MaxPan Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 myślę że dla tego słuchacza ten głos jest boski 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Wkrótce Zaduszki, to dobry czas na wspomnienia... Muzyka i ludzie, których już z nami nie ma. Kto miał na mnie największy wpływ? Dzięki komu wsłuchiwałem się w każde słowo Iana Curtisa z Joy Division, czekałem na nowe płyty Marillion, poznawałem Pink Floyd? Lata osiemdziesiąte i audycje Romantycy Muzyki Rockowej, Wieczór Płytowy, Trojka pod Księżycem. Tomek Beksiński, to jemu zawdzięczam bardzo wiele. Dał mi kopniaka w stronę poznawania tekstów, przesłania a nie tylko melodii w muzyce. Nie zgadzam się z jego wieloma wyborami a szczególnie tym najgorszym z możliwych ale pomagał mi budować mój muzyczny Świat. Tak sobie kiedyś pomyślałem, że Muzyka jest najwspanialszą rzeczą, która mnie w życiu spotkała. Nie zawiodła mnie nigdy. Dziękuję Ci Tomku! Kiedyś rozmawiałem bardzo długo na temat Tomka z Piotrkiem Stelmachem. Pozwolił mi wybrać kilka utworów, ktore zaprezentował w Trójce przy okazji wspomnień o Tomku. Poniżej fragmentu ostatniej audycji Tomka jedno z tych nagrań. https://youtu.be/6GifAoNZuQc Halt Mich Budząc się z bezsennej drzemki padłem ofiarą tęksnoty Otrząsając się z dziecięcej ufności widzę moje rany niczym ziejące otwory Póki istnieć będzie czas a wskazówki zegara będą się obracać Ja też wegetować będę Lecz radość życia opuściła mnie Życie wypala się w duszy mej a tęsknota dzielnie czyni swą powinność Trzymaj mnie życie, zatrzymaj mnie Zatrzymaj mnie tu (tłumaczenie Tomek Beksiński) 1 Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 no to skoro dzisiaj wspominamy tych, którzy przed odejściem zmienili świat wokół: https://www.youtube.com/watch?v=tCm_e7TFVHs 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 ...dzisiaj wspominamy... https://youtu.be/ZRAr354usf8 1 Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Sorki za post pod postem. Trafiłem wreszcie na nagranie o którym pisałem wczesniej. Myślę, że utrzymuje się w dzisiejszym klimacie. Chciałem Wam zaprezentować nowe, świetne nagranie Waglewskich ale nie znalazłem go w sieci. Nosi tytuł "Bóg", jest z najnowszej płyty. https://youtu.be/n-R89OIxqV0 Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzyszkodnik100 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Jedno zauważyłem i potwierdziłem: muzyka i sztuka łagodzi obyczaje. Na moich stronach mam tysiące komentarzy, profili. I nie ma tam żadnych wojen, nie ma polityki, nie ma wyzwisk i pomyj. Bo to jest inny świat. Na czym innym polega rywalizacja. Każdy ma też inną definicję sukcesu. W muzyce to człowiek, jego osobowość, charyzma, to co ma "pod kopułą" jest najważniejsze. Technika, mechanika, warsztat, rzemiosło - też ważne, ale na pewnym poziomie - wręcz zbędne i niepotrzebne tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzyszkodnik100 Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Muzycznie każdy sam może sobie to ocenić. Klip miażdży swoją dosłownością i tym, jak bardzo pasuje do szumu na temat upodobań ubranych w czarne sutanny: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) Dziś pogrzeb Mazowieckiego. Lacrimosa Mozarta, dyryguje Karajan: e: odnośnie Bogów Muzyki, należy do nich Mozart ale też genialny Herbert von Karajan! Zwróćcie uwagę jak dyryguje Requiem, nie można oderwać wzroku- idealnia harmonia (choć nie mnie oceniać): Edytowane 3 Listopada 2013 przez Nikonem 2 Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 @Uzyszkodnik100, to skoro się powiedziało A trzeba powiedzieć B poKATujmy się zatem jeszcze chwilkę, pozostając w minorowych klimatach: https://www.youtube.com/watch?v=XfTXGYjfG7c i oczywiście: https://www.youtube.com/watch?v=OVXdDxm8JL4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remberciak Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Nie wiele w tym wątku dobrej "muzyki" sami technicy muzyka zaczyna się od SOFTMACHINE - tylko dla wybranych niestety.... a dlaczego a dla tego https://www.youtube.com/watch?v=a0O5YgTFE68 Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński. link zdjęty Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 @remberciak, jak cudownie, że mogłeś się podzielić tą jedyną i najcudowniejszą muzyką... rozumiem, że Ty jesteś "wybranym" i postanowiłeś wybrać również nas osobiście czuję się zaszczycony. Prosiłbym Cię jednocześnie o szybką recenzję utworu jednego z mniej zacnych twórców od Softmachine: mam nadzieję na równie głębokie wynurzenia a chcąc podzielić się muzyką J. Skrzeka z tymi mniej wybranymi trafiłem na taką perełkę: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonim44 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Jeszcze nie zdołałem przejrzeć wszystkiego w temacie, ale pewnie tego jeszcze nie było... . 2 PORTFOLIO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remberciak Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 @remberciak, jak cudownie, że mogłeś się podzielić tą jedyną i najcudowniejszą muzyką... rozumiem, że Ty jesteś "wybranym" i postanowiłeś wybrać również nas osobiście czuję się zaszczycony. Początkujący twoja ironia jest do xxxx:) zapuściłem kawał dobrej muzyki i napisałem że nie wiele osób jej słucha bo nie wiele słyszy lub usłyszy a ty jak zwykle się czepiasz czytaj dalej .... miliony kochają discopolo, setki tysiące dobry rock a setki jazz/rock/plus to coś .......... napisałeś wątek Bóg jest jeden i nie wiele tu muzyki.... więc napisałem to co napisałem ... i co z tego że 99 % osób nie dosłucha 10% tej muzy tego teledysku:) 2 wątki do góry między innymi i Ty. Ja się nie licytuję i nie przekrzykuję, muzyka to sztuka między innymi to co zapodałeś teraz:) 1 Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński. link zdjęty Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remberciak Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 @początkujący riedel@skrzek@waglewski@ Dzem SBB Osjan-vuvu ... z Waglewskim pierwsza klasa hej Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński. link zdjęty Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Widzisz, różnica między nami jest drobna: ja nie słucham wyłącznie rocka, jazzu, klasyki i już z pewnością nie jestem skłonny stwierdzić, że skoro czegoś ja słucham, to jest to wyłącznie dla wybranych. Stąd moja ironia, bo taki najwyraźniej był kontekst Twojej wypowiedzi. W tym wątku każdy może umieścić dokładnie tę muzykę, która do niego przemawia... nawet jak przeszukasz temat, to i disco polo się znajdzie co z tego że 99 % osób nie dosłucha 10% tej muzy tego teledysku:) 2 wątki do góry między innymi i Ty skąd taka pewność? odpowiem Ci: z Twoich własnych i wyłącznie Twoich własnych niepotwierdzonych niczym założeń Lubisz Skrzeka? zatem ze specjalną dedykacją dla Ciebie: i coś starszego z SBB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi