Skocz do zawartości

jak usunąć spamerów z mojego forum?


lamcpp
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest następujący:

jacyś smieszni pozycjonerzy (boty wylączyłem ile mogłem) spamują mi cały czas forum oparte na phpbb3,

najpierw było bez rejestracji, widząc że piszą masę tematów zrobiłem obowiązkową rejestrację oraz captcha.

MImo to omijają to i mam już ponad 200 zarejestrowanych spamowskich użytkowników.

Jak się ich pozbyć? Jak usunąć ich wszystkich na raz? (w phpbb3 jest opcja usuń użytkownika ale pojedyńczo usuwać to zejdzie mi wieki na wszystkich)

Jak nie dopuścić do kolejnego spamowania? Jakie zabezpieczenia przedsięwziąść?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zrób zabezpieczenie w postaci pytania, jest lepsze niż recaptcha, tylko nie dawaj pytania w stylu stolica Polski. Usuwać możesz w panelu, np. wszystkich, którzy nie mają żadnych postów itp.

kiss-me.info.pl  Google chroni Twoją witrynę przed obniżaniem jej pozycji w rankingu i usunięciem jej z indeksu w wyniku działania innych webmasterów :] / Tomasz Rachwał

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Problem jest następujący:

jacyś smieszni pozycjonerzy (boty wylączyłem ile mogłem) spamują mi cały czas forum oparte na phpbb3 [...]

Wybacz, ale pytałeś w pierwszym poście o phpBB3 i dostałeś trzy niemal identyczne podpowiedzi, jak rozwiązać problem, więc...

a jak to zrobić w przypadku forum phpbb3?

...po co to pytanie?

Tanie strony internetowe Inowrocław - zapraszam!

Spersonalizowane gadżety reklamowe Inowrocław.

Najlepsza hurtownia stali Inowrocław - przedstawiciel handlowy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nie widzę opcji postawienia dodatkowego pytania przy rejestracji.

snap1dssds34.jpg

zabezpieczenie tekstowe jest dobre ale na chwilę. Po jakims czasie znowu dostaniesz spama

w tym skrypcie istnieje możliwość zablokowania XR na dobrze i na zawsze (oczywiście no podam publicznie jak to zrobić). Nie obejmuje to sytuacji kiedy konto zostanie założone ręcznie i zostanie włączone automatyczne prostowanie.

Edytowane przez MaxPan
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Najprościej zmień zmienną rejestracji jak a tak:

W pliku includes/functions.php odnajdujesz:

'U_REGISTER' => append_sid("{$phpbb_root_path}ucp.$phpEx", 'mode=register'),

i zamieniasz standardowe register na jakąś inną nazwę

W pliku ucp.php znajdujesz

case 'register':

i podmieniasz register na swoją nazwę. Testowałem na 3.0.5 więc nie wiem czy na nowszym będzie działać. Oczywiście przed robisz sobie kopię plików dla bezpieczeństwa.

Programista aplikacji webowych i pozycjoner w Edukey - Szkolenia komputerowe | programowanie w VBA

Polecam dobry i tani hosting w firmie masternet

logo-edukey-twojaeuropa.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności