Skocz do zawartości

Inflacja czy deflacja w SWL?

throw.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie jest Wasze wrażenie? Teoretycznie, w związku z ostatnimi wydarzeniami ludzie powinni masowo uciekać z SWLi i przerzucić się na tak zwane linkowanie naturalne tj. dzwonić do znajomych i prosić o linki na prywatnych blogach :shout:

Może to mylne wrażeni, ale wydaje mi się jakby pobrań na ilość punktów było mniej, jednak ... statystyki E-Weblink i Gotlink wskazują na obniżenie się współczynnika progowego. Liczba linków w obu systemach też jakby spadała. Co o tym myślicie?

Kolego, skoro temat głupi to dlaczego zabierasz głos?

Stała postępująca inflacja w tych systemach to naturalne zjawisko. To oczywiste, że zmiana algorytmu nie może mieć bezpośredniego wpływu na inflację/deflację w tych systemach. Niemniej, w związku z ostatnimi zmianami - zmieniło się też zachowanie pewnej grupy użytkowników. Czyli, pośrednio zmiana algorytmu ma wpływ na cały system, a nośnikiem tych zmian są użytkownicy. Niektórzy zapewne uznali, że warto dokupić 5 milionów punktów, inni być może postanowili się wycofać.

Bo to jest tak jak w tym dowcipie ... albo bedzie dobrze albo źle ... jak dobrze to ok, jak źle toś przepadł...

Pyta się syn ojca:

- Tatusiu, czy mam się żenić, czy mam się nie żenić?

- Synku, są dwie możliwości - albo się ożenisz, albo się nie ożenisz. Jak się ożenisz, toś przepadł, jak się nie ożenisz, to są dwie możliwości:

* Albo cię wezmą do wojska, albo cię nie wezmą. Jak cię nie wezmą, toś przepadł, a jak cię wezmą, to są dwie możliwości:

* Albo wezmą cię do kuchni, albo wezmą cię do artylerii. Jak cię wezmą do kuchni, toś przepadł, a jak cię wezmą do artylerii, to są dwie możliwości:

* Albo pójdziesz na wojnę, albo nie pójdziesz na wojnę. Jak nie pójdziesz na wojnę, toś przepadł. Jak pójdziesz na wojnę, to są dwie możliwości:

* Albo cię nie zastrzelą, albo cię zastrzelą. Jak cię nie zastrzelą, toś przepadł. Jak cię zastrzelą to są dwie możliwości:

* Albo pochowają cię na piasku, albo pochowają cię na łące. Jak pochowaja cię na piasku, toś przepadł, a jak cię położą na łące, to są dwie możliwości:

* Albo wyrośnie z ciebie kwiatek, albo wyrośnie z ciebie drzewo. Jak wyrośnie z ciebie kwiatek, toś przepadł, a jak wyrośnie z ciebie drzewo, to są dwie możliwości:

* Albo potną cię na deski, albo zrobią z ciebie papier. Jak zrobią z ciebie deski, toś przepadł, a jak zrobią z ciebie papier, to są dwie możliwości:

* Albo zrobią z ciebie książki, albo zrobią z ciebie papier toaletowy. Jak zrobią z ciebie książki, toś przepadł, jak zrobią z ciebie papier toaletowy, to są dwie możliwości:

* Albo trafisz do męskiej toalety, albo trafisz do damskiej toalety. Jak trafisz do męskiej toalety, toś przepadł, jak trafisz do damskiej toalety, to są dwie możliwości:

* Albo użyją ciebie od tyłu, albo użyją ciebie od przodu. Jak cię użyją od tyłu, toś przepadł, a jak cię użyją od przodu, to tak jakbyś się ożenił!

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Ten kawał jest stary, ale dobry. Ciekawie go opowiadał Andrzej Grabowski, ale linka nie mogę znaleźć :/

Dziwi mnie, że nikt nie ma przemyśleń w tym temacie ;p Ja tu analizuję wszystko, od pozycji, liczby znaków, wieku domeny, wieku pozycjonera, koloru jego butów i składu proszku, którego używa do prania koszulki z logo PiO...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności