Mion Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 W FF jest opcja pokaż informację o stronie i jest tam wartość "Rozmiar:" całkowicie nie pokrywający się z wielkością pliku zapisanego na dysk np. jako html czy tez TXT. Rozmiar z FF jest dużo mniejszy. Wiec w zasadzie czego to jest wartość ? Jakoś tego nie rozumiem HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adremja Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Wydaje mi się, że to jest rozmiar strony bez obrazków choć nie jestem pewien( czy pewny? ) gry komputerowe - kup pan grę moja kopia:) - google do roboty katalog stron - musisz tam być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Wydaje mi się, że to jest rozmiar strony bez obrazków choć nie jestem pewien( czy pewny? ) to sie Tobie tylko wydaje... ...całkowicie nie pokrywający się z wielkością pliku zapisanego na dysk np. jako html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 to sie Tobie tylko wydaje... No właśnie Panie Gamblin, dokładnie tak jak Kolega Erbit napisał 8) HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adremja Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Sry niedoczytałem P.S. A niczego tam nie includujesz gry komputerowe - kup pan grę moja kopia:) - google do roboty katalog stron - musisz tam być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 P.S. A niczego tam nie includujesz sorry Winetou... ALE zaniechaj dalszych wypowiedzi bo widzę, że nie masz zielonego pojęcia o tematyce mojego postu :? HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 No i jak tam zwolennicy FF 8) Nikt nie odpowie na moje pytanie HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vel Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 a czy to nie jest tak, żę gdy zapisujesz zawartość strony na dysk to przeglądarka sama dodaje swoje zapisy? np. ścieżki do plików obrazków itp (przynajmniej tak robi IE) - więc może stąd różnica tego co podaje FF a rozmiar pliku na dysku :roll: Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrm Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 podaj konkretny przyklad. patrząc na ten temat: w FF: cos koło 13kB na dysku: 90kB stosunek wskazywałby na kompresje gzip. aby obalic te tezę sprawdz wyniki na stronach nie gzipowanych. linkownia.net/narzedzia/sprawdz_kompresje przy tym topic wlasnie pokazuje zblizone wyniki. edit: to co vel napisal to tez prawda. takie IE wstawia swoje wpisy, poza tym chyba zamienia sciezki wzgledne na cale urle. Dla prawdziwych mastahów kodu! Webdeveloperzy wszystkich języków - łączmy się! "Robisz internety", jesteś PRO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellz Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Nie jestem pewien na 100%, ale z tego co widzę to: przy wybraniu opcji "pokaż informacje o stronie" mamy takie coś jak źródło, u mnie pojawia się "Pamięć podręczna dysku" - więc ja rozumiem to tak, że ten rozmiar, to wielkość pliku strony w keszu na dysku, który może być mnieszy od faktycznego, bo może jakaś kompresja czy coś. Jednak pewny nie jestem i to są tylko takie moje dywagacje Pozatym, z tego co wiem, tutaj na forum jest włączona kompresja, więc to normalne, że nie pokaże Ci takiego rozmiaru jak wklejone w notatnik źródło strony. Do sprawdzania rozmiaru strony itp używam WebDevelopera ->Narzędzia->Wyświetl raport dotyczący szybkości strony. Dała matka rozum? To kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Strona główna tego forum zapisana na dysk jako plik txt -> rozmiar ponad 60 KB .... natomiast sprawdzana w FF pokaż informacje o stronie, rozmiar tylko 8.2 KB A przecież kod strony jest ten sam. Zauważyłem jeszcze, że jeśli strona będzie skompresowana gzipem FF to "wychwyci" i poda mniejszy rozmiar niż dla nie skompresowanej....ale to nie jest odpowiedz na moje zapytanie ponieważ tak samo jest w wypadku wyłączonej kompresji. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Do sprawdzania rozmiaru strony itp używam WebDevelopera ->Narzędzia->Wyświetl raport dotyczący szybkości strony. To jest jakiś soft ? HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vel Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 To jest jakiś soft ? plugin do FF https://chrispederick .com/work/firefox/webdeveloper/ baaaardzo przydatna zabawka Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellz Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Plugin do FF, każdy webmaster MUSI go mieć To akurat pokazuje Ci w nowym oknie raport dotyczący szybkości ładowania się strony, rozmiary wszystkich ładowanych plików itp. Myślę, że fajne narzędzie. Dała matka rozum? To kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Co tu dużo gadać, jeśli chodzi o rozmiary stron, to ogólnie chyba jest z tym problem (przypisane do Mozilla Application Suite, ale widać FF też dotyczą): 299453 239200 201136 121616 generator MD5 aktualna pogoda anagramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.