protus Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam Chciałbym podzielić u siebie w domu Neo 1mbit/s między PC a laptopem. PC jest dosyć stary, mam do niego chyba jeszcze starszy modem Sagem Fast 800. Internet w PeCecie ma być z kabla a w laptopie bezprzewodowy przez Wi-Fi. Trochę szukałem w necie i jeśli dobrze rozumiem to muszę kupić router ADSL do którego podłączę kabel tepsy (będzie pełnił funkcję routera i modemu) a potem z rotera łączyć się z laptopem poprzez Wi-Fi, tak? Jaki router polecacie? PeCet stoi w pokoju na poddaszu, laptop będzie w pokoju obok, ściany cieniutkie drewniane, chciałbym móc korzystać z neta w laptopie również w domu na dole czy nawet przed domem jeśli istniałaby taka możliwość i router byłby na tyle mocny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Air Live polecam - zasięg znakomity. Wymieniłem starego link-zwisa - niestety gadzina gubiła zasięg, wieszał się etc... Podłączasz 1 port po kablu, drugi po WIFI i śmiga ... używam czxasem 3 jednostek po wifi i eth i działą. Na linkzwisie zasięg gubił w drugim pokoju, w airlive mam zasięg w 3/4 bloku Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Liveboxa za darmo dostaniesz i działa OK (chociaż możliwe że będziesz musiał przedłużyć umowę o rok). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protus Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Liveboxa nie chcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverT Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 ja miałem linksysa wag200g i działał super, teraz teściowej kupiłem wag54g2 i też nie narzeka - może Zgred miałeś pecha? a jeśli lubisz inwestować w dobry sprzęt to polecam 3com albo draytek Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 na temat linksysów zdania są podzielone, ja korzystam i jest b. fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomahawk Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Bo trzeba kupić starego linksysa. Te nowe są ponoć do kitu : ) akwarystyka,akwarium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.Krawczyk Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Mam u dziewczyny w domku linksysa i działa nawet na ogrodzie świetnie. Komputer stacjonarny po kablu podłączony, polecam. Jeżeli są problemy z połączeniem, bo były takie na początku to już tpsa przyznało się do winy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lords Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Ja mam w domu i w firmie 2 takie i są super moim zdaniem, na plus: mają już bramkę VOIP więc nie trzeba dodatkowego urządzenia https://www.skapiec.pl/site/cat/68/comp/147692 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuymen Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 ja tam zawsze korzystałem z d-linka... też nie miałem na co narzekać ;-) w bloku sprawdza się idealnie. Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protus Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Znalazłem: https://allegro.pl/item845295470_router_lin...persky_qos.html Będzie dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverT Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 ten jakieś 1,5 miecha sprawuje się ok. Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.Krawczyk Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Protus właśnie taki model jest u niej. Polecam, w naszym przypadku sprawuje się bez zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
protus Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Chchałbym aby w czasie korzystania równocześnie z internetu na laptopie i PC transfer był podzielony na pół a gdy np. komputer zostanie wyłączony to laptop będzie mógł korzystać z całej przepustowości czyli 1mbit/s. Jak nazywa się na funkcja? Czy wiecie jakie modele to umożliwiają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.