Skocz do zawartości

Niezawodny hosting dla sklepu

shoorty

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Overeselling to nie jest chwyt marketingowy, tylko powód do wstydu. Przynajmniej teoretycznie, bo w praktyce stosują go wszyscy dla przeciętnego Internauty. A Ci, którzy go nie stosują, jak już pisałem, to inna półka cenowa.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

arek_inc: Poniekad masz racje ale zgodzisz sie, ze 500 GB transferu w ofercie zacheci do zakupu wiecej klientow niz taki sam pakiet oferujacy 100 GB w tej samej cenie. Zazwyczaj klient i tak tego nie wykorzysta, wiec uslugodawca tylko zyskuje.

Niekoniecznie musi byc to inna polka cenowa. Korzystam z uslug netmark.pl i juz dwukrotnie w ciagu roku musialem zwiekszac pakiet na wyzszy, poniewaz przekroczylem limit transferu. Za nieduze pieniadze oferuja bardzo dobre warunki.

To ja zadam dodatkowe pytanie - trzeba mi dobry hosting dla małych sklepów, ale koniecznie z wieloma ip. Większość firm oferujących więcej ip nadaje się bardziej pod zapleczówki, a mi właśnie trzeba coś "pewniejszego" gdzie mogę sobie dokupić z 10 ip. Miejsca do 10GB powinno wystarczyć, a trsansfer do 150-200GB miesiecznie. W tej polce to juz raczej vps i chetnie poznam opinie ludzi, moze byc na priv. Jesli jest jednak hosting shared z takimi parametrami to chetnie sie zainteresuje bo zalezy mi na pelnym supporcie w cenie bez koniecznoscxi wynajmowania admina.

Również pod sklep polecam home, lub któryś z wyższych pakietów neteasy.

Ja NIE POLECAM home.pl pod żaden sklep. W ciągu tygodnia czwarta awaria. Za każdym razem zapewniają, że to ostatnia, bo coś tam wymieniają i już będzie OK. Dziś akurat trafiło się przeciążenie maszyny, a na pytanie o której awaria zostanie usunięta nie podano mi konkretów, usłyszałem jedynie "dzisiaj".

Albo 100 zł, albo dobry hosting.

Jedno z drugim w parze nie idzie.

Nie zgodzę się z taką tezą, bo (między innymi) w OVH są tanie i dobre konta.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Do autora: Za 100zł MIESIĘCZNIE to może i dostaniesz "tani i dobry hosting bez oversellingu". Za 100zł rocznie siedzisz na serwerze z tysiącem czy dwoma tysiącami podobnych maruderów i każdy bije się o zasoby. I nikogo nie obchodzi, czy wykorzystasz czy nie wykorzystasz te 4,5 GB z 5GB na dysku - tego akurat nikt nie zakłada w tych wszystkich firmach - ba, oni nawet liczą, że wykorzystasz tylko 100MB... bo gdybyś miał mieć 1/10 czy 1/20 serwera dla siebie (a nie 1/1000 czy 1/2000), to - patrz wyżej - to na pewno nie będą tak marne pieniądze, które "oferujesz"...

Do niektórych, w szczególności do kolegi mówiącego, że OVH to tani i dobry hosting: proponuję patrzeć dalej niż czubek nosa i NIE stosować podejścia "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia", bo bzdury Wam wychodzą w tych opiniach o hostingach... to samo się tyczy dysputy, czy aby overselling jest dobry, czy zły i dlaczego..

Sponsi@Do niektórych, w szczególności do kolegi mówiącego, że OVH to tani [...]

Wiec racz uchylić rąbka tajemnicy pisząc co masz konkretnie na myśli, a nie pisząc jakieś lakoniczne porównywania o punktach siędzenie :jezyk1:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ze swojej strony mogę polecić serwery nazwa.pl, nie miałem z nimi problemów :)

O kei.pl również słyszałem dużo dobrego, choć osobiście nie testowałem.

nazwa.pl dobra jak nic się nie dzieje a ruch jest slaby, jedna z moich stron jak przeszła za 8000UU/24h to się wieszała, wolno chodziła i td.Spece od nazwa odsyłali do programisty skryptu :D(skrypt komercyjny),każdego dnia e-maiły typu "u nas wszystko ok to wina skryptu".Przeniosłem skrypt na inny serwer(nic ne zmieniałem)-lata do dzisiaj.Nie polecam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności