seokrzak Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 W poniedziałek zauważyłem spore wahania pozycji stron, które do tej pory dość twardo stały w top10 i 20. Żadnych eksperymentów nie wprowadzałem ostatnio w kwestii linkowania. Co dziwne wahania to zarówno spadek z dyszki o np 40 pozycji, ale też nagły kopniak z poza 50 do top10. Macie jakieś podobne spostrzeżenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buggie Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 To samo u mnie... Jak dotyczyło by to jednej strony to uznał bym to za normalne, bo często strona wylatuje i wraca po czasie, ale dotyczy to kilku, więc coś się dzieje, tylko co ? Dodatkowo zauważyłem duże przetasowania w G.Maps no i przyrost site mi bardzo zwolnił przez ostatnie 2 tygodnie. Dachy płaskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miloszgadz Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 To przestańcie korzystać z SWLów Sprzedam TANIO SEOMATIKA - 35 zł 100k kontakt PW lub tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kesera Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 U mnie to samo, a najlepsze jest to że pojawiają się strony które nawet nie zawierają danego słowa kluczowego w treści ani w anchorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Łuczak Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 wahania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tianka Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 W moim przypadku poszłam w siną dal w mapach po lekkiej zmianie kolejności słów wróciłam po kilku dniach na swoje miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Damek Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Google zmienia algorytm było na forum, oraz częstą przyczyną są SWL rotacyjne nie umiejętnie stosowane. TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce. KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy. NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seokrzak Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 I tutaj na pewno nikogo nie zaskocze ale powiem że z SWLi nie korzystam, bynajmniej nie w przypadkach tych stron, które lecą w dół lub w górę. Druga sprawa, spostrzeżenie z Google Maps sprawdza się i u mnie, chociaż tylko w dwóch przypadkach jak dotąd. Niezbyt trafne wyniki też zauważyłem co najlepsze strona nie posiadająca dużej liczby linków za to same na prawdę mocne poleciała do stopki na 1szej stronie a na jej miejsce wpadła konkurencja, mocno przywalona SWLem i do tego niemal że nie zawierająca frazy kluczowej w treści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Takie zawirowania są zawsze. Potem się normuje i za jakiś czas ponownie będzie się wahać. Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seokrzak Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgadzam się dlatego też nie chciałem siać paniki a tylko dowiedzieć się czy ktoś jeszcze to zaobserwował. Najczęściej się zdarza że jakaś fraza pojedyncza ewentualnie dwie wypadną nagle. Tym razem zdziwiło mnie to że kilka stron w jednym czasie odnotowały spadki a kilka skoki mniej więcej o 50 pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Od połowy stycznia strona nie potrafi wzbić się na pozycję z 2009 roku. No to mniej więcej by pasowało na powolne efekty nowych algorytmów, też to zauważam, ale o co biega też nie wiem... Może to uboczny skutek walki z swlami, rzeczywiście jakby Google sprawdzało intensywnie, czy linki nie znikają i nie tracą na swojej mocy, a świeże linki nawet jakby powodowały niewielkie spadki, ale dotyczy to tak samo stabilnych dobrych linków... cholera wie... ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buggie Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 mam dokładnie to samo... Ostatnio same spadki, i to przy witrynach które jadę Statlinkiem i Weblinkiem jak i również tymi pozycjonowanymi bez SWLi. A dzisiaj to juz w ogóle mi ciśnienie podskoczyło, 3 miesiące walczę o top3 na bardzo trudną frazę. Od dwóch tygodni strona siedziała już na 6 pozycji, a tu dzisiaj ni z gruchy ni z pietruchy 2 strona. A co najlepsze, 4 inne strony które były też w top10, wylądowały na 2 stronie... Dachy płaskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamAGP# Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 No to to samo mam co Ty, tylko że ja w ogóle nie używam swli, a nawet bardzo staram się dodawać tylko dobre linki, więc problem jest szerszy i ogólny. ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj Kobietyn - portal dla kobiet. Webbest.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyciorex Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Przynajmniej nie jestem sam, choć to mało pocieszające, od poniedziałku 2 frazy całkiem zniknęły a 2 w dół reszta w górę jak nigdy - choć pod względem tego czy straciłem czy zyskałem to bilans in minus sporawy, brak swl'i. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 A w przeciwieństwie do wszystkich powyżej mam większość na zielono. No cóż, e-weblink/statlink/linkme/zaplecze to nie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.