Skocz do zawartości

Link linkowi nie równy

elroy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkałem się tutaj nieraz ze stwierdzeniem link linkowi nie równy, z kolei niektórzy mówią/piszą, że lepsze 1000 linków niż 100. Obserwując swoją konkurencję dochodzę do wniosku że jednak są linki i linki. Przykład: strona na pierwszej pozycji ma 30 tyś. backlinków, zaś strona na drugiej pozycji ma już tylko 300 backlinków.

Chciałbym zrobić sobie mikrozaplecze z max 20 stron, podlinkować to katalogami z bazy publicznej, tylko ile tych linków na jedną stronę zapleczową potrzeba żeby móc konkurować? Czy linki z 20 stron zapleczowych podlinkowanych przez 1000 katalogów będą mocniejsze niż podlinkowanie strony docelowej przez 1000 katalogów?

Czy linki z 20 stron zapleczowych podlinkowanych przez 1000 katalogów będą mocniejsze niż podlinkowanie strony docelowej przez 1000 katalogów?
To czy będą mocniejsze zależy w głównej mierze od jakości Twojego zaplecza, jak i też od jakości linków prowadzących do stron ;)

Moim zdaniem nie ma możliwości, żeby nie były mocniejsze :) Jeśli tylko masz możliwości i chęci stawiaj zaplecze (tylko najpierw sprawdź, czy frazy go wymagają, w dodatku w ilości 20 stron). Czy wystarczy - tego nikt Ci nie powie bez znajomości fraz, Twojej domeny i kilku godzin poświęconych na dokładną analizę linków i stron konkurencji.

Baza publiczna błąd ;)...

Od czegoś trzeba zacząć, zobaczymy efekty, jeśli będą marne pomyśle nad bazą prywatną.

To czy będą mocniejsze zależy w głównej mierze od jakości Twojego zaplecza, jak i też od jakości linków prowadzących do stron ;)

Moim zdaniem nie ma możliwości, żeby nie były mocniejsze :) Jeśli tylko masz możliwości i chęci stawiaj zaplecze (tylko najpierw sprawdź, czy frazy go wymagają, w dodatku w ilości 20 stron). Czy wystarczy - tego nikt Ci nie powie bez znajomości fraz, Twojej domeny i kilku godzin poświęconych na dokładną analizę linków i stron konkurencji.

Myślę że jednak zaplecze warto postawić bo odnotowałem ostatnio spory spadek backlinków co przełożyło się na wypadnięcie z top10. Fraza nie jest jakaś trudna, ale widze że bez stałych dobrych linków nie da rady a seokatalogi mi tego nie dadzą czego właśnie doświadczyłem. A zaplecze posłuży jeszcze do innych stron.

wiadomo że link ze strony głównej z PR5 z której wychodzi 1 link jest warty 1000 linków z webmini, czy podobnych mocarzy.

Jeśli strony zapleczowe linkujesz z 1000 marnych katalogów to moc tego zaplecza nie będzie duża, aby zaplecze było mocne musi mieć mocne linki przychodzące. Najlepiej linkować z katalogów zarówno do strony docelowej jak i do zapleczówek

Edytowane przez Arkaszka

Pamiętaj o preclach :D Załóż też trochę blogów i podlinkuj z nich zaplecze.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Po efekcie :)

Do moich stron często prowadzi TYLKO jeden link (np. Z onetu) a efekt jest oczywisty - top10 i wyzej. Ale co stoi ZA tym linkiem, to zupelnie inna historia...

Mam pytanie w związku z tym gdzie sprawdzam top-strony? Moja strona przez długi czas miła PR3, przez chwilę nawet PR4, ale teraz zmieniłem cms i mam PR2, ale było to wymuszone faktem, że joomla mi namieszała i moja strona było pozycjonowana w innym temacie niż powinna? Sorry za banalne pytanie, ale nie wiem gdzie się sprawdza top-strony?

TOP to miejsce w SERP na pozycjonowana fraze. ;)

Sprawdzasz wpisujac te fraze w google.pl w takim podluznym okienku i wciskajac "szukaj".

Dodam tylko, że duza czesc tych moich stron najwyrazniej nie jest kochana przez google za wartosc merytoryczna bo maja PR0, co - wyobraz sobie - nie ma nic wspolnego z tym, że się wyswitlaja w wynikach na pierwszej stronie... Dziwne, nie? :)

Poczytaj podwieszone tematy w dziale, w ktorym teraz jestes: warto, żeby zrozumiec mój sarkastyczny ton w tym poscie.

dymna.jpg