bojanvuk Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Witam, Chcę przestrzec wszystkich użytkowników Jupe.pl, że od połowy lutego zmienił się sposób naliczania obciążenia, a pozostawione stare limity. Otóż do % obciążenia skyptami PHP zaczęto dodawać % obciążenia mysqla. Czyli na przykład jeśli ktoś miał 3% wykorzystane na skrypty z limitu 5% (czyli bardzo bezpiecznie), a wykorzystywał delikatnie bazę danych - np. też na 3% to od teraz ma już 6% czyli ponad limit. Konto będzie automatycznie zawieszone - szykujcie się na koniec marca. Ja wg nowych obliczeń mam 80% wykorzystane limitu po tygodniu (a mam jupe medium+). Nie wiem jak można dodawać % ze skryptu do % z mysql? Nie wiem też jak ten mysql chodzi? Ja miałem ok 8% obciążenia skryptami: 3 strony chodziły na sqlite. Przeportowałem bazę na mysqla i wg nowych obliczeń mam obciążenia 15%. Znaczy to, że sqlite chodzi szybciej w jupe niż mysql. Bardzo ciekawe. Sprawdźcie swoje konta, żeby nie było przykrych niespodzianek. Pozdrawiam, B. Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit! Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2 "Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Zmiana też dotyczy IP.... Niestety, trzeba myśleć o przeniesieniu się do innego usługodawcy, a miałem zamawiać kolejne konta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekk Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 również to wczoraj zauważyłem... szkoda, że nikt nie przesłał nawet maila dopilar.pl https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/ Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Ostatnio u mnie dodatkowo strony bardzo wolno się wczytują, w porównaniu np. z altblue czy linuxpl - zaobserwował ktoś podobną sytuację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
websign Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Zmiana IP dotyczy chyba tylko nowych kont (ja mam starą ilość). Co do obciążenia, to ja na przykład jestem akurat bardzo zadowolony - akurat korzystam właśnie z sqlite. Na altblue przy mniejszej ilości domen miałem obciążenie rzędu 5% procesora i więcej, tutaj mam obciążenie na poziomie max 1% - albo mocniejszy procesor albo coś wydajniej skonfigurowane. Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paq Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Jesteście pewni, że jupe.pl zmieniło system naliczania obciążenia, a nie rozbiło jego naliczanie na 2 wskaźniki? Nie zauważyłem wzrostu obciążenia, a o ile PHP generuje dziennie max 2-3 punkty, tak MySQL od 0,007 do 0,01 pkt., co przynajmniej u mnie ma marginalne znaczenie. Na hoście stoją 2 WP (bez caschowania), 1 SEOKatalog + jakieś zaplecze HTML. Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Zmiana IP dotyczy chyba tylko nowych kont (ja mam starą ilość). Faktycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebsand Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Ostatnio u mnie dodatkowo strony bardzo wolno się wczytują, w porównaniu np. z altblue czy linuxpl - zaobserwował ktoś podobną sytuację? Tak, ja zauważyłem. Tylko, że w porównaniu z innymi hostingami SEO, SEO i SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bojanvuk Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Jesteście pewni, że jupe.pl zmieniło system naliczania obciążenia, a nie rozbiło jego naliczanie na 2 wskaźniki? Niestety, oficjalny mail: [...]Uprzejmie informuję, że wliczanie obciążenia generowanego przez bazy MySQL wprowadziliśmy w zeszłym miesiącu w celu zapewnienia wysokiej jakości usług[...] Na jakiej maszynie jesteś? S? Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit! Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2 "Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paq Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 S3. Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_web Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Mi się kończy jedno z kont właśnie u nich na koniec miesiąca i nie zamierzam przedłużać... już przenoszę serwisy. Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmr88 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Też się przenoszę. Taka zmiana polityki nie jes fair. Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice Marketing lokalny - LokalPromo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miz Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 a mnie ciekawi w jaki sposob oni licza uzycie mysqla.. iloscia zapytan? ich dlugoscia? bo to nie jest php, ze kazdy uzytkownik ma swoj proces i widac obciazenie i mozna to jakos sensownie przeliczyc.. pozdrowienia. googlerulz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokodżambo Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Z tego co widzę za 100 zł na rok wszedzie jest max. 4 -5 % CPU. Zwyczajnie zmieniają zasady, bo im się nie kalkuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fortunately102 Opublikowano 10 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 jupe a jak sie skonczy umowa to i hekko bo to jakies jaja są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.