Skocz do zawartości

Blokada naszych pieniędzy z OFE by ratować ZUS

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Rzadko wyciągam tu takie informacje, ale... https://biznes.onet.pl/fedak-ograniczenie-p...09,1,news-detal

Ja doskonale sobie zdaję sprawę, że z emerytury będą grosze jeżeli nie zacznę już teraz odkładać na własny rachunek... Ale to co wymyślił teraz rząd RP to mi się osobiście nie mieści w głowie a przecież teraz pracuje na emerytów wyż demograficzny... WTF ?! Jak nisko trzeba upaść, by posunąć się do takich kroków ?

Jak dla mnie to też jakaś paranoja. Dziwi mnie tylko jedno - jak chcą zmienić przywileje policjantom, górnikom itp. to zawsze zastrzegają że zmiany obejmą dopiero tych co przyjdą do pracy a ci którzy pracują będą mieli wszystko bez zmian. A czy skoro ja zdecydowałem się na pracę w Polsce i płacenie tutaj podatków i też już jestem nazwijmy to w systemie emerytalnym, to wszystkie zmiany emerytalne typu wydłużenie wieku emerytalnego, cudowanie z ofe powinny chyba też dotyczyć tylko tych osób które dopiero na rynek pracy wchodzą?

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

ZUS i tak padnie, kwestia kilku, może kilkunastu lat. Jakiekolwiek próby podniesienia tego ustrojstwa są bezsensowne. Jak już ma długi... Jedyny plus to możliwość odliczenia sobie części składek od podatku.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

ZUS broni się jak może przed wypłatami emerytur. Trzeba się o swoje rządzić. A październikowe wypłaty były już z kredytu.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

• 4 tygodnie później...

Witam mam takie pytanie, otóż od czerwca prowadzę działalność gospodarczą - w czerwcu zapisałem się też do OFE poprzez moje konto w mBanku. Mam tam podgląd na zgromadzone środki w OFE i daty wpłynięcia składek. Do tej pory wpłynęły tylko 3 składki mimo, że do ZUSu zrobiłem już w sumie 6 przelewów.

Ostatnia operacja miała miejsce 10.10 i jest to składka za sierpień. Pozostałych brak. Mam się martwić, że coś nie tak z moimi pieniądzmi czy może wpłaty są nieregularne ?

Zawsze pewne analizy sportowe. O tym czym są pożyczki społecznościowe i czy warto z nich korzystać.

Na ZUS nie ma co liczyć - lepiej samodzielnie odkładać.

Pewno ze lepiej tylko po co w takim razie co miesiąc wyrzucać w błoto 1000zł kiedy samemu je odkładając można by w ciągu 40 lat odkładania dojść do miliona przy bezpiecznym inwestowaniu ? :P

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności