Sanchez Spinoza Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dobrze, że nas informujesz na bieżąco, dzięki temu wiemy, że już tuż tuż Każdego dnia otwieram szampana z tej okazji i wypijam do dna. Nie śpiesz się więc z premierą Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Zawsze do usług To fakt, do wydania tej wersji jest już bliżej (na przykład od wczoraj o jeden dzień). MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchez Spinoza Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 dobrze, że nie zapowiedziałeś premiery na 30 lutego bo byśmy mogli czekać i czekać i czekać, a tak przynajmniej mamy pewność Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Ok, przetestowałem już jak mogłem i w mojej ocenie śmiga tak, że można to oddać do publiki Teraz przygotowuję wersję instalacyjną i finito - choć to będzie dopiero początek Nie zdążyłem przygotować baz, ale może na szybko przynajmniej po kilka adresów dorzucę. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchez Spinoza Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 A jak będzie wyglądał update? Trzeba będzie na nowo pliki wrzucać czy jakoś stary donek pociągnie pliki? Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Teraz przygotowuję wersję instalacyjną A to przed majem nadejdzie w końcu to oczekiwane DZIŚ? Jakoś mi się to w głowie nie mieści, że to już w maju "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Nie będzie możliwości aktualizacji, tylko czysta instalacja w katalogu głównym domeny/subdomeny. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Pracuję jeszcze nad instalatorem, wrzucam tu przygotowany opis, pewnie o wielu rzeczach zapomniałem napisać: Krótki OPIS DonLinkage v6: 1. Projekty: - grupy projektów - tworzenie, edycja projektów - możliwość wyboru dowolnej ilości skryptów baz publicznych i prywatnych do harmonogramu (z poziomu edycji projektów) - możliwość zatrzymania/wznowienia realizacji projektu/grupy projektu w każdym momencie - eksport danych (np. założonych kont, suckcesów, błędów) - prosty "kreator" projektów - wyświetlają się tylko te pola, które należy koniecznie wypełnić - opcja zatrzymania realizacji projektów na określony czas po osiągnięciu określonej ilości wpisów - możliwość włączenia/wyłączenia proxy na poziomie projektu - możliwość włączenia/wyłączenia korzystania z OCR na poziomie projektu - projekty wykonywane są równolegle Do zrobienia na najbliższy czas (nie zdążyłem wprowadzić): - podpięcie pod pola projektów możliwości generowania treści (np. z synonim.i4a.pl lub z wbudowanego generatora) - łatwe linkowanie dodatkowych adresów, anchorów - określenie procentowego udziału takich linków - możliwość ustawienia linkowania z generycznych anchorów, anchory jako urle - możliwość wstawiania określonej ilości dodatkowych linków do zaufanych witryn typu wikipedia - ponawanie dodawania do nieudanych (tu jeszcze zastanawiam się nad tą opcją czy nie zostanie wprowadzona ta opcja tylko dla prywatnych baz) 2. Bazy adresów: - podział na skrypty (+ grupy skryptów) - Bazy główne - Bazy prywatne (możliwość tworzenia wielu baz dla każdego ze skryptów) - Harwester adresów (możliwość dodawania footprintów + opcjonalnie keywordów, dostępne statystyki dla poszczególnych footprintów) - Detektor (znalezione adresy trafiają do detektora, po detekcji adres jest usuwany lub zapisywany w bazie) - Czarna lista (na razie tylko ręczne przenoszenie, do zrobienia automatyczne przesuwanie na czarną listę po ustalonych parametrach) Do zrobienia na najbliższy czas (nie zdążyłem wprowadzić): - możliwość tworzenia własnych grup skryptów 3. Baza skryptów: - możliwość zainstalowania/odinstalowania każdego ze skryptów - możliwość tworzenia własnych silników wykonujących najróżniejsze czynności - każdy silnik podzielony jest na 5 sekcji: dane instalacyjne, dane dla detektora skryptów, krok rejestracji kont, krok odbierania emaili, krok wysyłania wpisu - nowe silniki będą otrzymywali najpierw użytkownicy Premium, a po 40 dniach pozostali użytkownicy (opcja będzie aktywna po ustabilizowaniu v6) Do zrobienia na najbliższy czas (nie zdążyłem wprowadzić): - dokumentacja tworzenia własnych skryptów - stworzenie prostego środowiska testowego dla skryptów - stworzenie większej ilości silników/skryptów - obsługa Nocaptcha Recaptcha i kilku innych popularniejszych zabezpieczeń captcha - autmoatyczny dobór długości wprowadzanych danych (gdy w silniku takie informacje będą zdefiniowane) 4. Proxy: - lista proxy - dodawanie proxy - api proxy - php proxy - testowanie proxy - konfiguracja (m.in. włączanie/wyłączanie dla poszczególnych narzędzi) Do zrobienia na najbliższy czas (nie zdążyłem wprowadzić): - automatyczny scraper proxy ze wskazanych źródeł 5. Moduły: - monitoring pozycji (moim zdaniem wyszło dość zgrabnie, wyeliminowane zostały problemy znane z poprzedniego monitoringu) Do zrobienia na najbliższy czas (nie zdążyłem wprowadzić): - moduł generatora i synonimizera tekstów - rozbudowania monitoringu pozycji o możliwość tworzenia użytkowników (będzie dodatkowy skrypt, który będzie można zainstalować na dowolnym serwerze i dane dla użytkownika będą ściągane przez api, dodatkowo będzie można dla każdej frazy i pozycji ustalić dzienną kwotę). 6. Captcha: - można podpiąć: OCRdl, Captcha Sniper oraz wszystko co na API antigate - możliwość zdefiniowania wielu API antigate - możliwość zdefiniowania kolejności wysyłania captcha (DonLinkage przy błędnie odczytanej captcha może 3 razy podejmować próbę) 7. Crony: - wystarczy ustawić jedno zadanie cron na serwerze - konfigurator zadań: każde zadanie można włączyć/wyłączyć z panelu, można określić odstęp w minutach dla każdego zadania, można ustawić parametr (np. prędkość) 8. Premium (do zrobienia): - na początek obsługa 2 skryptów (katalogów) - zawsze będzie minimum 100 miejscówek, obecnie jest ponad 180 (w v5, zostaną dość szybko przeniesione) - z czasem będą też dochodziły nowe skrypty (nie katalogi ani precle) - codzienne pobieranie baz z freshcraper.i4a.pl - użytkownicy premium otrzymają od razu każdy nowy silnik, natomiast użytkownicy bez premium otrzymają nowe skrypty dopiero po 40 dniach (opcja będzie aktywna po ustabilizowaniu v6) - pakiet synonim.i4a.pl (jeszcze nie ma decyzji o ilości punktów) 9. Indeksowanie: - tu w zasadzie wszystko mam przygotowane oprócz samego crona realizującego wysyłkę linków do indeksatorów, więc to jest do zrobienia - obsługa każdego indeksera, który działa na API instantlink (czyli między innymi indeksowanie.i4a.pl) MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchez Spinoza Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 super! A mógłbyś to jeszcze przygotować w wersji niemieckiej i francuskiej? Kolegom bym wysłał Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 A jak jest "dziś" po francusku? MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 never ever:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielBurchardt Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Mam ważne pytanie odnośnie łamania recaptchy: używasz wersji RC dla osób bez js (obrazek w iframe itd) ? https://kokohash.com/profil/medumistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okazwłoka Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Tak. MÓJ EBOOK O SEO topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 A ja mam bardziej przyziemne pytanie, jaka będzie cena tego cuda? Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielBurchardt Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 W takim razie polecam rozwinąć skrypt w tym kierunku. Trudność obrazków podczas obsługi RC w taki sposób jest dramatyczna i prawie nie do przejścia. Robiąc test rozwiązywania RC w taki sposób byłem w stanie rozpoznać 1 obrazek na 50, nie mówiąc o tym jak przejdą to manualne systemy... https://kokohash.com/profil/medumistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.