Skocz do zawartości

Pytanie o zaplecze i strony pozycjonowane

Leszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz wypowiedz Remissa - wypunktowal Twoja wypowiedz. Piszesz, ze sie ze mna nie zgadzasz, ze katalogi i precle nic nie daja, a 2 zdania pozniej piszesz, ze katalogi i precle nic nie daja...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Być może źle się wyraziłem a TY nie zrozumiałeś ale to nie oznacza od razu pisania jak to Ci się bardzo śmiać chciało bi mi się śmiać chce jak czytam że katalogowanie i preclowanie "mało co daje" bo to jest nieprawda. Wiele jeszcze można tymi metodami zrobić. Pisząc "same katalogowanie i preclowanie nic nie daje" miałem na myśli, że przy trudniejszych frazach już te metody nie odniosą tak dużego skutku jakby pewnie wielu chciało uzyskać. Ważne w tym zdaniu było słowo "same", które Ty pominąłeś a ono było najważniejsze.

Ale fakt może lepiej się śmiać niż rozumieć.

Nie bede z Toba dyskutowal, bo raz piszesz jedno, a raz cos innego. Ja wyrazilem swoj poglad na temat samego dodania strony do wszystkich katalogow i precli. Jasno to wynika z wszystkich moich postow w tym temacie. Inaczej sie nie da efektywnosci ocenic niz rozpatrujac to tylko do dodania do katalogow i precli, a nie jakis roznych sposobow linkowania. Ja nie pominalem slowa 'samo', bo caly czas tylko i wylacznie o tym pisze, a Ty cos krecisz i w jednym poscie piszesz dwie zupelnie sprzeczne opinie, przez co sa one dla mnie i jak widac dla innych smieszne.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tak obserwuje czasami na tym forum takich pozycjonerów jak TY, którzy myślą ze jak piszą posty od 4 lat to już są najmądrzejsi.

W mojej wypowiedzi nie ma żadnego kręcenia:

dodanie strony do...... katalogow i precli malo co daje

i moja odpowiedź była prosta:

"I tutaj się nie mogę z Tobą zgodzić... " - co odnosiło się do zwrotu "mało co daje".

Ale dodałem również:

"Jednak faktem jest, że teraz same katalogowanie i preclowanie ..." z naciskiem na słowo "same" co było rozwinięciem, że katalogowanie i preclowanie samo w sobie nie da rezultatów przy trudniejszych frazach.

Ale Ty już przecież jesteś taki mądraliński, że nawet jakbym ci rozłożył te zdania na części pierwsze to i tak być dalej swoje.

I tutaj się nie mogę z Tobą zgodzić. Ostatnio katalogowałem pewną stronę i samym katalogowaniem wskoczyłem do TOP10 na mniej trudne frazy.

Jednak faktem jest, że teraz same katalogowanie i preclowanie nic nie daje. Konkurencja jest na każdą frazę duża lub nawet ogromna a miejsc wciąż na pierwszej stronie jest 10.

Wskoczyć nie sztuka, sztuka się tam przez lata utrzymać. Bez zaplecza od średnich fraz w górę tylko cudem.

Odchodzicie od tematu...

Warto skorzystać z obu rozwiązań, nie ma złotego środka jak jeden z poprzedników pisał.

Twórz zaplecze, to zawsze daje efekty (pamiętaj że najlepsze zaplecze bez linków nie jest żadnym zapleczem).

teksty w preclach i katalogach - jeśli zaplecze prezentuje jakas wartość, xr i sb TAK - ale później, niech to trochę pożyje.

wpisy w preclach i katalog - dopalić swlem - żeby wb/pić w indeks i pokazać botom że taki link istnieje

Dobrze już co nieco wiem.

Teraz tak - wiadomo, że jak zrobię sobie 10 zapleczówek, to każda nie będzie przecież na ten sam temat. Jeśli mam pozycjonować sobie frazę "stołki" powiedzmy to w jakiej tematyce radzicie się trzymać - tak z doświadczenia?

Może postawić WP o wnętrzach, następnego o poradach wnętrzarskich, kolejnego o kolorach i farbach, jakiś blog firmowy, ... pomysły się szybko kończą...

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

A dlaczegóż by nie robić 10 zapleczówek na ten sam temat?

Pierwsze 10 zrób dokładnie na temat, kolejne 10 około tematu (to oczywiście luźna propozycja :( ).

@ wnętrzach, następnego o poradach wnętrzarskich, kolejnego o kolorach i farbach, jakiś blog firmowy, ...

Tok rozumowania jak najbardziej prawidłowy :)

@ pomysły się szybko kończą...

To tylko kwestia pomysłowości (miniportal tematyczny, blog firmowy, strona firmowa, blog z poradami, tematyczna galeria zdjęć, branżowy katalog firm, branżowa tablica ogłoszeń, strona wizytówka firmy, strona "wizytówka" produktu itd).

Pozdrawiam,

Mariusz

Wskoczyć nie sztuka, sztuka się tam przez lata utrzymać. Bez zaplecza od średnich fraz w górę tylko cudem.

Zgadzam się z Tobą ale specjalnie sprawdziłem te frazy dzisiaj i mimo, że katalogowałem je jakieś 4-5 miesięcy temu z 4 aż 3 są w TOP10 cały czas więc dlatego nie mogę zgodzić się z opinia @Carnagge. Sprawdzałem tez przyrost linków na domenę i nie widzę innych ruchów właściciela od tamtego momentu. Oczywiście zdaję sobie sprawę że takich fraz jest coraz mniej, bo coraz większa jest konkurencja ale wciąż nie można przekreślać rezultatów katalogowania i preclowania.

I to tyle w temacie.

Wartość wpisów w ogólnie dostępnych preclach jak i katalogach jest w tej chwili naprawdę mizerna.

Pozdrawiam,

Mariusz

W większości to wina wymogu oryginalności i lenistwa, szkoda czasu i kasy na dodanie 500 dobrych unikalnych wpisów, za dużo ceregieli w porównaniu z mocą jaką dają katalogi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności