidzką.

W PL chyba mamy najwięcej w europie ochroniarzy inwalidów :D . Przypomina mi to "niegdysiejszy" pobór do LWP gdzie nawet niewidomy mógł zostać celowniczym pelotki*** :D

*** - działko przeciwlotnicze

grają w BFa

Sorki ;) ja w tych grach jestem kompletny matoł :D

A kto powiedział, że gorsza i że nie posiadam owej licencji (w CV mam 3 lata), 10 zł za godzinę uważam za bardzo dobrą stawkę i nie "ochroniarza" a praca w firmie zajmującej się zabezpieczaniem obiektów handlowych (tutaj rencistów nie biorą), także montaż systemów alarmowych itd, ja nie jestem "mięśniak" spod sklepu a fizol który prosi galerianki o to by opuściły owy lokal (ewentualnie proszący o to, by poczekać na przyjazd policji) do tego mam czujne oko..

Zresztą praca plus to co napiszę, i to co wypracuje, żyć nie umierać choć "Hameryki" nie mam

Zawsze powtarzałem, że żadna praca nie hańbi, dziwne te stawki u was, jak do nas w Tesco studenci za 6,50 biegają bez papierów no ale co kraj to obyczaj

Miłego dnia

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Niedługo to się skończy. Nie będzie dofinansowania z PFRON.

PS. To jest dopiero przekręt, taki ss to pikuś. ;)

Co też jest "pikusiem" w porównaniu do dotacji europejskich na "szkolenia" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności