Skocz do zawartości

Gdzie założyć konto w banku?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Zapomniałem chyba napisać o istotnej rzeczy - nie będę potrzebował konta "oszczędzającego" czy "oprocentowanego", bo raczej mi się nie przyda. Przez najbliższe parę lat nie będę przekraczał progu kwoty wolnej od podatku dochodowego. ;)

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mBank jest fajny jak korzystasz w wielu narzędzi finansowych (konta prywatne/firmowe/oszczędnościowe/fundusze inwestycyjne/akcje/fundusz emerytalny itp.) bo wszystko masz w jednym miejscu.

A i z pomocą przez mLinie nigdy nie miałem problemów...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zapomniałem chyba napisać o istotnej rzeczy - nie będę potrzebował konta "oszczędzającego" czy "oprocentowanego", bo raczej mi się nie przyda. Przez najbliższe parę lat nie będę przekraczał progu kwoty wolnej od podatku dochodowego. :D

Ale chyba lepiej jak mając nawet mniej niż 1000 zł bank Ci co miesiąc fundnie piwo (z 1000 zł dostaniesz 5,41 zł miesięcznie przy oprocentowaniu 6,5%) niż Ty fundniesz piwo bankowi ;)

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

ING Bank Śląski.

ING ODRADZAM przelewy to msc czasu ida;p

Z tego co wyczytałem to pomoc techniczna leci w kulki. To prawda? ;)

Nie leca w kulki ale na rozmowe z konsultantem do 3h mozna czekac po czym uslyzysz ze zaden konsultant nie jest online;P

i

OT:@Gdzie polecacie założyć konto w banku?

Czasami nie bierz się za pisanie artykułów do precli zwłaszcza dla Andre129, bo Ci nie zapłaci ani grosza. Chyba, że się poprawisz się i napiszesz:

"W jakim banku polecacie otworzyć {rachunek|konto} ;)

Wracając do tematu to wybór banku z pewnością zależy od kwoty jaką będziesz maił na koncie w kontekście jego oprocentowania, ale jeśli to nie na znaczenia to również polecam popularny mBank, lub Inteligo.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja polecam Polbank.

Jeśli chodzi o oprocentowanie to nie znajdziesz w Polsce nic lepszego. Ale trzeba wiedzieć co i jak założyć ;)

.............................

a moglbys cos wiecej napiasac o tym banku, bo w sumie to oprecentowanie 6,5 maja fajne

ale co probuje znalesc jakies opinie w google na temat tego banku, to w wiekszosci same zle opinie

np bankowość internetowa fatalna!

a tu cyctuje z innego forum

"A to nie działają bankomaty, a to nie można się zalogować, a to nie działają przelewy wewnętrzne, kiedy indziej znowu jest problem z certyfikatami i tak w koło, jak nie jedno to drugie."

nowy katalog stron

katalog

I kazdy poleca swoj bank.

I dalej nie wiadomo ktory wybrać ? ;)

Obecnie w większości banków prowadzenie konta osobistego i opłaty to 0zł

Więc nic nie stoi na przeszkodzie aby załozyć sobie nawet 3 konta w różnych bankach. A po pewnym czasie używania sam zdecydujesz ktory jest najlepszy dla Ciebie. Jak ktoryś z banków zmieni warunki, lub cie czymś wkurzy to w pare minut przelejesz kase do innego. A np chcąc wypłacić kase z bankomatu nie bedziesz szukał po mieście "swojego" bankomatu tylko wyciągniesz odpowidnią kartę pasującą do najbliższego bankomatu pod ręką.

I w naszym kraju jest tak ze jak zapomnisz o zapłaceniu jakiegos mandatu na 100 zł to po kilkunastu miesiącach US zablokuje Ci konto bankowe. Jak bedziesz miał jeden bank to bedziesz w kropce. W pewnym momenie zostaniesz odciety od kasy. Nie bedziesz miał na chleb, na bilet a nawet ten cholerny zaległy mandat :)

.

Nie polecam 2 banków: Eurobanku i Polbanku - oba mają cienkie zabezpieczenia z punktu widzenia finansowego (jeden chyba nadal nie ma gwarancji finansowych na terenie polski) a ostatnio w Grecji tez nie najlepiej się dzieję.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

jesli nie bedziesz oszczedzal to mbank, wszystko zdaje sie za darmo. jesli masz oszczednosci, to ich % szalu nie robi, np jednodniowe tylko 4,5% podczas gdy widzialem juz 6%. jednak pod zwykle konto i to do tego za darmo nie marnowalbym czasu na szukanie i poszedlbym do mbanku (i nie ma refa w tej wypodziedzi ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Mbank.

Mam tam konto i jeszcze nie miałem, żadnych problemów .. w tym roku :P Nie no.. jedynie jeden raz ostatnio przydarzyła mi się pechowa sytuacja.. chciałem wypłacić z bankomatu 160zł i jakoś kasy nie wybrałem, ale z konta ją zabrało i teraz czekać 30 dni roboczych na reklamację ;) Ale tak to polecam. Szybka no i miła obsługa, darmowe przelewy, darmowe prowadzenie konta, ogólnie miły dla oka wygląd konta bankowego no i łatwo się tam porusza, a także jest forum na którym możemy otrzymać pomoc w razie w. Polecam mbank :)

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

A ja polecam PKO i odradzam mBank ze względu na tragiczny interface obsługi internetowej tego drugiego i świetny pierwszego. Jedyna wada to koszta ale da się wytrzymać, zwłasza biorąc pod uwagę to, że pieniędzy nie wydają na typową reklame ale finansowanie klubów sportowych/przedsięwzięć itd.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności