seonerd Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Zdecydowanie ten fragment dotyczący ostatnich zmian w Google jest najciekawszy: "Link evaluation. We often use characteristics of links to help us figure out the topic of a linked page. We have changed the way in which we evaluate links; in particular, we are turning off a method of link analysis that we used for several years. We often rearchitect or turn off parts of our scoring in order to keep our system maintainable, clean and understandable." Trzeba się na nim skupić. dobre ziółka nie są złe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerdi Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Chciałbym zameldować, że większość moich fraz z filtra 19-20 luty, wróciła na swoje stare pozycje. [edit] literówka Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę. https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 No to Gerdi gratki, u mnie narazie cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerdi Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Zapomniałem dopisać, że każda z tych fraz dostała przedwczoraj po kilkaset wpisów do wartościowych precli. Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę. https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 29 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Czyli wniosek prosty - jak zwykle trzeba odczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriszo Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Również spotkało mnia podobna sytuacja. Strona która ma 3 miesiące wyleciała w okolice 30 miejsca na wszystkie 6 fraz. Wszystkie precle i katalogi są wyżej od niej. Frazy sa banalne bo już przez samą optymalizację i nasycenie tekstu strona po 4 dniach wpadła do Top. Troszke chciałem ją dopalić i trach 24 lutego wyleciała a wszystkie precle i katalogi są w pierwszej dziesiątce. To jest smiech na sali co wielkie Google robi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubWiącek Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 @kriszo może oberwałeś własnie za nasycenie i optymalizacje https://www.mauermedia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriszo Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 @kriszomoże oberwałeś własnie za nasycenie i optymalizacje Mogłem przesadzić jedynie z <h1> ale to zmieniłem od razu jak zobaczyłem że strona leci. Dalem stronę do pownownego sprawdzenia. Zmieniłem adresy url na przyjazne, i wczoraj zpingowałem. Dzisiaj znowu spadek o kolejne 16 pozycji główna fraza oraz kilka miejsc w dół na drugoplanowe frazy. Nic będe czekał, wczoraj dodałem jeszcze ją do 300 precli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_25 Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Większość z was używa rotacji? Domeny są młode (do roku) ? barankiewicz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriszo Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Większość z was używa rotacji? Domeny są młode (do roku) ? Domeny jak najbardziej młode. SWL-a nie widziały na oczy nie było sensu. Precle + katalogi to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swirus Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Pozwole sobie temat odświeżyć - wróciły komuś frazy? Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriszo Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Niestety nie wróciły, ja stronę zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia bo przypuszczam że ktoś spam-report wysłał bo konkurencja jest bardzo duża w tej tematyce. U mnie leci na łeb na szyje:/ nie wiem za co i przez co, to jest popieprzone. Zgłąszałem do ponownego rozpatrzenia już dwa razy i ta sama śpiewka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
it_management Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Kriszo - podaj url to powiem Ci dlaczego. https://seomanagment.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akuku Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Widze ze update Pandy z 6-7.02.2012 dotarl 19-20.02.2012 do polskojezycznego Googla. Podpowiem wam ze nie ma to zadnego zwiazku z wiekiem domen. Skarza sie nawet osoby ktore maja wiekowe domeny i zajmowali TOP1-2 nawet latami. Co ciekawe wiele osob polecialo z TOP1 na TOP7-8 a z TOP2 na 11-20, oczywiscie niektorzy duzo glebiej ale bardzo czesto powtarza sie 1->7 2->11-20. Polecialy nawet strony ktore nie mialy dokladanych linkow od wielu miesiecy czy strony white hatowe. Generalnie najwiecej oberwalo stron ktore mialy mala ilosc anchorow + mocno zoptymalizowana tresc na stronie. Czesto u poszkodowanych przejawiaja sie motyw zamknietych anglojezycznych precli ktore zostaly ostatnio wyindeksowane - wyglada ze nastapila nie tylko utrata linkow z tych wyindeksowanych precli ale jakby przenoszony byl jakis lekki filtr. Najgorsze, ze bardzo ciezko wrocic do gory jesli sie oberwalo w lutowym updatecie, serpy stoja jak przyspawane i latwiej poleciec w dol niz w gore dokladajac linkow i nie wazne czy to kupujac linki w prawdziwych serwisach, preclach, wykonujac blasty xr, sb itp . Malo komu udaje sie odzyskac wczesniejsze TOPy. Niektorym pomaga podlinkowanie wieloooooma anchorami nawet nie zwiazanymi z trescia strony (typu kliknij tu, moja strona itp), innym czesciowy redesign strony + redukcja/usuniecie reklam i podniesienie tresci w "gore", niektorym pomaga dodanie sporej ilosci tresci nieprzesyconej frazami. Kiszka straszna, wiekszosc wyjadaczy liczy straty i czeka na korekte algorytmu bo aktualnie jest duzo smieci i jakies kwiatki w wynikach. Search Engine Optimisation Services UK SEO Services Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 wiekszosc wyjadaczy liczy straty OK, to kto zatem poszedł w górę ? bo chyba ktoś musiał. Lepsi wyjadacze, czy przypadkowi szaraczkowie ? M Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane. >>>>> Informacje na stronie : Tani hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.