Alsen Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Witam. U mnie na 1000 wyświetleń występują 3-4 kliki, jednak to chyba trochę mało... A jak to jest u Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perplexus Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Zależy od tematyki strony, układu reklam. Te 10 klików można by wydusić. Generalnie tragedii nie ma - no chyba że po 1c to wtedy mogą już być problemy ze zwrotem kosztów serwera. U mnie jest średnio 5-6 klików na 1000 i wykazuje zysk. e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 perplexus - kolega raczej pisze o Adkontekst, a Ty mu z centami wyjeżdżasz Alsen - tak jak w poście wyżej - wszystko zależy od tematyki, wpasowania, uświadomienia użytkowników, języka, układu reklam, wielkości reklam itd. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alsen Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 No wiem, że wszystko zależy od dopasowania, ale nie o to pytałem. Chodziło mi raczej o Wasze doświadczenia, ile macie klików na 1 000 wyświetleń Czyli maks 5 - 6 klików? Bo nie wiem czy u siebie coś zmieniać czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perplexus Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Chodziło mi raczej o Wasze doświadczenia, ile macie klików na 1 000 wyświetleń Od 0 do 300 na 1000 wyświetleń. Nie ma żadnej reguły, która mówiłaby że 3 kliki jest be, a 12 już ok. Jak masz dziadosko ułożone reklamy to nie spodziewaj się rewelacji. Napiszę jeszcze raz i więcej nie pytaj o to samo: Wszystko zależy od tematyki i układu reklam. Jeśli strona o której mówisz, że ma 3-4 kliki to forum to się ciesz i złóż na tacę w niedzielę, że nawet tyle masz. A jak jest to wartościowy serwis z dużą rotacją ludzi to warto zastanowić się nad bardziej optymalnym układem reklam na Twojej stronie. e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravau Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Dodatkowo wazna kwestia jest to czy twoja strone odwiedzaja np wyjadacze internetowi co juz prawie w ogole w reklamy nie klikaja, czy tez poczatkujacy internauci co klikaja jak im sie spodoba reklama. Swoja droga bardziej uczciwa wydaje sie ta druga grupa ale wiadomo jak to jest Chocby dlatego, ze nie wiedza, ze na tym mozna kokosy robic, a doswiadczony pozycjoner nie da zarobic innemu.. szczegolnie w Polsce. Predzej straci 5min na szukanie linka do strony reklamowanej w hrefie Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goszczu Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Ja klikam czasem w reklamy, więc chyba do końca nie jest tak jak mówisz Chyba, że jestem początkującym internautom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perplexus Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Predzej straci 5min na szukanie linka do strony reklamowanej w hrefie Hehe, coś w tym jest, ale nie róbmy reguły. Jeśli trafię na mfa, praktycznie bez treści i widzę interesującą mnie reklamę - robię tak jak mówisz - szukam bezpośredniego urla w ramce adsensa ALE, jeśli jestem na stronce/blogu gdzie widać, że autor poświęca dużo serca/czasu, są interesujące treści i zauważę reklamę usługi mi potrzebnej - klikam bez kombinacji. Ja osobiście nie daje zarobić cwaniakom i kombinatorom, którzy szukają szybkiego, łatwego zysku. Uczciwym, porządnym webmasterom nie żałuję - rejestruję się z ich refów, klikam w interesujące mnie reklamy produktów. e-weblink uznałem za najgorszy system wymiany linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravau Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 perplexus, no i gitara, przedstawiasz soba zdrowy rozsadek ps oczywiscie w duzej mierze generalizowalem, pozdrawiam Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adkontekst Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Witajcie, zapraszam na stronę: www.optymalizuj.adkontekst.pl gdzie znajdziecie paczkę porad co można zrobić, aby zwiększyć klikalność w reklamy na serwisie. Pozdrowienia! optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okna Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Dopiero zacząłem testy z AdKontekst. Zdjąłem z jednej strony AdSense i wrzucilem Konteksta, żeby mieć porównanie. Jeżeli chodzi o CTR to jest u mnie tragedia. Blisko 20 - krotnie niższy niż w AdSense przy podobnym układzie reklam. Stawki też znacznie niższe. Mimo wszystko jest to jakaś alternatywa... Na wielki plus szybki kontakt mailowy z firmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luman Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 adkontekst najlepiej spisuje się jako intext, nie zmniejsza ctr-a adsense, boksy adkontekst ja np wrzucam wszedzie tam gdzie nie mogę adsense Toreuse.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Klikalność w Ak jest mierna - a nawet bardzo nędzna, choć zarobki są jeszcze gorsze. Więcej niż informacje ToTemat oraz Polskie Forum GlosObywateli - dołącz do społeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapkapki Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Nie jest aż tak źle z tą klikalnością jeśli sensownie rozmieścisz reklamy. W AdSensie jest więcej reklam, to powoduje większa rotacje reklam i lepsze dopasowanie, w efekcie osiągasz większą klikalność, ale nie jest to regułą na każdym serwisie. AdNews - tania i skuteczna reklama zawierająca linki, imitująca post forum lub zajawkę artykułu. tania i skuteczna reklama CPC kampanie reklamowe promocja stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.