Skocz do zawartości

SeoMatik.pl

SeoMatik.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Upgrade z zeszłego m-ca w którym linki gwarantowane było powielane na co 20-ej podstronie zasobów systemu dawał wtedy po 118 linków bonusowych a system rozdzielał ich łącznie 731 milionów na zaindeksowanych lokalizacjach.

Upgrade majowy spowodował powielanie linków gwarantowanych na co 15-ej podstronie co przy obecnym poziomie zaindeksowania zasobów SeoMatik'a daje średnio 214 zaindeksowanych (pozostałych nie bierzemy pod uwagę) linków bonusowych. Łączna liczba rozdzielonych zaindeksowanych linków na dzień dzisiejszy wynosi 1,23 miliarda.

A więc 215 zaindeksowanych linków za symboliczny 1 grosz :D

Nie można również przejść obojętnie przy statystykach takich jak PageRank bądź średni poziom BL zasobów systemowych który w ciągu miesiąca zmienił się następująco:

4b1ff7037bc965913a4907bc568a9df9_1.jpg

82398f6393513eb00e905b404f62ea4f_1.jpg

Oczywiście BL wg Open Site Explorer!

Przewidywany termin kolejnego upgradu, 1 stycznia 2013.

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Upgrade majowy spowodował powielanie linków gwarantowanych na co 15-ej podstronie

Czy system nadal będzie dążył do zwiększenia ilości linków gwarantowanych na danej domenie?

Jako osobie która korzysta z tego systemu nie do końca mi to odpowiada, no chyba, że przy dodawaniu nowego linka zrobicie opcję która pozwoli regulować tę ilość (jestem realistą i wiem że nie jest to łatwe, zwłaszcza, że chyba nikt inny tego nie będzie chciał... )

Witaj,

Na pewno jeszcze ten przyszłoroczny który pozwoli ograniczyć liczbę różnych linków w ramach domeny tak aby gwarantowane powtarzać na co 10-ej podstronie zamiast obecnych 15.

Czy system nadal będzie dążył do zwiększenia ilości linków gwarantowanych na danej domenie?
W ramach sprostowania zmniejszamy liczbę różnych linków gwarantowanych a zwiększamy liczbę linków bonusowych będących kopią tych gwarantowanych w ramach jego kosztu.

Odnośnie Twojej prośby nie jesteś jedyną osobą (chyba drugą) - już wcześniej też w formie pretensji odbieraliśmy wiadomości że ktoś chce mieć tylko jeden link w ramach domeny. Ze względów technicznych i mechanizmu który rozdziela linki taka zmiana nie jest możliwa. Tym bardziej że system ma na celu odejście od dużej liczby różnych linków w ramach domeny jak to było za starych dobrych czasów - mam tu na myśli czasy kiedy jeszcze nie było systemów i wymiana polegała na wymianie linków pomiędzy serwisami w ramach całej domeny a nie tylko na pojedynczej podstronie.

Uwaga!

Prosimy o zapoznanie się ze statystykami zapotrzebowania na wolne lokalizacje i w ramach możliwości uzupełnienia braków - ponownie dochodzimy do maksymalnego obłożenia zasobów systemowych więc przydałoby zaspokojenie potrzeb użytkowników linkujących :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

https://tools.pingdom.com/fpt/#!/fuiwXs...www.seomatik.pl

1 sekundka,

Your website is faster than 78% of all tested websites.

Może ustawiłeś sobie zbyt duża wartość dla "Ilość stron/linków na stronie"?

Zgodnie z ostatnimi propozycjami... przystąpiliśmy do zliczania IP serwisów - wstępna punktacja oraz dodatkowe informacje pojawią się na początku czerwca :)

Dodałem stronkę do przetestowania systemu i pierwsze pytanie: Do ilu dni od dodania się pojawiają linki na stronie, bo od dwóch dni nie ma i nie jestem pewien czy wszystko jest O.K. [600454]

:)

Edycja: już wskoczyły. Czyli gdzieś ze 2,5 dnia trzeba odczekać.

Witam, wiadomo skąd takie spadki w ilości domen w systemie?

Rozumiem, że pingwin namieszał ale zastanawiam się czy ludzie zaczęli panikować i masowo usuwać serwisy,

czy zwyczajnie posypały się bany?

Ps. Jakość linków widzę zdecydowanie wzrosła.. :)

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

Generalnie liczba domen wzrosła względem 3 ostatnich miesięcy:

- luty: 77517

- maj: 79287

Ale to są szczegóły - niestety dużo domen jeszcze wygasa i zastępują je nowe lecz tendencja się zmienia i coraz większa ich liczba jest przedłużana. Warto podkreślić że mamy jeszcze zasoby pochodzące z przed 2-3 lat.

Należy zauważyć co jest powodem zmiany postępowania. Przedłużenie domen pozwala osiągać z każdego 1000 serwisów aż 3.000.000 pkt każdego miesiąca - przeliczenie na złotówki pozostawiam wg własnych kalkulacji ale są to kwoty ponad 20.000zł w skali roku tylko z tytułu bonusu stażowego. Nie trudno policzyć jak to będzie się przedstawiało przy 3 czy 5 tysiącach serwisów - poniżej aktualne zestawienie bonusu stażowego dla top 10 userów:

82ce954c3f5173ccea4ed0c23c1aecd5_1.jpg

Serdecznie zachęcamy do tego typu działania :D

Ps.

1) Trwa naliczanie bonusu za unikalne IP, najlepszy użytkownika na dniach zapewne uzyska ponad 1 mln dodatkowych punktów.

2) 1 link gwarantowany generuje średnio blisko 250 stałych zaindeksowanych linków bonusowych - niezmiennie w cenie tylko 1 grosza.

3) k0l3c, o drugim możliwym powodzie napiszemy już w kolejnym poście

Witam

ja mam takie z xxxx pytanie podpiolem sie pod ten system i jak patrze w google to mam z jednej domeny dizofyji.karpacz.pl ponad 7 tys linków wedlug google webmaster i na co to komu jak to nic mi nie wniosło.

3/4 linków dodanych do sron niezaindexowanych w googl pogole poraszka i do tego nie wiem jak usunąć te ponad 7 tys spamu :)

Skuteczny Serwis laptopów Warszawa Zapraszam

mik231, wybacz ale jak nie masz pojęcia o czymś czego używasz to nie używaj bądź najpierw z tym się zapoznaj np czytając ten wątek - wtedy nie będziesz pisał głupot o czymś niezaindeksowanym bądź zaindeksowanym a niechcianym.

Dla Twojej informacji nie ma serwisów w 100% zaindeksowanych w Google ale dla użytkowników tego systemu każdy link gwarantowany to dodatkowe 250 zaindeksowanych stałych linków - w końcu uzyskać za 15pkt (1 grosz) 7000 stałych zaindeksowanych linków jakoś Ci się udało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności