Skocz do zawartości

Hostingi SEO

gilo2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pozwolę sobie zadać pytanie, bo nigdzie satysfakcjonującej odpowiedzi nie udało mi się znaleźć. Rozchodzi się o Hostingi SEO. Oferują one wiele adresów IP, ale wszystkie domeny które tam podepnę będą widniały pod jednym DNSem, tak?

nameservers: ns2.seo-linuxpl.com; ns1.seo-linuxpl.com.

czyli google widzi że wszystko pochodzi z tego samego miejsca mimo, że domeny mają przydzielone inne adresy IP. Czy dobrze rozumuję?

• 4 tygodnie później...

grzebiesz w ustawieniach domeny - rekord A i dajesz adres docelowego hostingu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Jako że troszkę wyżej wypowiedział się autor pewnego bloga pozwolę sobie wrzucić link do niego, właśnie odnośnie hostingów :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Warto inwestować w tego typu hostingi. Ostatnio wycięło mi wszystkie strony postawione na jednym IP. Możliwe, że to przez kolejny pad serwera iswift. Niebawem przenoszę się do Neteasy, mają dobre opinie :)

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

To gratuluję wyboru neteasy :D

Dla stronek nic prezentujących pewnie jest ok, ale jak postawisz coś lepszego to szybko Ci wyłączą. Choć mi potrafili wyłączyć średniej jakości stronkę ale generująca spory ruch. Tam żadna strona z ruchem nie ma racji bytu.

A już mnie rozbawili jak mi wyłączyli zwykłego, prywatnego bloga na WP. Po prostu żenada. I usłyszałem, że strona generuje ruch taki jak 500 innych. Rozbawiłem się niemiłosiernie.

Mam hosting właśnie w neteasy,

- domeny .pl ukryty whois,

- różne adresy IP,

- każda domena ma inny ID /xip.pl/

- te same dns,

Czy mógłby ktoś wyjaśnić jak ukryć dns za pomocą rekordu A? Czy mogę to zrobić korzystając tylko z hostingu seo na neteasy?

Z góry dziękuję za pomoc.

DNSow nei da sie ukryć

wskazujes zna dmoenie jedne DNSy providera: np ns1.home.pl i ns2.home.pl a w HOME w rekordzie A wskazujes ziP nie serwera HOME tylko serwera docelowego np hekkko...

Tyle w telegraficznym skrócie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

To gratuluję wyboru neteasy :)

Dla stronek nic prezentujących pewnie jest ok, ale jak postawisz coś lepszego to szybko Ci wyłączą. Choć mi potrafili wyłączyć średniej jakości stronkę ale generująca spory ruch. Tam żadna strona z ruchem nie ma racji bytu.

A już mnie rozbawili jak mi wyłączyli zwykłego, prywatnego bloga na WP. Po prostu żenada. I usłyszałem, że strona generuje ruch taki jak 500 innych. Rozbawiłem się niemiłosiernie.

Żenada to twoje argumenty ;-).. mam na koncie seo w neteasy wordpressa z dobrym cache, który miał wczoraj według google analytics 7500 wizyt i 15 tysięcy odsłon (sluze potw. na priv).. troche mniejszego mam z kolei na tak jechanym tutaj iswifcie i tez normalnie dziala i nikt sie na obciazenie nie skarzy.

seowac "trza umic", a nie stawiać wszystko jak leci a potem plakac na forach :-).

pozdrowienia.

googlerulz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności