Skocz do zawartości

rzetelnafirma.pl ?

kayman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sama idea takiej certyfikacji bardzo mi sie podoba

95% mojej roboty jest obwarowana klauzulą poufności wiec nie mam zbytnio jak postawic czegos na ksztalt portfolio wiec chetnie bym z takiej certyfikacji skorzystal :)

oczywiscie z czegos z prawdziwego zdarzenia a nie z takiego placebo :unknw:

Szanowni Państwo,

Prawo do posługiwania się Certyfikatem Rzetelnej Firmy jest uzależnione od szeregu warunków; samo wniesienie opłaty nie skutkuje przyznaniem certyfikatu. Każdy przedsiębiorca, który deklaruje chęć przystąpienia do Programu, jest sprawdzany pod kątem wiarygodności w kwestii zobowiązań finansowych (tutaj wspomniany przez Państwa brak wpisu w Krajowym Rejestrze Długów), jak i pod kątem stosowania standardów etycznych w swojej działalności.

Dodatkowo ważne jest, że samo posiadanie baneru Rzetelnej Firmy na stronie nie oznacza, że firma jest naszym partnerem. Chcąc upewnić się czy Certyfikat jest aktualny, należy kliknąć w logotyp, który automatycznie przekieruje Państwa do wizytówki firmy - tam znajdą Państwo wszystkie informacje na temat uczestnictwa podmiotu gospodarczego w Programie.

Prawidłowe działanie Programu opiera się też na Państwa opiniach. Jeśli mają Państwo zastrzeżenie co do działalności przedsiębiorstwa posiadającego Certyfikat Rzetelnej Firmy, bardzo prosimy o zgłoszenie: https://rzetelnafirma.pl/kontakt/zgloszenie-naruszen.html. Nasz Dział Kontroli Jakości na bieżąco sprawdza wszystkie sygnały od Państwa. W przypadku potwierdzenia się nierzetelności firmy, traci ona Certyfikat.

Agata Dorożuk

Rzetelna Firma

Rzetelna Firma napisał(a):
Szanowni Państwo,

Prawo do posługiwania się Certyfikatem Rzetelnej Firmy jest uzależnione od szeregu warunków; samo wniesienie opłaty nie skutkuje przyznaniem certyfikatu. Każdy przedsiębiorca, który deklaruje chęć przystąpienia do Programu, jest sprawdzany pod kątem wiarygodności w kwestii zobowiązań finansowych (tutaj wspomniany przez Państwa brak wpisu w Krajowym Rejestrze Długów), jak i pod kątem stosowania standardów etycznych w swojej działalności.

Dodatkowo ważne jest, że samo posiadanie baneru Rzetelnej Firmy na stronie nie oznacza, że firma jest naszym partnerem. Chcąc upewnić się czy Certyfikat jest aktualny, należy kliknąć w logotyp, który automatycznie przekieruje Państwa do wizytówki firmy - tam znajdą Państwo wszystkie informacje na temat uczestnictwa podmiotu gospodarczego w Programie.

Prawidłowe działanie Programu opiera się też na Państwa opiniach. Jeśli mają Państwo zastrzeżenie co do działalności przedsiębiorstwa posiadającego Certyfikat Rzetelnej Firmy, bardzo prosimy o zgłoszenie: https://rzetelnafirma.pl/kontakt/zgloszenie-naruszen.html. Nasz Dział Kontroli Jakości na bieżąco sprawdza wszystkie sygnały od Państwa. W przypadku potwierdzenia się nierzetelności firmy, traci ona Certyfikat.

Agata Dorożuk

Rzetelna Firma

czyli tak czy iinaczej wasze widzimisie :D

e:/ to moze jastno napiszcie w tym certyfikacie co i jak sprawdziliscie bo teraz jedyne co widac to ze firma nie ma dlugu i brzmi to z deka niepowaznie i za cos przeciez pieniadze bierzenie a nie tylko za napisanie i dzialanie automatycznego skryptu :)

Wielokrotnie do mnie dzwoniono i proponowano powyższy cert. W moim przypadku jest to bez sensu, ponieważ 99% towaru idzie do końcowego odbiorcy - osoby fizycznej - nie firm.

Obecnie za na "nie" przemawiają:

- wysoka cena abonamentu w porównaniu do oczekiwanych korzyści

- wątpliwa reputacja certyfikatu - sam kilka razy zgłaszałem NIErzetelene firmy, które posługiwały się certem

- natręctwo konsultantów tel powtarzających w nieskończoność te same frazesy, że to korzystne - może dla KRD :D

Za:

- ?

Jeśli ktoś dobrze firmę prowadzi, to KRD nie zobaczy, a pozytywną notę będą mogli wystawić kontrahenci.

Pomysł byłby dobry, jeżeli:

- cert byłby rodzajem darmowego wyróżnienia za jakość obsługi w e-commerce

- byłby dobry system weryfikacji czy się należy cert czy nie...

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Szanowni Państwo,

Agata Dorożuk

Rzetelna Firma

Szanowna Pani Certyfikat Rzetelnej Firmy to pic na wodę fotomontaż nie mający nic wspólnego z rzetelnością wykonywanych usług przez firmę posługującą się tymże certyfikatem i jest to fakt a z faktami się nie dyskutuje.

Dlaczego nie ma nic wspólnego ? Sprawa jest prosta - nie ma żadnej wiarygodnej metody pozwalającej na weryfikację "rzetelności" wykonywanych usług przez firmę posługującą się w/w certyfikatem.

Z naszego "SEO podwórka" przykładem na powyższe jest posługiwanie się certyfikatem przez firmę Sunrise System - polecam Pani zapoznanie sie z opiniami (popartymi dowodami) o tej firmie a łatwo jest je znaleźć.

Także niestety w świetle powyższych faktów Pani oświadczenie do mnie nie przemawia ...

Pozdrawiam,

Krzysztof Ziółkowski

PS

aby być w pełni obiektywnym doceniam (in plus) Waszą reakcję w przypadku innej firmy - Procreate :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Regularnie spamujecie skrzynki pocztowe i staracie się wciskać certyfikat gdzie tylko można. :D Zastanawia mnie bardzo jak sprawdzacie to "stosowanie standardów etycznych", kto i jak ustala te standardy i kto dał Wam prawo do oceny etycznych standardów innych podmiotów...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Vexatus napisał(a):
Regularnie spamujecie skrzynki pocztowe i staracie się wciskać certyfikat gdzie tylko można. :) Zastanawia mnie bardzo jak sprawdzacie to "stosowanie standardów etycznych", kto i jak ustala te standardy i kto dał Wam prawo do oceny etycznych standardów innych podmiotów...

Standardy etyczne szczególnie w wykonaniu SS <BIG LOL> :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności