Skocz do zawartości

Czy istnieje coś takiego jak filtr/bam na indeksacje?

pgolob

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonuje stronę i google łykał nowe podstronki bardzo fajnie. Doszedłem do momentu, że po klikunastu minutach nowe podstronki były w indeksie. Aż tu nagle z dnia na dzień wszystko się przewróciło. Google praktycznie przestało indeksować nowe stronki, albo robiło to z ponad tygodniowym opóźnieniem. I od razu mówię, że nie jest to standardowy filtr bo strona trzyma się na frazy, a nawet rośnie. Więc moje pytanie: czy jest coś takiego jak filtr na indeksacje?

Co mogło zawinić?:

-YBL około 4 k

-domena półroczna

-site: około 2k

Czy mała ilość linków do podstron mogła być przyczyną tego stanu rzeczy?

Googla nikt nie ogranie:)

google łykał nowe podstronki bardzo fajnie, po klikunastu minutach nowe podstronki były w indeksie. Aż tu nagle z dnia na dzień wszystko się przewróciło. Google praktycznie przestało indeksować nowe stronki, albo robiło to z ponad tygodniowym opóźnieniem

ale może być też tak, że Twoja strona ze wzgledu na FSB, czy inne blizej nieznane zjawisko była indeksowana częsciej, a teraz jest juz traktowana jak zwykla strona z jakąś tam historią, jeśli chcesz zeby szybciej indeksowaly sie strony spróbuj zainstalowac sobie Google Webmaster Tools i zmien standardową szybkosc indeksowania (ale bez przesady) i zobacz jak to wpłynie na problem

biuro tłumaczeń - tłumaczenia medyczne, tłumaczenia techniczne, tłumaczenia prawnicze. Realizacja zleceń przez internet.

Prolexico - księgarnia internetowa: słowniki, literatura, bazy terminologiczne, szkolenia google/facebook ads

Googla nikt nie ogranie:)
google łykał nowe podstronki bardzo fajnie, po klikunastu minutach nowe podstronki były w indeksie. Aż tu nagle z dnia na dzień wszystko się przewróciło. Google praktycznie przestało indeksować nowe stronki, albo robiło to z ponad tygodniowym opóźnieniem

ale może być też tak, że Twoja strona ze wzgledu na FSB, czy inne blizej nieznane zjawisko była indeksowana częsciej, a teraz jest juz traktowana jak zwykla strona z jakąś tam historią, jeśli chcesz zeby szybciej indeksowaly sie strony spróbuj zainstalowac sobie Google Webmaster Tools i zmien standardową szybkosc indeksowania (ale bez przesady) i zobacz jak to wpłynie na problem

już dawno zmieniłem szybkość indeksowania. i nic to nie daje. Chyba muszę lepiej podlinkować stronę i trochę uporządkować.

Też coś takiego u siebie zauważyłem. Poza tym jak postawisz spamową stronę, to potrafi w ogóle nie zaindeksować.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Mam jeszcze jedno pytanie, które zadam w tym wątku żeby nie robić śmietnika: Zamierzam przebudować skrypt, a właściwie to napisać od nowa. W związku z tym z serwisu zniknie jakieś kilkaset linków. Jak google reaguje na takie coś? Czy muszę każdy nie działający link zgłaszać w centrum dla webmasterów?

Myśle, że snujecie tu teorie spiskowe związane z filtrami, a rozwiązanie może być banalne. google to nie jest ideał, też ma swoje problemy. Może po prostu szwankować, a poza tym musi optymalizować swoje działanie. W końcu stron mu codziennie przybywa. Normalne ze wprowadzają zmiany w swoim funkcjonowaniu. Problem będziesz miał dopiero wtedy gdy roboty google w ogóle przestaną cię odwiedzać.

Strony www są jak kobiety. Mają head, body i ... formularz kontaktowy. Na szczęście dla wielu webmasterów nie mają języka, by powiedzieć co o nich myślą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności