Skocz do zawartości

Pozycjonowanie fraz kulinarnych

wojtaseka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy sądzicie, że pozycjonowanie fraz "pizza przepis, przepis na pizzę, jak zrobić hamburgera" jest trudne? Zwykle w wynikach wyszukiwania są podstrony dużych serwisów, które mają czasami nawet 0 backlinków Czy ciężko by było wypozycjonować stronę metodami "chałupniczymi" na takie frazy?

Wbrew pozorom ciężko bo docelowo jest to kilka tysięcy czasami fraz . Odwiedzalność z fraz "kategorii" przepisów jest nizsza od ilości z długiego ogona . Dochodzi do tego teraz "trynd" na kulinarria i przekonanie, że kazdy może być królem kuchni (co zresztą widać po jednej takiej kudłatej niemocie miotającej się po tefałenie)

• Like 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

pozycjonowałem i pozycjonuje bardzo podobne frazy np: jak zrobić kebaba, hod doga, sos czosnkowy, sos chrzanowy + około 150-200 innych typowo kulinarnych - konkurencja w miarę mocna szczególnie spryciarze, tipy, gazeta, wizaż no i cała gama podobnych witryn. "Walczyłem" o frazę "forszmak" i pokrewne miałem z top1 - około 60 odwiedzin dziennie, w weekendy wiadomo więcej bo w ludziach budzi się żądza gotowania, ale nie nastawiaj się że szybko przebijesz się do topów, a tutaj jak przy wielu innych frazach ruch zaczyna się od minimum top5-top4.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Czyli mimo tego, że w wynikach są tylko podstrony witryn, to i tak ciężko dobić się do top3 z backlinkami w ilości do ok. 500? Chciałem się skupić na ok 4-5 frazach np: przepis na hamburgery itd. i tylko te 4-5 fraz linkować i myślałem że uda mi się przebić podstrony nawet dużych serwisów, jeżeli na swoich podstronach będę miał coś w granicach 500 linków.

Edytowane przez wojtaseka

Nie możesz sobie kalkulować na podstawie bedę miał 500 czy pierdyliard linków - wszystko zależy od jakości linkowania oraz optymalizacji witryny i to co Ty osiągniesz za pomocą 100 BL inny osiągnie za pomocą 4 BL a jeszcze innemu nie styknie i 500 . Do wszystkiego należy podchodzić indywidualnie.

• Like 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Chodzi mi o to czy gdybym załóżmy pozycjonował swoją stronę na 5 fraz takich jak np "przepis na hamburgery" metodami tzw). Chałupniczymi, czyli katalogi precle komentarze na forach i blogach i różnicował anchory w ten sposób że jedna strona na jedno słowo kluczowe to czy by mi się to udało w niezbyt długim czasie?

- dobra optymalizacja www (linkowanie wewnętrzne)

- sitemap

- staraj się aby każde meta tagi opisów były unikalne i zawierały frazy kluczowe

- linkuj stronę główną na główne frazy

- linkuj podstrony na frazy główne

- dodaj tagi do wpisów (czyli przepisów)

- warto by umieszczać linki najlepiej na stronach tematycznych

Pamiętaj umacniając domenę główną umacniasz również podstrony, jednak nie zapominaj że z longtail zdecydowanie więcej ruchu jest na takiej tematyce, wiem bo pozycjonuje taki serwis i np. wejścia są z różnych fraz, ale najwięcej generuje z takich jak : przepis placek po węgiersku, placek po węgiersku.

Jeśli zamierzasz pozycjonować www bez optymalizacji - zapomnij. Bo akurat w LONGTAIl liczy się właśnie ona najbardziej (to jest moja opinia po wykonanych zleceniach i utrzymaniu pozycji w TOP1-5). Na LONGTAIL musisz trochę poczekać aż wejdą, więc się nie załamuj jak szybko efektów nie widać jak na stronę główną i frazy główne :)

Jedno jest pewne - im dłużej nic nie będziesz robił ze stronką, tym dłużej nie zobaczysz efektów swoich prac. Bierz się za robotę, za jakiś czas opiszesz co zrobiłeś i pochwalisz się efektami :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!