Skocz do zawartości

Reklama banku na stronie, czy warto?

krzysiek23b
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ciągle się motam z reklamami i nie wiem na jaką zdecydować się na stałe, wiem że kokosów nie zbije, ale jednak parę zł mogłoby wpaść. Co sądzicie na reklamę banku i jakiegoś darmowego konta jak mbank? Teoretycznie każdy wczesniej czy później będzie musiał założyć konto i teoretycznie może dotyczyć wielu osób. Jeżeli rocznie na 150 tys użytkowników, zdecydowało się dwóch klientów to prowizja była by większa niż ta z klikania w baner nokautu(przynajmniej u mnie ;)). Ma ktoś doświadczenie w reklamy kont bankowych na stronach nie powiązanych tematycznie?

Dokładnie! Kukis ma rację, podporządkuj sobie reklamę pod tematykę swojej strony. Najlepiej skorzystać z jakiś sieci affiliacyjnych typu netsales oferują wiele programów do promowania za które nam płacą, a ich tematyk jest wiele także można znaleźć coś pasującego do swojej strony

A jaka tematyka tej strony? Żeby ze 150 tys. nie było 150 PLN na domenę i hosting? Może masz reklamy źle rozmieszczone?

Jeżeli to strona rozrywkowa to nie baw się w reklamę kontekstową tylko wejdź w reklamy CPM (czyli cpmprofit i ecpm.pl ewentualnie binlayer). A reklam finansowych nie polecam, kiedyś testowo umieściłem na stronie z rozrywką reklamę banku i ze 100 tys wyświetleń nie było żadnego leada (klikalność na poziomie 0,03%)

Tematyka to sport, a ciekawych PP z tej branży mało, a i ludzie bardziej zainteresowany informacją na stronie niż kupnem artykułu sportowego, trzymam baner nokautu bardzo kontekstowy półtora roku i jeszcze 1 zł zostało mi do uzbierania 100 zł :) i więcej z tego szajsu nie będę korzystał, to już wole jakąs reklamę banku wstawić to może z jedna osoba na rok zakupi konto, wstawiłem też cpm profit w stopkę( w nagłówku nie wstawie ze względu na słabe reklamy) i już widzę że trzy razy lepiej wyjdę niż na tym nokaucie.

• 2 tygodnie później...

@Krzysiek - Myślałeś od Adsense ? Jeżeli masz 150 tys użytkowników to konwersja na poziomie 1% dała by ci 1500 kliknięć. Nie wiem jakie są stawki w branży sportowej ale przy złotówce za klik to jest 1500zł/rok. No i konwersja zawsze może być większa.

Alternatywnie może program partnerski z odżywkami dla sportowców ? Baner z banku na takiej stronie bym sobie darował - kto wchodzi do sklepu sportowego założyć konto ? ;-)

Pozdrawiam

Edytowane przez malec