holee Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam; Zapewne wielu z forumowiczów korzysta w poczty Gmail we własnej domenie, stąd moje pytanie. Dodałem sobie domenkę powiedzmy @adres.pl. Wszystko niby cacy, logując się na konto - wysyłam emaila z tego konta - maile elegancko dochodzą. Wysyłam maila na to konto - lipa, nie dochodzą. Wysyłam na adres testowy, np.: holee@adres.pl.test-google-a.com - maile dochodzą. Czyli nie dochodzą tylko na mojej, dodanej domenie. W czym może tkwić problem ? Spotkał się ktoś z podobnym ? Pozdrawiam Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW): Katalog stron Gąsik.net - PR 5 | Data powst.: 2007-01-18 Katalog stron Jabole.net - PR 4 | Data powst.: 2007-03-08 Katalog stron Ariz.pl - PR 4 | Data powst.: 2005-12-12 Katalog winiarski e-wina.net - PR 2 | Data powst.: 2007-02-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 mx-y masz dobrze ustawione? Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holee Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 A co to ? Jakiś plik wgrywałem na serwer, to to ? Pozdrawiam Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW): Katalog stron Gąsik.net - PR 5 | Data powst.: 2007-01-18 Katalog stron Jabole.net - PR 4 | Data powst.: 2007-03-08 Katalog stron Ariz.pl - PR 4 | Data powst.: 2005-12-12 Katalog winiarski e-wina.net - PR 2 | Data powst.: 2007-02-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony_gremlinek Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 też nie wiem co to te mx coś tam, ale u mnie to działa bez problemu w obie strony Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne! Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 MX (Mail Exchange) to rekordy ustawiane w DNSach Rekord MX wskazuje komputery, które mogą przejąć (czasowo lub na stałe) pocztę kierowaną na określony adres. bez konfiguracji MX nie bedzie dzialac jak skonfigurowac to pod gmaila znajdziesz tu https://www.google.com/support/a/bin/answer...mp;answer=33352 Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holee Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Aha, dzięki. Tylko gdzie w cal.pl mog wpisać te rekordy, za cholerę nie mogę tego znaleźć ;/ No nic, będę kombinował. Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW): Katalog stron Gąsik.net - PR 5 | Data powst.: 2007-01-18 Katalog stron Jabole.net - PR 4 | Data powst.: 2007-03-08 Katalog stron Ariz.pl - PR 4 | Data powst.: 2005-12-12 Katalog winiarski e-wina.net - PR 2 | Data powst.: 2007-02-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 ja potrzebowałem używać gmaila na własnej domenie to w opcjach jest możliwość użycia "aliasu". Niby piszesz z nazwa@domena.pl a używa gmail. forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 gdzies w edycji/konfiguracji domeny powinno byc cos w stylu Zewnętrzne serwery DNS ja potrzebowałem używać gmaila na własnej domenie to w opcjach jest możliwość użycia "aliasu".Niby piszesz z nazwa@domena.pl a używa gmail. alias to zupelnie inna kwestia niz podpiecie domeny pod gmaila Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holee Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Mam coś takiego: "Zarządzanie indywidualnymi wpisami DNS dla domeny" i tu lista rozwijana: Typ rekordu:Nazwa rekordu: Wartość: W typ rekordu mogę wybrać A lub CNAME Myślisz, że to może być to? Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW): Katalog stron Gąsik.net - PR 5 | Data powst.: 2007-01-18 Katalog stron Jabole.net - PR 4 | Data powst.: 2007-03-08 Katalog stron Ariz.pl - PR 4 | Data powst.: 2005-12-12 Katalog winiarski e-wina.net - PR 2 | Data powst.: 2007-02-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Mam coś takiego: "Zarządzanie indywidualnymi wpisami DNS dla domeny"i tu lista rozwijana: Typ rekordu:Nazwa rekordu: Wartość: W typ rekordu mogę wybrać A lub CNAME Myślisz, że to może być to? nie wiem jak wyklada tam panel zarzadzania domenami :/ ale powinien byc jeszcze MX a ten nalezy przekierowac w sposob: domena.pl MX 10 ASPMX.L.GOOGLE.COM Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 @W typ rekordu mogę wybrać A lub CNAME To nie są rekordy odpowiedzialne za pocztę. Za obsługę poczty odpowiedzialny jest tylko i wyłącznie rekord(dy) MX które należy odpowiednio ustawić. Gdzie się ustawia zależy od panelu dostępnego na hostingu. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holee Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 ###### zbita, nic takiego tam nie ma Najlepiej będzie chyba jak po prostu napiszę do suppotu. Dzięki za pomoc Panowie. Pozdrawiam Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW): Katalog stron Gąsik.net - PR 5 | Data powst.: 2007-01-18 Katalog stron Jabole.net - PR 4 | Data powst.: 2007-03-08 Katalog stron Ariz.pl - PR 4 | Data powst.: 2005-12-12 Katalog winiarski e-wina.net - PR 2 | Data powst.: 2007-02-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkr Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Google MX Records_ DirectAdmin opisane krok po kroku Monitorowanie Google - Monitoring Mobilny Monitoring regionalny!Proxy dla systemów Monitoringu w wyszukiwarkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holee Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 I po problemie, a już pisałem maila do supportu Dzięki po raz 3 ? Chyba tak. Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW): Katalog stron Gąsik.net - PR 5 | Data powst.: 2007-01-18 Katalog stron Jabole.net - PR 4 | Data powst.: 2007-03-08 Katalog stron Ariz.pl - PR 4 | Data powst.: 2005-12-12 Katalog winiarski e-wina.net - PR 2 | Data powst.: 2007-02-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laambada Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Na kilku innych moich domenach google aps działa prawidłowo. Tylko z jedną domeną mam problem. Mx`y mam tak ustawione: Z domeny mogę wysłać maila, ale w drugą stronę już nie działa. A takie info dostaję jako zwrot: Technical details of permanent failure:- Ukryj cytowany tekst - The recipient server did not accept our requests to connect. Learn more at https://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=7720 [ASPMX.L.GOOGLE.pl. (10): Destination address required] [ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.pl. (20): Destination address required] [ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.pl. (30): Destination address required] [ASPMX2.GOOGLEMAIL.pl. (40): Destination address required] [ASPMX3.GOOGLEMAIL.pl. (50): Destination address required] Co robię źle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.