SzlafRock Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Dziś jest rocznica 40 lat od pierwszej rozmowy telefonicznej za pośrednictwem telefony tzw. komórkowego. Znalazłem ciekawą infografikę przedstawiająca kluczowe punkty rozwoju telefonu mobilnego. Źródło Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 niema na tej grafice motorola StarTAC która właśnie i była kultowa a RAZR V3 tylko na niej się wzorowała Właśnie startak był ulubionym telefonem w Hollywood. Ja jak tylko wszedł na rynek europejski dałem za nówkę chyba 350 USD. Byli piękne czasy telefony mieli swój styl. teraz to tylko dotykowy ekran i 3 przyciski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KataLogi.co Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Mam tą motorolę Dynatac 8000 Wydaje mi się że pierwszym był ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 miałem podobną w W124 chyba to był standard nie GSM a cos tam 450 na ile pamiętam, nie chce mi się guglowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KataLogi.co Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Jest jeszcze Nokia 1611 z 95r. rozbudowana o obsługę baterii słonecznych , mam takową i działa , jednozakresówka 900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 taka motkę miałem Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herkules Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Pierwsza to była w naszej rodzinie Motorolla z tej listy (rok 89) i to jeszcze w sieci Centertel do dzisiaj pamiętam ja miałem coś takiego bodajże w 97, to były czasy sekunda rozmowy za 2 zł, strzałki, sms bez spacji (do dziś gdzieś mam zeszyt z dzwonkami do nokii;) Interesuje cię opróżnianie mieszkań Warszawa Najlepszy warsztat samochodowy Kraków Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KataLogi.co Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A taki Alcatel podobny to był mój pierwszy telefon w errze , pamiętam rozmowy cos były za 2,40 za minutę i nie było sekundówek , jak ktos złapał nas akrat ale były hryje , po co odbierałes , 2,40 mi zjadło hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 miałem podobną w W124 chyba to był standard nie GSM a cos tam 450 na ile pamiętam 450, miałem podobną. minuta rozmowy kosztowała wówczas (jak dobrze pamiętam) 5 lub 6 zł. To była cena zaporowa dla większości zjadaczy chleba. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KataLogi.co Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 5 , 6zł w którym to roku było ? To ty niezły dziadek już jestes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Pierwsza połowa lat 90. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Katalogi.co ja płaciłem abonament za 150 USD misecznice, a SzlafRock jeśli się nie mylę jest ok 40 ki tak jak ja. Minuta tez kosztowała ok 1 USD, żadnego naliczania sekundowego nie było, SMSow również. Zasięg był głownie kolo dużych miast. Ale i tak była nie najdroższa wersje, drozej była Turaja, 100% zasięgu ale prosto z satelity telefon kosztował ok 4k USD minuta rozmowy 5 USD, abonament tez był komiczny ale nie pamiętam kwoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 To ty niezły dziadek już jestes Dziękuję. Brody nie mam ale siwy włos już jest. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herkules Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Pierwsze sms z tego co pamiętam to u nas coś na przestrzeni 93-94 ( z tego co gdzieś tam czytałem to w 1992 w Vodafone poszedł?) Ja w 1997 byłem w Plusie i takiego właśnie Alcatella miałem (choć bardziej chyba odpowiadał mi ten poniżej ) To były niezawodne telefony, bateria po kilka dni, o zasięg się nie martwiłem, łatwa obsługa Interesuje cię opróżnianie mieszkań Warszawa Najlepszy warsztat samochodowy Kraków Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keraj Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Było drogo, małe wyświetlacze. Pierwszy abonament 30 minut darmowych chyba w idei. 30 minut !!! weź bądź 16 latkiem i miej dziewczynę 30 km od twojego domu Ratowała mnie budka TP, po 22 było o połowę taniej. Sms chyba po jakieś 50 -70 groszy. Grodzisk Mazowiecki Wakacje na Bałkanach www.Gazetagrodziska.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.