Skocz do zawartości

Seopilot.pl

SeoPilot.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No właśnie, tylko że w takim przypadku.. np. moja księgowa, po konsultacji z kilkoma innymi księgowymi, twierdzi.. że w sytuacji kiedy zarabiam dosyć sporą kwotę regularnie, a tytuł w dokumentach rozliczeniowych brzmi "usługi reklamowe", to muszę założyć działalność.

Mówi również, że nie byłoby problemu, jakby napisane było "dzierżawa miejsca reklamowego" lub "wynajem miejsca reklamowego". W taki sposób współpracuje z adtaily i tutaj nie ma problemu, jednak usługi reklamowe dla niej oznaczają już coś więcej niż sam wynajem miejsca pod reklamę i twierdzi ze US może się przyczepic.

@strus,

Skoro zarabiasz "dosyć sporą kwotę" prosimy o kontakt na finanse@seopilot.pl, postaramy się pomóc w tej kwesti.

Jak do tej pory jestem bardzo niezadowolony z wyników działania systemu. Oto pelna lista linków jakie otrzymałem dla frazy z budżetem 200 zł :

6 linków w obrębie jednej domeny (podstrony ) za 200 zł miesięcznie - uważam że jest to jakiś żart - jeśli system ma działać w ten sposób to wątpie że pozycjonerzy będą kupowali od was linki.

W tej cenie od chociażby textlinkbrokers czy innych firm w Usa jestem w stanie mieć 15-30 linków z głównych stron serwisów

No widzisz, ja z ciekawosci az u siebie sprawdzilem, dla frazy na która mam ustawiony budzet 20 zl (od 2 miesiecy). Fraza cały czas byla w okolicach top10, aktualnie 12 miejsce.. i powiem szczerze, ilosc linkow za kwote 20 zl mnie zaskoczyła:

266

Lamelowe wymienniki ciepła

multiscreen zapewnia najlepsze transmisje online

266 linków z unikalnych domen? Sprawdz BL prowadzące do tych linków. I za to 20 zł co zrobiłeś? Wbiłeś frazę do top 10 bez żadnego innego linkowania? Jaka trudność frazy? I najważniejsze. Co dalej? Ile musisz dać, żeby iść wyżej? Ile, żeby osiągnąć top 3? Czy wszystko będziesz robił na czuja licząc, że jeden algorytm przechytrzy inny dużo bardziej rozbudowany algorytm?

@it_management, czy ja wiem czy to do końca taki żart? Skoro płacą dużo, to jeszcze więcej muszą ściągnąć. Finansów nie oszukasz.

@vortex nikomu nie płacą za 6 linków na podstronach w serwisie 200zł, na pewno jest jakiś błąd w algorytmie przydzielania tych linków dla stron w top10 skoro jednej osobie za 20zł dało 266 linków, a drugiej za 200zł dało 6 linków ...

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

@Psik, a czy ja gdzieś napisałem, że płacą za te 6 podstron? To idzie do wspólnej kieszeni, ale z tej kieszeni płacą wszystkim wydawcom i to bez względu ile zarabiają na ich stronach. Jeśli nie mają wpływów równoważących wydatki, a nie chcą dokładać do systemu, to muszą postarać się o większe wpływy. Tego nikt nie przeskoczy.

@pyzdera,

Bonus za PR można wypłacić po 3 miesiącach pozostawania serwisu w naszym Systemie, licząc od dnia w którym przeszedł on w status "OK". Serwisy, które przeszły w status OK przed 01.02.2012, okres 3 miesięczny jest liczony od 01.02.2012, tj. kiedy System zaczął pracę w pełnym trybie.

@it_management - chyba jesteś "zapięty" na seopilota. Takie mam wrażenie. Testuję właśnie ten system i jedno w czym się z Tobą mogę zgodzić to umieszczane linki na jednym serwisie. Ja tylko usunąłem - później dodało już w miarę różnorodnie.

A skuteczność ? Jak poszukasz to znajdziesz monitoring z mojego testu. Zdziwisz się jak jutro opublikuję kolejny.

Całe 2 stówy wydałeś na frazę - normalnie szok.

Wojtecki - nie chodziło o zmianę pozycji tej fraz. Klient jest jednym z topowych jeśli chodzi o pozycje i o ruch ale o mechanizmy przydziału linku,które są po prostu niedopracowane.

Zwracam na to uwagę,że algorytm przydziału jaki stosuje seopilot nie działa poprawnie dla stron będących od początku w topie.

Łącznie dla tego klienta ustawiony był budżet ok 1000 zł - dla pozostałych 5 fraz sytuacja była identyczna. Ilość przydzielanych linków - mizerna.

Co do tego że po wejściu do top10 linki nie są już przydzielane to prawda.

Mam 2 frazy poniżej top 10 (top 3 i top 8) i zauważyłem że przy budżecie po 50zł na frazę 0 nowych linków. A 3 frazę mam pewnie nawet nie w top50 i w ciągu 24h jest ~20 linków

banner.gif

Seopilot czy to prawda ze wasz system z pkt widzenia pozycjonera nie dziala skutecznie dla fraz ktore w momencia kupienia linkow sa juz w top10 ?

Już odpowiadaliśmy Tobie na to pytanie na tym forum, post numer: 833

Za 200 zl otrzymalem 6 linkow z podstron - inny projekt z mniejszym budzetem za 20 zl mial tych linkow duzo wiecej.

To co tyczy się tego przypadku, prosimy podać numer id projektu, słowo kluczowe i zwrócenie się z tym pytaniem do Działu Pomocy. Jeśli chodzi o inne projekty to tej informacji nie możemy przedstawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności