Skocz do zawartości

Wordpress - zmiana języka w panelu

Rzezniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeniesieniu Wordpressa na inną domenę zniknął w panelu Admina język polski i został sam angielski. Wszystkie pliki takie same jak ze starej domeny. Wersja 3.3.

Sprawdziłem w wp-config mam ustawione na polski.

Jak zmienić język w panelu na polski? Miał ktoś podobny przypadek?

Siedzę i kombinuję o co chodzi.

3.3 nie ma jeszcze oficjalnego spolszczenia! musiałeś w miedzyczasie zaktualizować z 3.2 i stąd brak pl. Ale.. jest nieoficjalne tłumaczenie - wrzuć i się ciesz - tu masz link: https://dev.wpzlecenia.pl/2011/12/gdzie-jes...press-3-3-tutaj

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Znalazłem tą stronkę w poszukiwaniu przyczyny. Zastosowałem się i nic z tego nie wyszło.

Podejrzewam, że to może być to bo przeszukałem już wiele źródeł. Dam radę po angielsku, ale zawsze wolę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik. W sobotę spróbuję na drugim hostingu z przeniesieniem bazy na inną domeną i zobaczę czy taki sam błąd będzie.

:)

Zastosowałem się i nic z tego nie wyszło.

bo to może być tak: tam w instrukcji stoi coby najpierw wgrać pliki językowe, potem aktualizować wp. u Ciebie jest odwrotnie: podejrzewam, że trzeba gdzieś zmienić odwołania, wskazać jaką wersję językową wp ma używać. nigdy nie szukałem gdzie, ale napisz do Konrada, on mocno siedzi w wp, to sie wydaje do zrobienia spod palca.. .

Zauważyłem, że na innym hoście działa a na Hekko nie działa.

jeśli kolejność była : spolszczenie a potem 3.3 to mnie to zadziwia..

raczej spodziewałbym się, że jak tu i szukać trzeba ustawienia wyboru jezyka dla panelu

w wp-config masz zdefiniowany języka jako pl_PL ?

Tak. Mam zdefiniowany język w wp-config. I sprawa jednak nie dotyczy jednego hosta ale wszystkich. Przy aktualizacji do 3.3 jest język polski. Przy instalacji nowego WP jest angielski.

mi działa. zaktualizowałem jeden z 3.2 i postawiłem nowy 3.3 dodając język polski. oba chodzą poprawnie.

ale przez chwilę myślałem, że jest problem: w wersji 3.3 nie ma katalogu wp-content/languages pod pliki językowe, więc go dodałem. tylko zamiast languages nazwałem go language. no to nie chodziło. stawiam, że u Ciebie też może być jakiś błąd - nazwa katalogu, wpis definicji języka pl - myślnik a nie podkreślnik, brak średnika, nie tu wgrany plik itp. pozdrawiam

Daj mi dostęp do WP to w ramach projektu wordpress101.edu.pl ci to naprawię w zamian za wypełnienie ankiety :)

https://ankieta.tylemarek.com//index.php?si...712〈=pl

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Daj mi dostęp do WP to w ramach projektu wordpress101.edu.pl ci to naprawię w zamian za wypełnienie ankiety

Ankietę wypełniłem, ale tych loginów za dużo bym musiał podawać.

Aż tak bardzo mi to nie przeszkadza. Pewnie jak nie kolejna aktualizacja to coś tam doczytam o podobnym problemie. Ale dzięki za inicjatywę.

:D

wtyczka q-translate sprawia często takie fiki miki ...

Raczej ograniczam do niezbędnego minimum wtyczki. Max 7-8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności