Skocz do zawartości

Fotografie produktów do sklepów internetowych

Stanleyek

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z was wie, ile średnio trzeba zapłacić profesjonalnemu fotografowi za zrobienie zdjęcia, rozstawienie lamp, i oszparowanie zdjęcia. Np. stawka godzinowa lub stawka od 1 zdjęcia?

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

wszytko zależy od nakładu pracy koniecznej do wykonania:) są rzeczy proste do fotografowania i nie wymagające później dużej obróbki są też takie przy których trzeba się nieźle namęczyć. cena też zleży od ilości wiadomo, że przy większych zleceniach łatwo o zniżki. warto też wcześniej zaznaczyć czy produkty dostarczasz do studia czy fotograf ma przytachać sprzęt do Ciebie

jakby co chętnie podeślę swój cennik;)

pzdr

Przypuśćmy dowozimy towar do fotografia jego zadanie to zrobić zdjęcia kapeluszy, oraz zadbać o dobre rozstawienie lamp i po wykonaniu zdjęć oszparować je. Ciekawi mnie cennik Oliwko, możesz podesłać.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Może ktoś z was wie, ile średnio trzeba zapłacić profesjonalnemu fotografowi za zrobienie zdjęcia, rozstawienie lamp, i oszparowanie zdjęcia. Np. stawka godzinowa lub stawka od 1 zdjęcia?

Szukał bym u źródła odpowiedzi na to pytanie np.:

https://www.canon-board.info/

https://nikon-board.info/

cena zalezy od wielu czynników a miedzy innymi - czasami również to do czego mają być wykorzystane - czyt. zdjęcia koszulki firmowej dla sprzedawcy serwisu aukcyjnego najczęściej aniżeli dla producenta tych koszulek.

Poszukaj też informacji o prawie autorskim, czyli jakie prawa chcesz nabyć do tych zdjęć, jeżeli to jest ważne dla Ciebie - fotograf pewnie zapyta, ale dobrze jest się rozeznać w temacie.

Pozdrawiam ...ekomercyjnie ;-)

• 2 tygodnie później...

Ja się cenię następująco:

1-50 sztuk - 25 zł/netto/sztuka z retuszem, korekcją barw, photoshopem itp.

51-100 - 20 zł/netto/sztuka z retuszem, korekcją barw, photoshopem itp

powyżej 100 - do negocjacji.

Wszystko profi, a nie w namiocie bezcieniowym z allegro.. , pełna klatka.

Jak zdjęcia do netu to chyba nie ma znaczenia czy pelna klatka czy DX?

klasa sprzętu świadczy o profesjonalizmie

tak jak wielkość bryki o wielkości ..... (zazwyczaj ...)

:)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Stanleyek, ile masz tych kapeluszy do sfocenia? Możesz zapodać priva, odpiszę cenę netto/szt ;)

sskoczek pełnej klatki nie jest w stanie zastąpić nic i przydaje się przy fotografii produktowej - ale kapelusze akurat pełnej klatki nie wymagają ;) co innego branża jubilerska :)

Co do samej klasy sprzętu, to mam znajomego, który foci starym analogiem średniego formatu - wręcz kocha ten aparat - i niektórzy "pro" z pełną klatką, L-kami na pasie, wielkimi lampami systemowymi (bo zamiennik to grzech) i torbami pełnymi filtrów cokin nie są w stanie go nawet naśladować, nie mówiąc o tym, żeby go dogonić, w tym co mu z tej starej, analogowej i zużytej puszki wychodzi.. ten sam człowiek oczywiście foci także pełną klatką bo L'oreal nie przyjmuje materiałów analogowych :)To, że ktoś ma aparat nie czyni z niego fotografa. Tak samo jak ktoś ma rumaka nie staje się SEO-mastah ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności