Skocz do zawartości

Zmiana zawartości 2 domen.

pimpek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie do bardziej doświadczonych userów.

Mam 2 strony.

1 strona XXX.info

2 strona XXXZZZ.info

Strona 1 jest stroną napisaną na szybko, dużo brzydsza i mniejsza. Domena ta została przechwycona i została napisana na "tymczasem" . Strona ta jednak wbiła w top3 na interesujące mnie frazy.

Strona 2 to moja starsza strona. Poświęciłem jej więcej czasu, jest rozbudowana, ma mniejszy współczynnik odrzuceń. A mimo to jest daleko w indexie google. Myślę nawet, że może mieć nałożony filtr.

Chciałbym edytować i zamienić pliki strony 1 z stroną 2.

Dodam, że strony są w innych firmach hostingujących.

Myślicie, że to dobry pomysł ?

Waszym zdaniem strona numer 1 by na tym zyskała czy raczej by to zaszkodziło.

Nigdy nie próbowałem takiej zmiany a wygoglować nic nie mogę.

Zanim zamienisz to przeanalizuj linki do obu witryn a przede wszystkim % nasycenie w tekście fraz kluczowych oraz linkowanie wewnętrzne. Ja przynajmniej nie zamieniałbym od razu, najpierw powprowadzałbym optymalizacje i obserwował zmiany które niekoniecznie będą błyskawiczne.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dokładnie, zamienić i popsuć, to nic trudnego. Analizuj, zrób zmiany na 2 stronie, poczekaj na efekty, nic na gwałt, jeżeli nie pomoże, to potem pomyśl o zamianie.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Nie ukrywam, że nie rozumię do końca waszych postów.

Wiem, że powinienem zoptymalizować, pozamieniać wszystkie podstrony, żeby na stronie 1 nie zostały linki z strony 2 i odwrotnie.

Nasycenie słów kluczowych na żadnej z stron kluczowych nie jest zbyt duże.

Ale gdy już wszystko będę miał zamienione z 1-szej na drugą podmianka i co się stanie...

Szczerze mówiąc to wasze posty póki co mi nic nie pomogły.

Pozdrawiam.

Miałem na myśli porównanie wszystkich ważniejszych parametrów wewnętrznych jak i zewnętrznych obu witryn i przeanalizowanie ich - to powinno dać jakąś opinie to tym dlaczego są takie a nie inne różnice.

Osobiście obstawiam, że pierwsza mniejsza strona jest bardziej "tematyczna" dla algo i całkiem możliwe , że ma jeszcze trochę linków.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 1 miesiąc temu...

Miałem na myśli porównanie wszystkich ważniejszych parametrów wewnętrznych jak i zewnętrznych obu witryn i przeanalizowanie ich - to powinno dać jakąś opinie to tym dlaczego są takie a nie inne różnice.

Osobiście obstawiam, że pierwsza mniejsza strona jest bardziej "tematyczna" dla algo i całkiem możliwe , że ma jeszcze trochę linków.

Witam po czasie.

Ze stroną nic nie robiłem z braku czasu.

W tym miesiącu mam zamiar zrobić podmianę i wkońcu mam plan.

Analizowanie parametrów jednej i drugiej strony jest dla mnie ciężkie, ponieważ jedną witrynę wypozycjonowałem i napisałem ja a drugą strone z lepszą domeną obcy mi człowiek po tym czasie..

Niewiem czy moja wiedza o seło jest coś warta, ale zdecydowałem się na test, który wykonam w najbliższym czasie.

A jak będę próbować ?

Do priorytetowej domeny jak i domeny na drugim planie napiszę nowe index.html po czym zamienię i delikatnie podlinkuję by szybciej to zindeksować.

Gdy obie strony się zindeksują, po jakimś czasie podmienię obie stare strony. Po zindeksowaniu sprawdzę czy zadziałało. Ewentualnie z strony 2 do strony 1 linkowanie.

Jak nie pomoże to napiszę kilka tematycznych blogów z anchorami do site1. Nadal nie pomoże ? 301...

Inaczej tego nie widzę..

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...