msurma Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Mam jeszcze 2 pytanka, wystawiacie fakturę/rachunek? Czy w cenie licencji jest pierwszy miesiąc gratis jak było w OA i OS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertzoone Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dobra po sprawdzeniu logów mniej więcej problem znaleziony. Pytanie do Kojotka: Jak to możliwe że nikt nie zna hasła i w pewnym momencie po sprawdzeniu logów ktoś z zewnętrznego adresu spoza firmy łączy się z panelem i po logach ewidentnie widać że przegląda bazę i ją czyści? Z góry uprzedzam ewentualne głupie pytania - hasła nikt nie znał, bo tego to strzegę porządnie. Jaka jest możliwość teraz jej odzyskania? To jest śmieszne jak to jest możliwe? Proszę o szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiek Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jedyna rzeczy jaką mogę Ci poradzić to regularne backupy i na pewno sam teraz zacznę je robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Machnik Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Dobra po sprawdzeniu logów mniej więcej problem znaleziony. Pytanie do Kojotka: Jak to możliwe że nikt nie zna hasła i w pewnym momencie po sprawdzeniu logów ktoś z zewnętrznego adresu spoza firmy łączy się z panelem i po logach ewidentnie widać że przegląda bazę i ją czyści? Z góry uprzedzam ewentualne głupie pytania - hasła nikt nie znał, bo tego to strzegę porządnie. Jaka jest możliwość teraz jej odzyskania? To jest śmieszne jak to jest możliwe? Proszę o szybką odpowiedź. Witam. Może zaspamowałeś stronę jakiemuś hakerowi i poszła zemsta;) A tak poważnie to jeśli masz zwykły hosting albo vps-a z obsługa to w serwerowni powinni mieć dobowe backup-y, jeśli masz vps-a albo dedyka bez obsługi to backup leży tylko po stronie klient-a i w takim przypadku prawdopodobnie nie do odzyskania. A co do tego incydentu to masz całkiem pustą bazę danych (struktura i dane) czy tylko dane zniknęły? Może po prostu serwer podczas zapisu/resetu uszkodził strukturę bazy? Współczuje i pozdrawiam Bartek Projektowanie stron www sitte.pl Lublin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertzoone Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 O backup już poszła wiadomość. Pytanie tylko jak to jest możliwe. Problem w tym że projektów brak logi apache ewidentnie pokazują normalne IP osoby która przeglądała i skasowała projekty. To nie błąd serwera. Baza nie taka pusta, inaczej nie zalogowałbym się. Do tego brak projektów, baz adresów czy ustawień. Ale np checker jest kompletny nie ruszony i w nim puste miejsca na bazy na które szly wpisy poza standardowymi i bez nazw. Ewidentnie coś tutaj jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezyk403 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Chyba trzeba poczekać w końcu na finał zakończenia OF bo jak narazie to klapa z tym wszystkim widzę. HEKKO - POLECANE SERWERY AKCESORIA KOMPUTEROWE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam @robertzoone - Jeśli chodzi o ekipę Omni nie ma możliwości żeby ktokolwiek Ci coś skasował tak samo uzyskanie dostępów z zewnątrz do dowolnej kopi jest nie możliwe. W tym momencie została dokonana interwencja na twojej kopi OF celem sprawdzenia co i jak. Wstępne wnioski jakie mamy to: 1 - wyciek hasła z twojego komputera (zapamiętane hasło) / zastosowanie banalnego hasła do panelu użytkownika 2 - zastosowanie banalnego hasła do bazy 3 - awaria bazy danych Osobiście nie odważę się na celowanie która z opcji jest bardziej możliwa bo nie da się tego na ten moment określić nie widząc logów - mówisz że są logi tak więc można tutaj coś poszukać a szczególnie IP które się tam połączyło. Z tego co widzę jest to hex więc powinny być kopie konta w tym bazy. Skontaktuję się z nimi w tej sprawie może oni coś poradzą. Już nie raz tutaj czytałem o sytuacjach że hasła nie wyciekły a potem się okazywało że jednak wyciekły ... a ile raz już były problemy z wyciekiem haseł do FTP (nie zliczona ilość razy) Historia zgłoszeń: 18/03/2013 - Zgłoszenie wymagało interwencji na pracownika Omni (17:10 te okolice) 4/03/2013 - Zgłoszenie nie wymagało interwencji na twojej kopi 25/02/2013 - Zgłoszenie wymagało interwencji pracownika Omni Sytuacja jest na pewno mało komfortowa dla Ciebie i z tego powodu mi jest bardzo przykro i wierzę że uda się odzyskać kopie bazy jednak wstrzymał bym się z osądami przedwczesnymi. @WyczesanySEOWIEC - W sprawie ilości pokazywanych kont w WP na ten moment informacja o "faktycznym" stanie jest odświeżana co 24h - tak więc wynik 0 po aktualizacji jest prawidłową wartością. Natomiast w dzisiejszej aktualizacji zmienimy tą wartość na 10 min aby uniknąć w przyszłości nie porozumień. Pozdrawiam Piotr Kiper Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msurma Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Kojotek_OX, odpowiesz mi na mojego posta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam @msurma - Zaraz po zakupie można pobrać rachunek bezpośrednio z panelu klienta. Przy zakupie licencji otrzymuje się pierwszy miesiąc w cenie zakupu Pozdrawiam Piotr Kiper Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal01 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam, mam ważne pytanie, kiedy będzie w OF mod do otwarty mini v3.0 ? Jak nie wiadomo kiedy to z chęcią zlecę komuś napisanie takiego moda, piszcie na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Witam Właśnie ukazała się nowa wersja OmniFLASH v0.9.9.7.3 (19.03.2013) Dodany SI do automatycznego odpowiadania na pytania Poprawiona obsługa rejestracji w modach wymagających dostępów Poprawiony błąd w proxy checkerze przy pustych ustawieniach przenoszenia proxy Częstsze przeliczanie ilości założonych kont (raz na 10 minut) Poprawione dodawanie baz danych o takiej samej nazwie jak istniejąca (dodaje się cyfra +1) Poprawka w zmianie pozycji zadań w harmonogramie Tester CCL przeniesiony do formularza jej tworzenia/edycji (możliwość przetestowania w każdym momencie) Dodane więcej informacji o zadaniach CCL w ich liście Kategorie projektów przeniesione do menu ustawień Dodana wyszukiwarka projektów Aktualnie OmniFLASH jest w stanie samodzielnie odpowiadać na pytania logiczne w j.angielskim + pytania i odpowiedzi dodane przez użytkownika 95%+ skuteczności w odpowiedziach na pytania logiczne serwowane przez ten serwis: https://textcaptcha.com/ @rafal01 - Najprawdopodobniej będzie to ten tydzień Pozdrawiam Piotr Kiper Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
treecool Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Witam Właśnie ukazała się nowa wersja OmniFLASH v0.9.9.7.3 (19.03.2013) Mam wersję OmniFLASH v0.9.9.7.2 PRO-OA - nie widzę niestety dostępnej aktualizacji ;/ Profesjonalne katalogi stron - Lista seokatalogów stron Napisz do mnie a otrzymasz indywidualną ofertę zakupu większej ilości multikodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 To samo miałem napisać Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinos75 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Mam PRO+ , i u mnie tez cos tej aktualizacji nie widac, wylogowalem sie zalogowalem i nic - tak kilka razy ---czyzby to jakas awaria serwera omni https://filmy-dronem.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max_ck Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Wersja home + aktualizacji nie widzi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.