Skocz do zawartości

DonLinkage - najnowszy automat do pozycjonowania

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie czepiam się na siłę... i dalszych kilka zdań sobie podaruję ;)

Ale fajnie jakby była możliwość wstrzymania sprawdzania pozycji dla konkretnych domen, bo obecnie nie ma możliwości i trzeba kasować wszytko

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moduł monitoringu ma dość niski priorytet jeśli chodzi o tego typu dodatkowe funkcje. Jeśli tylko czas poozwoli i nie będzie nic innego do zrobienia, nie ma problemu.

Co do aktualizacji: już na poniedziałek, wtorek powinno być wszystko gotowe - nie wyobrażam sobie, żeby już w następnym tygodniu nie zdążyć z aktualizacją. Głównie będzie to obsługa drupal + rzeczy o których pisaliśmy w tym temacie.

Następnie będę chciał też wprowadzć full atuomatyczną aktualizację + całkiem nowy harmonogram.

Pójdzie też całkiem do przebudowy moduł katalogów. Będzie można wprowadzać takie same adresy do różnych baz prywatnych (będzie do wyboru opcja "omijaj te, które już istnieją") + możliwość wybierania do harmonogramu różnych baz prywatnych w obrębie jednego skryptu. Czyli np. projekt1 będzie mógł być jednocześnie dodawany do prywatnych wordpress 1 i do prywatnych wordpress 2. Tym samym zniknie z projektów (wprowadzanie, edycja) ostatnia zakładka baz prywatnych. Pociąga to dalsze skutki i konieczność przebudowania np. modułu "grup projektów".

Jest co robić :)

PS. Oczywiście aktualizacje są darmowe, a raczej opłacone już przy zakupie.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

Ok, dopisałem to do listy do zrobienia. A nie miałem tego zapisanego :)

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

No, została mi tylko do przygotowania paczka aktualizacyjna, u mnie już wszystko śmiga. Także dziś można się spodziewać aktualizacji do wersji 4.1.1:

[x] naprawienie dodawania do phpld

[x] rejestracja i dodawanie wpisów do drupal

[x] rejestracja i dodawanie wpisó do articlems

[x] dodanie możliwości usuwania pobranych maili ze skrzynki

[x] usprawnienie sposobu rejestracji (do pobierania maili nie jest już wymagane włączenie rejestracji do wordpress)

[x] jednoczesna rejestracja i odbieranie maili rejestracyjnych

[x] poprawione informacje o stanie rejestracji

[x] poprawka wordpress zwiększająca skutecznośc dodań

[x] do generatora tekstów dodana informacja o ew. problemie z proxy

[x] przycisk wstawiania linków w projektach

[x] poprawiony detektor i harvester

[x] ilości katalogów - naprawienie zliczania z uwzględnieniem czarnej listy

[x] poprawienie prędkości dla wordpress priv (przy ponawianiu brało prędkość wordpress publicznych)

[x] aktywne linki do katalogów w module "katalogi"

[x] Potwierdzenie wyczyszczenia z harvestera

[x] czarna lista - pomijanie adresów przeznaczonych do rejestracji

Nie zdążyłem tego zrobić, będzie już na następny raz.

PS. Właśnie wysyłam informacje o aktualizacji. WAŻNE, żeby przeczytać mail, bo bez tego DonLinkage możę się zablokować. Chodzi o wersję loadera i sposób transferu plików.

PS2. Aktualizacja poszła. Odetchnąłem :)

PS3. Aktualizacja ta nie będzie widoczna dla osób mających starszą wersję niż 4.1.0 - najpierw trzeba zrobić aktualizację do 4.1.0. A od następnej wersji będzie już full automat aktualizujący skrypt :)

PS4. Gdyby ktoś nie dostał maila (kilka odbiło jak zwykle) to proszę się zgłosić jakoś np. przez forum.

upbase.php służy do aktualizowania baz katalogów.

Po wylogowaniu się i zalogowaniu powinieneś otrzymać w panelu info o aktualizacji z linkiem do paczki. Ściągasz go, wypakowujesz na serwer (podmienisz pliki), wywołujesz update.php (jest w tej paczce) i gotowe.

O KURKA: zapomniałem napisać, że trzeba wywołać update.php. Znowu będę zalany emailami :D

A od następnej wersji będzie już full automat aktualizujący skrypt

Szkoda - wolę ręcznie nadpisywać pliki, bo niektóre zmieniłem na swoje potrzeby - np. synonimy.

Po przeczytaniu maila już widzę, że automatyczne updaty są lepsze, najwyżej nadpiszę sobie pliczek,

poza tym dzięki wielkie za aktualkę :)

upbase.php służy do aktualizowania baz katalogów.

Po wylogowaniu się i zalogowaniu powinieneś otrzymać w panelu info o aktualizacji z linkiem do paczki. Ściągasz go, wypakowujesz na serwer (podmienisz pliki), wywołujesz update.php (jest w tej paczce) i gotowe.

O KURKA: zapomniałem napisać, że trzeba wywołać update.php. Znowu będę zalany emailami :D

eee tam wiele osób już przyzwyczaiło się żeby szukać update.php :)

PS. u mnie przy próbie pobrania ze Źródło 1 pokazuje nic tam nie ma ;) Z drugiego elegancko się pobiera.

Będzie też opcja ręcznego aktualizowania - link do paczki i już :)

A nie ma :) Będzie nowy harmonogram i tam będzie można to łatwo zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności